Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden in Tanzania

Tanzania is eigenlijk alles wat Afrika te bieden heeft in één droombestemming, van een safari in de Serengeti tot het paradijselijke eiland Zanzibar, de top van de Kilimanjaro en de gastvrije bevolking waar je tijdens je reis mee kunt kennismaken. Plan jij een reis naar dit mooie land? Dan zijn dit de top bezienswaardigheden in Tanzania die je niet wilt missen.

Op safari in Serengeti National Park

Voor veel mensen is Serengeti dé reden om naar Tanzania te komen. En dat is terecht, want het bekendste wildpark van het land is ook een van de mooiste parken in Afrika. Dat heeft ook te maken met de Grote Trek (Great Migration). Tijdens dit jaarlijkse spektakel trekken zo’n twee miljoen(!) gnoe’s, zebra’s en gazelles van de Serengeti naar Massa Mara in Kenia, op de hielen gezeten door de nodige leeuwen en hyena’s. Maar ook als je reis niet in deze periode valt, is het Serengeti National Park een van de mooiste bezienswaardigheden in Tanzania.

bezienswaardigheden in Tanzania
Omringd door wildlife tijdens de Grote Trek in de Serengeti © Dawn W/Unsplash

Kilimanjaro: klimmen naar de top van Afrika

Van het mooiste National Park naar de hoogste top! Met 5895 meter is de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika. Omdat er verschillende paden naar de top leiden, is de Kilimanjaro ook voor de minder doorgewinterde bergbeklimmers toegankelijk. Vergis je niet; een makkie is de beklimming niet, maar onder begeleiding van een gids en met een goede basisconditie en flinke dosis doorzettingsvermogen, kom je een heel eind. Simone ging je voor en deelde haar ervaring met het beklimmen van de Kilimanjaro.

♡ Tanzania is een bestemming die je waarschijnlijk één keer in je leven bezoekt. Wil je het meeste halen uit je reis maar twijfel je hoe je zelf alle hoogtepunten, bijzondere plekken en fijne accommodaties tot een route samenstelt? Wanneer je boekt bij een reisorganisatie zoals Van Verre, wordt je rondreis Tanzania helemaal op maat uitgestippeld door een echte Tanzania kenner.

bezienswaardigheden in Tanzania
Je reis afsluiten op paradijselijk Zanzibar © Humphrey Muleba/Unsplash

Genieten in het paradijs op Zanzibar

Voor veel reizigers is Zanzibar de laatste stop tijdens een rondreis Tanzania. Na een avontuurlijke reis is het heerlijk bijkomen op dit prachtige eiland dat zo’n 40 kilometer van de kust ligt. Spendeer je dagen met luieren op de hagelwitte stranden, snorkelen in zee en verse smoothies drinken vanuit je hangmat. Overigens is er ook genoeg te doen op het eiland, zo is Stone Town, de hoofdstad van Zanzibar, een van de meest historische bezienswaardigheden in Tanzania. Je leert hier over het indringende slavernijverleden. Geen luchtig bezoek, maar het is wel een deel van Tanzania’s verhaal.

♡ Lees ook: Een reisroute door Tanzania met een beperkt budget

Spot de Big Five in de Ngorongoro krater

Wildlife spotten in een krater? Ook dat kan in Tanzania! De Ngorongoro krater heeft dan ook een diameter van maar liefst 20 kilometer en is wel 600 meter diep. Het wordt ook wel geroemd om de hoogste wilddichtheid ter wereld en daarmee is de Ngorongoro Conservation Area een van de populairste bezienswaardigheden in Tanzania voor een safari. Het zeer gevarieerde landschap maakt het er bovendien extra interessant; je ziet tijdens een game drive niet alleen veel verschillende dieren maar ziet ook de omgeving veranderen van savanne en rode woestijn naar een rotsachtig maanlandschap met onderweg ook nog het helderblauwe kratermeer!

Bruisende metropool Dar es Salaam

Een heel andere kant van Tanzania tref je in Dar es Salaam. Het is niet de hoofdstad (dat is Dodoma) maar deze bruisende metropool met 4,5 miljoen inwoners is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Tanzania, juist omdat het contrast met de uitgestrekte natuur zo immens is. Dit ooit pittoreske vissersdorpje groeide uit tot wat inmiddels bekend staat als het New York van oostelijk Afrika. Bereid je voor op hypermoderne wolkenkrabbers maar ook chaotische markten vol geuren, kleuren en geluiden. De Kariakoo markt is een must see, net als een ritje maken in een dalla dalla (taxi).

bezienswaardigheden in Tanzania
Spot de Big Five in de Ngorongoro krater © Mathis Jrdl/Unsplash
Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!