adresjes in Amsterdam

Hotspots in Amsterdam | Food, Fashion, Drinks & Dance

Cityblogger Noni neemt je mee naar haar favo hotspots in onze hoofdstad

Amsterdam, mijn stad, is het mooist als de zon schijnt. Vrolijke mensen, terrassen vol, drukke fietsbellen links en rechts en natuurlijk, de pittoreske grachten. Op mijn blog, Amsterdam Curated vertel ik je welke evenementen en festivals je niet mag missen, maar ook welke hotspots en nieuwe adresjes in Amsterdam je echt gezien moet hebben. Een dagje in onze hoofdstad, wat raad ik je aan?

adresjes in Amsterdam

  Shoppen  
   

Mijn favoriete stadsdeel is West. Ik houuuu van het westerpark, de Staatsliedenbuurt, de Haarlemmerstraat, de Kinkerstraat en alles rondom de Marnixstraat. Heb je zin in een leuke dag in Amsterdam? Ga dan naar west en vermijd de Kalverstraat, daar is het super druk en nooit echt gezellig en de negenstraatjes ken je misschien al goed. Vanaf centraal loop je binnen 5 minuten naar de Haarlemmerstraat, waar je de leukste winkels, lunchrooms en specialty shops vindt.

Haarlemmerdijk

Shop je suf bij design, interieur en fashion winkels als &Klevering, a piece of finland, Jutka & Riska, Ontfront, Six and Sons en mijn favoriete winkel, Restored. Shoppen is erg vermoeiend dus voor wat energie drink jen een koffie bij Two for Joy, voordat je aan de overkant naar bioscoop The Movies gaat. The Movies is de oudste bioscoop van de stad en draait voornamelijk ‘art house’, al zijn er uitzonderingen (zo zag ik daar Titanic 3D!).

adresjes in Amsterdam

  Eten & Drinken  
   

Food adresjes in Amsterdam

Een van mijn favo food adresjes in Amsterdam is restaurant Harlem (de nacho’s, aanrader!!) en de Pizzabakkers (prosecco, pizza, prima!). Gezond eten doe je bij mijn all time favourite lunch tent Vinnies. Sinds kort hebben ze maar liefst twee locaties in de stad, maar de eerste zit in west op de Haarlemmerdijk. Bij Vinnies Deli eet je biologisch en lokaal. Maar als je net zoals ik nogal wat voedselallergieën hebt, is Vinnies ook de place to be om rustig zonder stress met mensen te gaan lunchen, want de kaart biedt genoeg lactose vrije, gluten vrije en suiker vrije opties. YES! Ik kan je helaas niet echt mijn favoriete gerecht aanbevelen, omdat alles even lekker is. Mijn tip is dan ook om met je gezelschap allemaal iets anders te bestellen zodat je van elkaars gerechten kan proeven.

Drinks & Disco

Heb je nog tijd en zin over om meer te doen? Loop door naar het Westerpark, en ga wat eten/drinken bij Mossel en Gin en daarna dansen bij Pacific Parc. Pacific Parc heeft ook een restaurant, met goed eten. Aan het begin van de avond begint er meestal een rock & roll dj plaatjes te draaien en het loopt vaak – ook op doordeweekse avonden – uit op een dolle rock & roll jaren ’50 disco met wild dansen. In het weekend is er vaak live muziek en in de winter hebben ze een schaatsbaan. Mijn favoriete restaurant, Cafe Restaurant Amsterdam zit aan de overkant van het westerpark (& de Pacific) dus mocht je iets meer tijd hebben, ga zeker daar even kijken! Goed eten, goed geprijsd en hele fijne sfeer! Ze serveren eigenlijk voor iedereen wat; interessante zeebanket schotels tot biefstuk of pasta en de heerlijkste friet! Zo’n fijn restaurant waar je terecht kan met zowel collega’s, zakenrelaties, je ouders en je beste vrienden!

adresjes in Amsterdam

  More!  
   

Hugo de Grootplein

Wil je even helemaal wat anders en iets meer de stad in? Loop of fiets naar het Hugo de Grootplein waar heel veel leuke tentjes zitten. Sinds afgelopen jaar is het plein qua horeca booming en geliefd onder mensen die niet in de buurt wonen. De beste hotspot? Razmataz. Cocktails, food, lunch en diner en een groot scala aan Gin (Tonics!). Nieuwere hotspots zijn Hugo’s Bar & Kitchen waar je Frans eet maar vooral in een fijne atmosfeer cocktails drinkt en om de hoek van het plein vind je Morgan & Mees. Met een prachtig interieur is het de hele dag fijn vertoeven, je kan er van ontbijt tot diner en cocktails terecht.

Bezoek ook zeker De Hallen in de Kinkerstraat voor de foodhallen en een bioscoop, of ga de Marnixstraat af vanaf het Haarlemmerplein en kom langs terras hotspots als Brandstof – midden op het kruispunt dus lekker mensen kijken – en de Waterkant – gebaseerd op de Surinaamse Waterkant, met veel Surinaamse hapjes en een groot terras aan het water.

Meer toffe adresjes in Amsterdam? Bezoek Amsterdam Curated op Facebook. Meer inspiratie voor je dagje weg in onze hoofdstad vind je ook in onze City Guide Amsterdam. Heb je zelf een leuke hotspot ontdekt? Laat van je horen via [email protected]!

Beeld: Mossel & Gin (header), Jeroen van Hatten (Café restaurant Amsterdam).
Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!