Lastminute een vakantie boeken: challenge accepted!

Beheers deze trucjes als de beste voor het speuren naar de mooiste deals.

Nog geen vakantie geboekt, maar kriebelt het om toch nog te gaan? Travel writer Elodie had geen zin om het druilerige weer in Nederland af te wachten. Ze koos ervoor om lastminute een vakantie te boeken en geeft jullie een aantal handige tips om hetzelfde te doen.

Lastminute een vakantie boeken

Heerlijk vind ik het om wekenlang af te tellen tot mijn vertrek naar de zon. Toch koos ik dit jaar voor lastminute een vakantie boeken. Het vinden van een juiste vakantie ging niet zonder slag of stoot, maar het is gelukt. Volgende week vertrek ik voor 11 dagen naar Lanzarote, voor maar 550 euro!

Lagere prijzen tijdens WK-finale

Vakanties met de vlucht op de dag van de WK-finale waren aanzienlijk goedkoper dan in de week erna. Toen de mannen van oranje in de halve finale verloren van Argentinië, hadden we meer mogelijkheden in vertrekdagen. Toch durfden we het niet aan, want tja, vieren dat we wereldkampioen zijn, doen we liever in het winnende land. Geluk bij een ongeluk: hier hoefden we niet meer bij stil te staan.

Snel zijn is niet snel genoeg

Donderdagochtend om tien uur ging het alarm. “We zijn vast niet de enige die dit hebben afgewacht”, voorspelde mijn vriend. We hadden al een aantal linkjes opgeslagen van vakanties waarop we ons hadden verlekkerd. Hij kreeg helaas gelijk: andere vakantiegangers waren met onze accommodaties weggelopen. We konden dus weer van voor af aan beginnen.

Vakantie voorkeuren

Onze voorkeur ging uit naar Spanje. We hadden niet veel wensen: strand, zwembad, boulevard en een supermarktje in de buurt. Niet erg verrassende elementen die een bestemming maken tot een ultieme vakantielocatie. Vier uur en misschien wel vijftig accommodaties later, hadden we nog een aantal opties open. Na wat wikken en wegen boekten we onze vakantie: Lanzarote it is! Eén van de Canarische eilanden bij Spanje.

Tips en tricks voor het boeken van een lastminute

Lastminute een vakantie boeken is niet lastig, maar het kan soms snel gaan, want je bent niet de enige. Dus zorg dat je meerdere opties hebt, of beslis snel. Ook is het handig om te weten hoe lang van tevoren je wil boeken. Ik kon minimaal vier dagen later pas vertrekken, dus had sowieso nog tijd om mijn koffer te pakken en de laatste spulletjes in te slaan. Wil jij morgen of overmorgen al gaan? Zorg dan dat je je spullen al in huis hebt. Laat je niet zo maar uit het veld slaan, want je ideale vakantie staat waarschijnlijk niet bovenaan. Het kan soms even duren, maar er staat altijd wel wat tussen. Een aantal tips op een rijtje
:

1. Kies je budget

Er zijn enorm veel vakanties. Veel vakanties vallen al af als jij je budget weet. Ik stelde het mijne in op ongeveer 500 euro.

2. Kies je vertrekperiode

Bij veel reiswebsites kun je een datum kiezen en met uitwijkmogelijkheden van drie dagen of een week. Zo kun je gerichter zoeken op de vakanties die in die periode mogelijk zijn.

3. Kies je locatie

Heb je een voorkeur voor je bestemming? Of juist landen waar je beslist niet heen wil? Vink die dan aan of uit, dan hoef je daar al niet meer doorheen te spitten. Dit geldt ook voor je accommodatie, wil je in een appartement of hotel? Met of zonder ontbijt? Filter de vakanties daar dan op zodat de resultaten te behappen zijn.

 

4. Vergelijk

Sommige appartementen staan ook op websites van jongerenreizen. Vaak zijn ze daar goedkoper, omdat jongeren een kleiner budget hebben. Vergelijk op verschillende reiswebsites, want ze hebben allemaal een ander aanbod voor verschillende budgetten. Wat ook voordelig uit kan pakken is zelf je vliegticket en accommodatie bij elkaar zoeken in plaats van een pakketreis boeken. Er zijn genoeg websites waar ze met lastminute vliegtickets stunten. Lees daarvoor ook het artikel over de 4 beste websites voor goedkope vliegtickets.

5. Zoek samen

Reis je samen, zoek dan ook samen naar jullie ideale vakantie. Twee paar ogen zien meer goede deals dan jij in je eentje. Bovendien zijn sommige websites slim genoeg om je computergegevens op te slaan waardoor vluchten duurder worden naarmate je er vaker naar zoekt. Zoeken vanaf een ander IP-adres kan dan handig zijn!

6. Stap binnen bij een reisbureau

Zie je door de bomen het bos niet meer? Stap dan even binnen bij een reisbureau. Zij weten misschien nog bestemmingen die passen bij jouw wensen, maar waar je zelf niet aan hebt gedacht. Ook beheersen zij de kunsten van het ‘vakantiezoeken’ als de besten, dus vinden makkelijker precies wat jij zoekt. En: alles is vrijblijvend, dus je kunt er nog even over denken later terugkomen of toch zelf thuis boeken.

Wat is jouw methode om de beste lastminutes te scoren?

Geschreven door - Elodie Kint is 22 jaar en een echte Zeeuw. Ze gaat graag buiten de provinciegrenzen op zoek naar mooie plekjes in de wereld. Onder meer Curaçao, Zuid-Afrika en Thailand staan al op haar lijstje. Maar ook Europese bestemmingen bezoekt ze graag met pen, papier en een fotocamera in de aanslag.

Wat vind jij? Laat van je horen!