’s Werelds mooiste plekken om te hardlopen

Neem je hardloopschoenen eens mee op reis en ontdek al rennend de mooiste plekken op je bestemming.

Je kan natuurlijk wandelend, fietsend of met de auto je reisbestemming verkennen, maar waarom zou je het niet al hardlopend doen? Terwijl je rent door een nieuwe omgeving kun je alles in je op nemen en genieten van de prachtige natuur, de bruisende stad of een schitterende strand. Over de hele wereld worden hardloopwedstrijden en -evenementen georganiseerd. De ene nog specialer dan de andere.Van een Noordpool avontuur voor de echte bikkels tot een parcours voor sportieve levensgenieters in Italië. Als je een beetje fanatiek bent, kun je meedoen aan zo’n event op een van de mooiste plekken om te hardlopen. Weer eens iets anders dan een rondje Vondelpark!

MidnightSun Marathon – Noorwegen

In delen van Scandinavië gaat in de zomer de zon ‘s nachts niet onder en dat zorgt voor bijzondere momenten. Tijdens de MidnightSun Marathon in het Noorse plaatsje Tromso loop je midden in de nacht terwijl de zon schijnt. In de winter is het juist maar een paar uur licht per dag en ook dan wordt er een hardloopevenement georganiseerd, maar dan in het donker: de Polar Night Halfmarathon.

New York City Marathon – Verenigde Staten

De marathon in New York is natuurlijk één van van de bekendste hardloopevenementen ter wereld. Elk jaar op de eerste zondag van november rennen meer dan 50.000 hardlopers door de straten van New York. De wedstrijd start vanaf Staten Island en gaat daarna via alle wijken van de stad – Brooklyn, the Bronks, Queens en Manhattan- naar de finish in Central Park. Vast een vleugje van de NYC marathon spirit proeven? Check dit filmpje!

City2Surf – Australië

City2Surf is een mooi parcours dat begint in het centrum van Sydney en eindigt bij Bondi Beach. Je rent dus letterlijk vanuit de stad naar het strand. De afstand is 14 kilometer en toegankelijk voor hardlopers én wandelaars.

Coast to Coast run – Italië

Met een team van vier man werk je in vier dagen tijd 400 kilometer af van de Adriatische Zee naar de Tyrreense zee. Het gaat er bij de Coast to Coast run niet om hoe snel je de finish bereikt maar de bedoeling is juist om rustig te lopen en volop te genieten van de Italiaanse natuur en de gezellige kleine dorpjes die je onderweg tegenkomt. Ideaal dus voor als je geen geoefende renner bent maar wel wilt deelnemen aan een event op een van de mooiste plekken om te hardlopen.

Two Oceans Run – Zuid-Afrika

De Two Oceans Run in Kaapstad staat bekend als één van de mooiste marathons ter wereld. En dat is niet voor niks. 56 kilometer lang, lopen ruim 9000 deelnemers van de Atlantische Oceaan naar de Indische Oceaan. Het parcours kent meerdere bergen en het uitzicht op de top is spectaculair.  De Two Oceans Run is niet voor watjes; de route is enorm zwaar en vergt een professionele uitrusting, uitmuntende conditie, goede hardloopschoenen en een aardige dosis doorzettingsvermogen. Is dat je toch wat te veel? Naast de ultramarathon (56 km), is er ook een halve marathon, een trail run (10km) en een aantal kortere fun runs.

Swissalphine – Zwitserland

In de gemeente Davos in het oosten van Zwitserland vindt elke zomer de Swissalphine plaats. Dit hardloop- en wandelevenement neemt je mee door de Zwitserse Alpen. Een bijzondere manier om de natuur te ontdekken en te genieten van de onovertroffen uitzichten.

North Pole Marathon – Noordpool

Misschien niet de meest voor de hand liggende plek om een marathon te lopen, maar toch kan het. Elk jaar wordt er op Noordpool de beruchte North Pole Marathon – de meest noordelijk gelegen ter wereld- georganiseerd. Ruim 42 kilometer lopen over het ijs, bij temperaturen tot -45 graden. Deze marathon is alleen voor de échte die-hards weggelegd, zoals in dit filmpje wel duidelijk wordt. Een bijzondere ervaring is het zeker…

Foto header: Georgie Pauwels

Geschreven door - Willeke is studente journalistiek en gek op reizen. Ze verloor haar hart aan Amerika tijdens een geweldig uitwisselingsjaar maar wil de rest van de wereld ook ontdekken. Het liefst reist ze zo vaak mogelijk.

Wat vind jij? Laat van je horen!