Amerikaanse steden

Minder bekend en des te leuker: Amerikaanse steden voor op je reisroute

Heb jij een rondreis door de Verenigde Staten op de planning staan? Voordat je je route kiest, wil je natuurlijk weten welke plekken je niet mag missen. Maar kijk ook verder dan de bekende must sees, want Amerika telt heel wat leuke steden die zeker de moeite waard zijn. We tippen je relatief onbekende Amerikaanse steden die een aanvulling van je route zijn!

Portland, Oregon

Portland is niet de eerste stad waar je aan denkt voor je rondreis door de Verenigde Staten, maar met mooie oude gebouwen en een levendige street art scene is deze stad echt een verrassing. Voor de liefhebbers van industrieel erfgoed is Portland helemaal een gouden tip; genoeg bijzondere plekken om te verkennen! De stad staat bovendien bekend om de creatieve en open-minded vibes, het motto van de stad luidt niet voor niets ‘Keep Portland weird’.

Amerikaanse steden
Portland © Justin Shen/Unsplash

San Clemente, Californië

San Clemente staat ook wel bekend als ‘The Spanish Village by the Sea’. Er zijn hier veel surfers te vinden en de zon schijnt 300 dagen per jaar. San Clemente is tegenwoordig geliefd onder de jongere doelgroep. Er zijn veel winkels, beachclubs en mooie appartementen te vinden. Vanaf de luchthaven van Los Angeles is San Clemente slechts een uur rijden. Zeker de moeite waard!

Amerikaanse steden
San Clemente © Cheyenne Knowles/Unsplash

Craters of the Moon National Monument, Idaho

Craters of the Moon is een National Monument en ligt tussen de steden Arco en Carey. Het monument is maar liefst 2.000 km² groot en bestaat voornamelijk uit lavastromen en steppes. Bijzonder aan het monument zijn de verschillende vulkanische formaties die je er kunt vinden. Ga je op pad naar die momument, zorg dan dat je het Noordelijke deel kiest, waar een verharde weg te vinden is, genaamd ‘Loop Drive’.

Oakland, Californië

San Francisco klinkt voor velen bekend in de oren, maar Oakland misschien niet. De twee steden zijn verbonden met een brug. Toch verschillen ze erg veel van elkaar. Het prijsniveau is in Oakland lager terwijl het aanbod aan uitstapjes en bezienswaardigheden gelijk is. Je vindt hier veel musea en historische attracties, maar ook unieke horecagelegenheden. Oakland is dan ook een uitstekende uitvalsbasis om ook San Francisco en omgeving te verkennen.

Amerikaanse steden
Oakland © Priyanka Sethy

Voorbereiding van je reis door de VS

De omvang van de Verenigde Staten stelt reizigers voor heel wat keuzes. Want hoe stippel je je route uit? Wat zijn je must sees en wat laat je toch links liggen? Met welke praktische zaken dien je rekening te houden? Denk ook goed na over de beste reistijd voor de Verenigde Staten. Zo kunnen sommige plekken te heet zijn in de zomer of juist slecht bereikbaar zijn in de winter. Al onze reistips voor de Verenigde Staten hebben we hier verzameld.

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!