cruise bestemmingen

Nog nooit op cruise vakantie geweest? Voor deze bestemmingen stap je gelijk aan boord!

Duur en decadent door de Cariben; daarmee hebben we alle vooroordelen over cruisevakanties wel opgesomd. We vergeten ze ook gelijk, want cruisen is niet alleen een comfortabele maar vooral ook unieke manier om nieuwe gebieden te ontdekken in alle uithoeken van de wereld. We nemen je mee naar een aantal van deze bijzondere cruise bestemmingen!

De Noorse Fjorden & de Noordkaap

Associeer jij cruisevakanties met tropische temperaturen? Dan hoeft zeker niet! Een van de mooiste cruise bestemmingen is namelijk het meest noordelijke puntje van Europa. Op een cruise naar de Noordkaap sta je oog in oog met fjorden die regelrecht uit een filmdecor lijken te komen. Onderweg zie je Noorwegen op een manier die je vanaf het land nooit zo zou ervaren. Je passeert onderweg de Lofotenwand en de nauwe Trollfjord en kunt vanaf het dek het ruim 300 meter hoge Noordkaap Plateau bewonderen. Natuurlijk ben je niet alleen maar op zee. Onderweg meer je onder andere aan in de oude koningsstad Trondheim en het afgelegen Trømso; op ruim 300 kilometer boven de Poolcirkel! 

cruise bestemmingen

Het Midden-Oosten vanuit de Perzische Golf

Reizen door het Midden-Oosten in stijl; zo is het sprookje van 1001-nacht pas echt compleet. Cruises in dit gebied vertrekken veelal vanuit Dubai. Van daaruit vaar je bijvoorbeeld naar het naastgelegen Emiraat Abu Dhabi, maar bijvoorbeeld ook Oman of Jordanië. Onderweg stop je voor een bezoek aan traditionele souks en woestijnen. Het mooiste aan deze cruise bestemming zijn de contrasten die je op relatief kleine afstand tegenkomt. Van het hypermoderne Dubai kom je binnen een dag terecht in het sprookjesachtige Abu Dhabi met al haar paleizen. In het Sultanaat Oman is een bezoek aan een van de grootste moskeeën ter wereld een absolute highlight.

Als je een echte cultuurliefhebber bent of het soms lastig toegankelijke Midden-Oosten op een comfortabele manier wilt ervaren, dan is dit een van de beste cruise bestemmingen! Deze bestemming bewijst ook gelijk dat cruise vakanties helemaal niet duur hoeven te zijn. Onder andere de reisorganisatie Kras biedt cruises in deze regio aan. Een cruise van 8 dagen kan je daar al boeken voor minder dan 400 euro (inclusief volpension, exclusief vluchten). Ook cruises in het Middellandse Zee gebied zijn heel betaalbaar. Een dergelijke cruise is ideaal als je nog nooit eerder op deze manier hebt gereisd en er even van wilt proeven! Wij voorspellen: het smaakt naar meer!

cruise bestemmingen

Het einde van de wereld: Antarctica

Niet bang voor een beetje kou? Dan is dit de ultieme cruise voor je. Het ijskoude maar betoverend mooie Antarctica is een onvergetelijke bestemming. Het is niet de meest voordelige bestemming, maar dat is het ook niet als je deze uithoek met het vliegtuig en over land bereikt. Een bezoek aan het meest geïsoleerde continent op aarde brengt je vanuit het dorpje Ushuaia naar de Falkland eilanden. Vanaf daar volg je de voetstappen van poolontdekkers richting Antarctica. Onderweg vergaap je je aan pinguins, walvissen en vaar je tussen fjorden, ijsschotsen en door de beruchte Drake Passage. Op dit stuk zee komen de Atlantische oceaan, Grote oceaan en de zuidelijke ijszee samen, zónder te worden gebroken door enig stuk land. Geen zorgen: je cruiseschip kan dit ruige water prima doorstaan. Zo kan jij je focussen op het spotten van bultrugwalvissen!

➸ Liever iets dichter bij huis? Lees hier onze ervaringen met een mini cruise naar Newcastle!

cruise bestemmingen

Dwars door het Panamakanaal

Het Panamakanaal met eigen ogen bewonderen is hoe dan ook bijzonder, maar er daadwerkelijk doorheen varen is weer een heel ander verhaal. Dit technische hoogstandje is een onmisbaar onderdeel van een cruise naar Centraal-Amerika. Maar buiten deze bijzondere doortocht wachten er in dit gebied ook hagelwitte stranden, jungle en prachtige koloniale steden. Vertrekpunt voor deze route is meestal Miami. Vanaf daar ruil je via het Panamakanaal de Atlantische Oceaan voor de Stille Oceaan. Maar niet zonder aan te leggen in het Caribische Cartagena in Colombia of juist noordelijk naar de Maya Riviera in Mexico, met paradijselijke eilanden en Maya ruïnes!

cruise bestemmingen

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!