low budget Australië

Bespaartips voor low budget Australië

Oh wat is het er mooi, avontuurlijk en gezellig. Maar OH wat is het er toch ook duur...

Op Australië word je op slag verliefd. Op de prijzen wat minder. Reizen door dit land slaat een flink gat in je spaarrekening. Gelukkig zijn er manieren om te besparen en low budget Australië door te reizen. Zo weet je zeker dat je genoeg overhoudt om te doen waarvoor je bent gekomen!

Wacht op deals

Op internet is heel veel te vinden en je zou al je hostels en uitstapjes met gemak thuis vanachter je bureau kunnen plannen. Doe dit niet! Zo sluit je namelijk je ogen voor heel veel leuke aanbiedingen die je onderweg tegen gaat komen. Wil je bijvoorbeeld naar de Whitsundays vanuit Airlie Beach? Boek dan pas een overnachting  als je in het plaatsje aankomt bij een van de reisbureaus. Kijk ook naar leuke combideals: er zijn heel veel deals waarbij een tour naar de Whitsundays gecombineerd wordt met eentje naar andere hotspots als Frasier Island. Dit is vaak goedkoper dan wanneer je de tours apart zou boeken.

Werken tijdens je reis

Dit is een goede tip voor als je wat langer de tijd hebt om te reizen. Er zijn namelijk zat hostels die wel wat extra handjes kunnen  gebruiken, bijvoorbeeld in de schoonmaak of achter de receptie. Vaak verdien je hier niks mee maar mag je wel gratis verblijven in het hostel. Scheelt jou al snel twintig dollar per nacht die je nu aan andere dingen kunt besteden. Kijk wel of het kan met het visa dat je hebt. Sommige hostels vragen namelijk om een Working holiday visa.

Low budget Australië rond met WWOOF

World Wide Opportunities on Organic Farms, oftewel WWOOF, is een netwerk waar verschillende, vooral biologische  bedrijven zich bij aansluiten om vrijwilligers te zoeken. In ruil voor tussen de vier en zes uur werk per dag bieden ze jou kost en inwoning. Hoe lang je blijft, spreek je af met je host. Op deze manier verblijf je dus echt tussen de locals, kom je op fantastische en vaak niet toeristische plaatsen en het reizen kost je bijna niets. Hoe het precies werkt lees je in ons artikel Wooffing rond de wereld.

low budget Australië

Surfles in Agnes Water

Wil je leren surfen tijdens je reis? Zeker doen! Er zijn heel wat plaatsen langs de Australische oostkust waar je lessen kunt nemen. Gemiddeld ben je tussen de twintig en dertig dollar per uur kwijt maar in Agnes Water kan je echt lowbudget surfen. Voor slechts twintig dollar neemt surfschool Reef 2 Beach je drie uur mee naar het strand om je de basis van het surfen te leren.

Ook aan je hongerige buik achteraf is gedacht: de surfschool heeft leuke deals geregeld met de lokale bakker en een Fish ‘n Chips bar zodat jij voor een paar dollar een heerlijke lunch hebt. Nog een pluspuntje; de golven zijn enorm goed voor beginners. Een minpuntje is dat je met een beetje pech terecht kunt komen in een iets te grote groep.

Australische marktplaats

Als je na je les de surfkoorts helemaal te pakken hebt is het verstandig om een wetsuit te kopen. Pijnlijk voor je bankrekening! Zelfde geldt voor meubeltjes als je voor langere tijd op 1 plek blijft, als je je kapotte backpack moet vervangen of plannen maakt om heel Australië met de auto te gaan toeren. Voor al deze situaties en talloze anderen is Gumtree het sleutelwoord. Op deze Australische variant van Marktplaats vind je met een beetje geluk precies wat je nodig hebt. Je kan er natuurlijk ook zelf spullen op te koop zetten: niet zozeer om low budget Australië te bereizen, maar om aan het eind van je trip je lege bankrekening nog wat te spekken!

Maak vrienden

Het klinkt misschien wat raar maar als je alleen reist is de beste tip om low budget Australië te zien gewoon vrienden maken. Kosten van bijvoorbeeld boodschappen of taxi’s kunnen op deze manier gedeeld worden en dat is altijd goedkoper. Probeer bijvoorbeeld ook eens om een lift te regelen met reizigers die een eigen auto hebben; scheelt weer dure trein- en bus tickets. Ook voor activiteiten geldt vaak een groepsprijs die een stuk lager ligt dan wanneer je in je eentje boekt. Fijn voor je budget, en natuurlijk wel zo gezellig!

Praktisch

Australië is een gigantisch land dus tenzij je er minstens een half jaar voor uittrekt zal je moeten kiezen. Tours zijn over het algemeen een goede manier om mensen te leren kennen, maar hou er rekening mee dat ze ook prijzig zijn. Voordat je naar Australië vertrekt zal je een visum moeten regelen. Hou er daarbij rekening mee dat er verschillende opties zijn. Een toeristenvisum is het meest populair; daarmee kan je binnen een jaar drie maanden in Australië blijven. Ga je behalve reizen ook werken, dan zal je een working holiday visum aan moeten vragen. De prijzen van de verschillende visa lopen behoorlijk uiteen, dus handig dus om dat vroeg genoeg te checken en in je begroting mee te nemen!

Op zoek naar meer bespaartips voor low budget Australië? lees dan ons artikel over super goedkope auto- en camperhuur met relocation.

Geschreven door - Daisy Schalkens is student journalistiek. Met haar artikelen hoopt ze mensen enthousiast te maken om de wereld te gaan verkennen. Daar is ze zelf deze zomer mee begonnen tijdens haar reis naar Nepal en Australië.

One thought on “Bespaartips voor low budget Australië”

Wat vind jij? Laat van je horen!