favoriete bestemmingen

Wegdromen bij de mooiste plekken in Nieuw-Zeeland

De mooiste parken, waanzinnigste fjorden en meest extreme activiteiten op het noorder- en zuidereiland

Kia ora, haere mai! De eerste woordjes in het Maori leer je al in het vliegtuig, wanneer je geland bent in het buitenaards mooie Nieuw-Zeeland. Het is bijna niet mogelijk om verder verwijderd te zijn van ons kikkerlandje, maar toch voelt het als thuiskomen. Het land staat torenhoog op heel wat bucketlists, en terecht. Maar waar te beginnen tijdens een rondreis door het land waar je sowieso al van het ene in het andere natuurwonder valt? Ik help je op weg met een selectie van de mooiste plekken in Nieuw-Zeeland!

De mooiste plekken in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland, door Maori’s Aotearoa genoemd, lijkt op het eerste gezicht op een plek waar de natuur nog zijn gang kan gaan. Een eiland waar mensen nog niet de overhand hebben en waar de natuur gaat waar zij wil gaan. Er zijn felblauwe meren, jungles, gletsjers, fjorden, vulkanen en langgerekte stranden. Niet voor niets heeft de maker van de Lord of the Rings films Nieuw-Zeeland gekozen als toneel. Om alle mooiste plekken in Nieuw-Zeeland te zien kan je met gemak maanden uittrekken. Om je op weg te helpen noemen wij de plekken die je echt niet mag missen.

mooiste plekken in Nieuw-Zeeland

Noordereiland: Lake Taupo en Wellington

Nieuw-Zeeland bestaat uit twee grote eilanden en een aantal kleine (onbewoonde) eilandjes. Op het Noordereiland, met als hoofdstad Auckland, wonen de meeste mensen, zo’n drie miljoen. Grappig feitje: het is hier gemiddeld iets warmer dan op het Zuidereiland. Niet te missen in deze regio is Rotorua, een stadje waar het chronisch stinkt naar rotte eieren vanwege de zwavellucht, maar waar je heerlijk kunt relaxen in de hot pools. Een andere hotspot is Lake Taupo, een meer zo groot als Singapore. Deze plek is ideaal als uitvalsbasis om flink te hiken of om meer ontspannen te wandelen in een wonderbaarlijk mooie omgeving. Ook om niet te missen: Windy Wellington. In deze artistieke stad vind je naast prachtige musea ook bekende cable car die je naar een mooi park brengt.

mooiste plekken in Nieuw-Zeeland

Zuidereiland: Mildford Sound, Lake Tekapo en Abel Tasman National Park

Het weer op beide eilanden is moeilijk te voorspellen omdat het zo veranderlijk is. Het is mogelijk om ’s ochtends een verfrissende duik te nemen in een helderblauwe zee en aan het eind van de dag in de sneeuw te staan. Dit is het meest van toepassing op het Zuidereiland. Hier bevindt zich ook een van de absoluut mooiste plekken van Nieuw-Zeeland: Milford Sound. Bij het zien van de indrukwekkende fjorden zal je niet de enige zijn die een traantje wegpinkt. Wat betreft steden zit je In Dunedin goed: de gezelligste studentenstad op het eiland. Je vindt hier ook de steilste straat ter wereld, dus strek stevige stappers aan.

Wat Lake Taupo is voor het Noordereiland is, is Lake Tekapo voor het Zuidereiland. Watersporters kunnen in het turqoise water hun hart ophalen en je kunt er ook prachtige tours boeken waarbij je ter paard het meer bewonderd. Natuurliefhebbers bevinden zich in de hemel op aarde in het Abel Tasman National Park. Hier kun je zo veel kanoën en hiken als je lief is en de natuur is wederom om je aan te vergapen.

mooiste plekken in Nieuw-Zeeland

mooiste plekken in Nieuw-Zeeland

Queenstown: Adrenaline capital of the world

Niet alleen qua weer is Nieuw-Zeeland extreem. Ook met extreme sports zit je hier op de juiste plek. Een van de letterlijke hoogtepunten in Nieuw-Zeeland beleef je tijdens een skydive in Taupo, op een van de mooiste plekken in Nieuw-Zeeland, of misschien wel ter wereld: mount doom. Jezelf tot het uiterste pushen kan ook aan een touw. Bij The Nevis in Queenstown maak je een van de hoogste bungee jumps ter wereld. Queenstown wordt niet voor niets ook wel ‘adrenaline capital of the world’ genoemd. Houd je niet van grote hoogtes, maar wel van adrenaline? Dan behoort wild water rafting tot de opties.

Reizen door Nieuw-Zeeland

Zie jij het wel zitten om te reizen langs deze mooiste plekken in Nieuw-Zeeland? Het land leent zich perfect voor een tour per camper. Klinkt misschien duur, maar valt reuze mee. Via Tenzing Travel kan het bijvoorbeeld al vanaf 14 euro per dag. Met je eigen vervoermiddel én huisje heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wil. De afstanden zijn weliswaar groot, maar geloof ons: alleen al het autorijden door de waanzinnige natuur in Nieuw-Zeeland is een hoogtepunt van je reis!

Geschreven door - Anne reist het liefst zonder plan en vertrouwt daarbij op haar instinct. Een eigenwijze wereldreiziger die alles doet wat ze niet laten kan, met behoefte aan adrenalineboosts. Tegen alle adviezen in alleen naar Brazilië, bijvoorbeeld! Op de bucketlist: Antartica.

Wat vind jij? Laat van je horen!