bezienswaardigheden in Costa Rica

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden in Costa Rica

Costa Rica is een van de mooiste bestemmingen ter wereld voor natuurliefhebbers. Van grillige vulkanen tot mystieke nevelwouden, paradijselijke stranden en weelderige nationale parken: in dit land heb je het voor het uitkiezen. Welke bezienswaardigheden in Costa Rica mag je tijdens een rondreis niet missen?

1. Vulkaan Arenal

Costa Rica heeft de twijfelachtige eer een van de meest actieve vulkanen op aarde te hebben. In het donker kan je hier daadwerkelijk lavastromen waarnemen. De vulkaan is dan ook te gevaarlijk om te beklimmen, maar in Nationaal Park Arenal kan je prachtige wandelingen maken. Bijvoorbeeld naar Laguna Arenal, het grootste meer van Costa Rica, met de iconische hangbruggen die je van de ene naar de andere boomtop leiden. Kijk onderweg goed om je heen want grote kans dat je wildlife spot, zoals luiaards en kapucijnaapjes. Je vindt in het park ook warmwaterbronnen; heerlijke om te ontspannen! Aan de voet van Arenal ligt het stadje La Fortuna; een uitstekende uitvalsbasis voor activiteiten in de omgeving.

bezienswaardigheden in Costa Rica
Vulkaan Arenal © Rikin Katyal/Unsplash

2. Tortuguero National Park

Tortuguero National Park behoort tot de meest bijzondere parken en bezienswaardigheden in Costa Rica. Je moet wat moeite doen om er te komen, het park is namelijk alleen per boot (of vliegtuigje) te bereiken. Maar alleen die bootreis ernaartoe is al bijzonder. Tortuguero wordt ook wel de Amazone van Costa Rica genoemd en die naam heeft het te danken aan de ongekende weelde aan flora en fauna. Ga met een gids op pad in de jungle en kijk je ogen uit! Ben je tussen juli en september in Costa Rica dan kan je op het strand van Tortuguero ook schildpadden aan land zien komen om eitjes te leggen.

♡ Tip: In Costa Rica kan je heel goed zelf op pad met een huurauto. De wegen tussen de grootste bezienswaardigheden zijn goed te rijden en zo kan je je in alle vrijheid verplaatsen. Heb je moeite met het uitstippelen van de beste reisroute en uitzoeken van fijne accommodaties onderweg? Boek je rondreis Costa Rica dan bij een reisorganisatie. Zo biedt Van Verre Reizen diverse individuele rondreizen aan waarbij je ook met een huurauto op pad kan.

bezienswaardigheden in Costa Rica
Luiaards spotten in Tortuguero NP © Javier Mazzeo/Unsplash

3. Nevelwoud Monteverde

Eén van de bezienswaardigheden in Costa Rica die zéker op je route hoort te liggen, is Monteverde. Dit zogenaamde nevelwoud is een echt outdoorparadijs. Vanwege de ligging op 1850 meter hoogte en de hoge luchtvochtigheid hangt hier bijna altijd een mist, wat het woud een mysterieuze uitstraling geeft. Een aanrader is het zipline parcours, waarbij je tussen de boomtoppen door zoeft. Ook is dit dé plek om de quetzal te spotten: dit kleurrijke vogeltje is zeldzaam maar komt in Monteverde nog relatief veel voor.

♡ Bente maakte een rondreis door Costa Rica en deelt al haar tips voor toffe activiteiten in Monteverde

bezienswaardigheden in Costa Rica
Wandel tussen boomtoppen in Monteverde © Fabio Fistarol/Unsplash

4. Manuel Antonio National Park

Dit relatief kleine nationale park omvat toch veel van de mooiste bezienswaardigheden in Costa Rica: tropisch regenwoud, lagunes, paradijselijke zandstranden, mangroves en heel veel wildlife. Op de wandelroutes kan je onder andere luiaards, witsnuitneusberen en wasberen spotten. En wil je graag apen zien tijdens je rondreis dan is er geen andere plek in Costa Rica waar je er zoveel kunt spotten. Je vindt hier onder andere de inheemse doodshoofdaapjes die met uitsterven worden bedreigd. Ook brulapen, slingerapen en kapucijnapen zie je hier volop. Het strand van Manuel Antonio is een ideale plek om een paar dagen te ontspannen. Je kunt er ook goed surfen en de koraalriffen lenen zich uitstekend voor een fijne snorkeltrip!

bezienswaardigheden in Costa Rica
Regenwoud en prachtige stranden in Manuel Antonio © Vincent Branciforti/Unsplash

5. Rincón de la Vieja

Als je denkt dat je het na alle voorgaande nationale parken wel gezien hebt, dan heb je het mis. Het in het noordwesten gelegen Rincón de la Vieja National Park staat garant voor een dosis natuurspektakel. De Rincón de la Vieja vulkaan is een van de top bezienswaardigheden in Costa Rica en je ziet al gauw waarom. Het is gelegen midden in een grotendeels vulkanisch landschap dat bijna buitenaards aandoet en een enorm contrast vormt met de weelderige natuur in andere parken. Je kunt er de 3 kilometer lange wandelroute Sendero Las Pailas volgen waarbij je onderweg warmwaterbronnen, modderpoelen, watervallen en kraters tegenkomt. Neem zeker een ‘duik’ in een van de modderbaden, het schijnt goed te zijn voor je huid!

bezienswaardigheden in Costa Rica
Van maandlandschappen tot watervallen in Rincón de la Vieja © Candice Fulker/Unsplash
Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!