Low budget Singapore: geld besparen zonder iets te missen

De dollars vliegen je portemonnee uit in deze prijzige stad. Maar daar weten we wat op!

In het veelal spotgoedkope Zuidoost-Azië, kan Singapore een flinke tegenvaller zijn voor je portemonnee. Je betaalt in een club al gauw tien euro voor een biertje en minstens het driedubbele voor een maaltijd. Toch is het met deze tips voor low budget Singapore zeker mogelijk om van de indrukwekkende stad te genieten zonder bakken met geld uit te geven!

Openbaar vervoer

Hoewel veel toeristen en expats in Singapore voor elk ritje de taxi pakken, is het openbaar vervoer goed geregeld en bovendien erg goedkoop. De MRT is een metronetwerk die alle belangrijke plekken in de stad verbindt. Koop bij aankomst meteen een EZ-link kaart, de Singaporese versie van de ov-chipkaart. Dit is een stuk goedkoper dan steeds losse kaartjes kopen en bovendien kun je de rijen bij de ticketmachines overslaan. Voor een enkele rit betaal je afhankelijk van de afstand zo’n $0,80 – $2,00. Meteen een goede manier om in de airconditioning van de metro even te ontsnappen aan de hitte buiten!

low budget Singapore

Sightseeing in low budget Singapore

Hoewel de meeste bezienswaardigheden niet helemaal onder low budget Singapore vallen, zijn er ook genoeg gratis activiteiten te vinden. Zo kun je een gratis bezoek brengen aan het outdoor gedeelte van Gardens by the Bay, het Merlion Park en verschillende botanische tuinen en rooftop gardens. Vanaf de promenade bij Marina Bay kun je elke avond de grootste water-en lichtshow van Zuidoost-Azië aanschouwen zonder dat dit je ook maar een cent kost. Wil je de minder toeristische plekken van de stad ontdekken, dan kan je op zaterdag en zondag gratis deelnemen aan de walking tours van Singapore Footprints. Sla ook de bijzondere wijken Little India en China Town niet over, waar de prijzen aanzienlijk lager liggen dan in de rest van de stad!

Hawker Centres

Low budget Singapore bezoeken en toch van de heerlijke lokale keuken genieten? Volg de locals en eet bij een hawkercentre, waar je Aziatisch eten op z’n best vindt bij de vele foodstalls. Alle grote etnische groepen van de stad zijn hier vertegenwoordigd, waardoor je al lopend en proevend een culinaire tour maakt door verschillende Aziatische landen. Van chicken rice en satay, tot sushi en fishballsoup, je vindt hier alles om je maag tevreden te houden. En dat voor meestal maar een paar dollar per maaltijd! Probeer bijvoorbeeld het Chinatown complex food center in het hartje van Chinatown, dat met ruim 250 stalletjes het grootste hawker center van Singapore is. Midden in het central business district vind je het historische hawker centre Lau Pat Sa, waar Singaporesen al sinds de 19e eeuw komen voor de beste satay.

low budget Singapore

Happy Hours

Een bezoek aan Singapore zonder het nightlife te ervaren is natuurlijk niet compleet. Geen zin om twintig dollar af te tikken voor een biertje op Marina Bay Sands? De beste manier om het low budget te houden is door op zoek te gaan naar happy hours, die gelukkig goed vertegenwoordigd zijn. Een aanrader is bijvoorbeeld rooftopbar Loof, waar je tussen 17:00 en 18:00 uur een biertje of glas wijn besteld voor zes Singapore dollar (€ 3,90). En een extra tip voor de vrouwen: in veel clubs is het op woensdagavond ladies night en drink je gratis!

Foto’s: Mac Qin (incl. header), Nicolas Lannuzel

Geschreven door - Marije is een schrijvend reisfanaat die altijd op zoek is naar plekken die nog niet ontdekt zijn door de grote massa. Het liefst gaat ze voorzien van backpack naar bestemmingen met een hoog cultuurshock-gehalte.

Wat vind jij? Laat van je horen!