Côte d’Azur

De vijf mooiste plekken aan de Côte d’Azur

Chique, zonnig en heus ook wel betaalbaar.

Ben jij al aan het dromen van fijne strandvakanties? Wij tippen de ideale bestemming in het voorjaar: de Côte d’Azur. Mooie steden en stranden, dichtbij huis, verrassend betaalbaar en het allermooiste: al vanaf april gegarandeerd zon. Hier zijn de vijf mooiste plekken aan de Côte d’Azur!

1. Nice

Nice is de hoofdstad van de Zuid-Franse Rivièra. Hier kun je heerlijke Provenciaalse gerechten eten en uren wandelen over de kilometers lange stranden. Nice bevat één tramlijn die je rechtstreeks van de stad naar en het strand brengt. Hier stoppen ook veel Côte d’Azur bussen waar je voor een enkele rit €1,50 per persoon betaalt. Ideaal als je meer van de kust wil zien.

Côte d’Azur

2. Eze Village

Eén van de hoogtepunten is de busreis van Nice naar Eze Village. De bus neemt je mee naar de top van de berg en rijdt langs de zee omhoog naar Eze Village. De charmes van dit kleine bergdorpje zit in de nauwe straatjes waar boetiekjes en restaurants verstopt zitten. Een leuk uitstapje is Èze Sur Mer.. De naam zegt het al: stranden! Eén tip: Let op de bustijden, want het kan zijn dat er maar 4 of 5 bussen per dag tussen Nice en Eze Village rijden.

3. Antibes

Eén van de kleine bestemmingen aan de Còte d’Azur is Antibes. Hier vind je niet alleen mooie stranden, maar ook vele wandelpaden langs de zee. De oude stad is charmant met vele restaurants en boetiekjes. Een absolute aanrader is ook de tocht naar Fort Carré. Neem een busje naar de voet van het fort, en maak daarna nog een klim van 10 minuten door het park om er te komen.

Côte d’Azur

4. Monaco

Als je meteen met de bus doorreist vanaf Antibes dan zal de volgende stop Monaco zijn. Deze onafhankelijke staat is bekend om zijn welvaart, Monte Carlo casino, sportwagens, de jachten en de Grand Prix. Naast de grandioze Monte Carlo, waar het decor adembenemend is, wordt de wandeling naar de oude stad geïllustreerd door rijen sportwagens en high fashion winkels. Het nachtleven bestaat hier uit goede, maar prijzige restaurants, live muziek en zien en gezien worden met je cocktail bij een van de vele strandtenten. Niet goed voor je portemonnee, wel een hele belevenis.

Côte d’Azur

5. Cannes

Deze chique stad mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een reisje langs de Côte d’Azur. Bekend van de decadentie en het Filmfestival, maar er is natuurlijk veel meer. Tussen de extravagante villawijken vind je uitgestrekte zandstranden en een echt leuke stad. ’s Zomers kan je hier goed duiken, paardrijden en hiken en steden als st. Tropez maar ook de leuke dorpjes over de grens in Italië liggen op goed bereisbare afstand!

Meer aan de Côte d’Azur!

Laat je zeker niet beperken door deze vijf keuzes. Alle andere dorpen en steden in deze Zuid Franse streek zijn heel makkelijk te bereiken met de auto of met de bus. Badplaatsen als Saint Tropez zijn de bekendste, maar het binnenlandse Toulon en aan de kust gelegen Villefranche-sur-Mer zijn bijvoorbeeld ook aan te raden. Zie jij zo’n vakantie aan de Côte d’Azur wel zitten? We deelden nog meer tips voor de Côte d’Azur op de website van Yelloh! Village. Lijkt deze regio je wel wat, maar heb je meer trek in een relaxte strandvakantie? We hear you! De kust leent zich ook perfect voor een weekje strandhoppen. De plaatsen liggen relatief dicht bij elkaar en de stranden zijn stuk voor stuk prachtig.

Foto’s: Rhodesj, Thomas Leth-Olsen (incl. header), JoonSeo Park

Geschreven door - Felicia schrijft geregeld artikelen voor Stop and Stare over bijzondere plekken en mooie reizen die zij heeft gemaakt.

One thought on “De vijf mooiste plekken aan de Côte d’Azur”

Wat vind jij? Laat van je horen!