Lokale drankjes in Port Macquarie

Proosten met lokale drankjes in Port Macquarie

Australië geen foodie bestemming? In dit kleine plaatsje lusten ze wel een drankje. Of twee.

Het kleine plaatsje Port Macquarie aan de Australische oostkust staat vooral bekend om zijn koalapopulatie en het koalaziekenhuis. Maar ook de lokale drankjes in Port Macquarie doen het goed. Een perfecte plek voor een gastronomische tussenstop om je even uit te leven met de plaatselijke lekkernijen. Cheers!

Australië staat niet bekend om zijn verfijnde keuken en wordt niet bepaald gezien als een foodie bestemming. Toch kan je er tijdens je reis goed terecht voor lekker eten en drinken. En de lokale drankjes in Port Macquarie hore daar zeker bij. 

Australische wijnen

Voor lokale drankjes zit je in Port Macquarie goed. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de kleine Historic Douglas Vale Vineyard. Deze wijngaard bestaat al sinds 1859 en was een echt familiebedrijf totdat het laatste familielid in 1993 stierf. Het gebouw en de wijngaard raakten in verval en de Australische overheid besloot dat er een school moest komen op de grond. Een groep vrijwilligers wist dit gelukkig tegen te houden. In 1995 werd de groep opgericht. Ze knapten de boel op en tot vandaag de dag houden ze de wijngaard in stand.

Lokale drankjes in Port Macquarie

Wijngaard

Zodra je binnen loopt zal het niet lang duren voordat er iemand klaar staat om een rondleiding te geven. Het is aandoenlijk om te zien met hoeveel enthousiasme ze de hele geschiedenis van de familie en de wijngaard vertellen terwijl ze hun mini-museum laten zien. Hierna komt natuurlijk het leukste deel: proeven! Je wordt meegenomen naar hun proeflokaal waar je alle zes de wijnen kunt proeven. Twee witte, een rosé, twee rode en een port. Ben je onder de indruk van de wijn? Twijfel niet en sla in, want de wijngaard is de enige plaats waar je de wijn te koop is. Doordat het zo’n klein bedrijf is, hebben ze te weinig capaciteit om de wijn te exporteren en houden ze hem lekker exclusief. De rondleiding en proeverij is bovendien gratis. Het enige waar ze om vragen is een vrijwillige donatie.

Black Duck Brewery

Houd je niet zo van wijn en wil je liever een lekker biertje? Daarvoor moet je bij de Black Duck Brewery and Bar zijn. Denk niet aan gigantische fabrieken waar je doorheen wordt geloodst. Hier tref je een loods waarin een man vol passie zijn grote hobby staat uit te voeren; bier brouwen. En wat voor bier. Van verfrissende wit biertjes tot zware bruine biertjes; keuze genoeg. Vooral de Traditional Dark Ale met aroma van chocolade is een echte aanrader. Het mooie is dat je niet één biersoort hoeft te kiezen om te proeven. Voor vijf dollar kun je namelijk je eigen miniproeverij houden en vier soorten uitproberen.

 

De Black Duck Brewery and Bar organiseert af en toe ook een feestje. Voor een paar dollar kun je genieten van lekker eten, genoeg bier voor en een gezellige avond. Hiervoor moet je wel een beetje geluk hebben want er zit niet echt regelmaat in deze avonden. Ze worden gewoon georganiseerd wanneer de eigenaar hier zin in heeft. Barbecue aan (of moeten we zeggen- Barbie) en genieten maar!

Bijgekomen van je kater? Dan kan je nog even langs het aandoenlijke koalaziekenhuis. Hier lees je alles over Koala’s spotten en steunen in Port Macquarie.

Header foto: Kristen Bieler

Daisy Schalkens
Geschreven door - Daisy Schalkens is student journalistiek. Met haar artikelen hoopt ze mensen enthousiast te maken om de wereld te gaan verkennen. Daar is ze zelf deze zomer mee begonnen tijdens haar reis naar Nepal en Australië.

Wat vind jij? Laat van je horen!