mooiste stranden in Europa

Paradijs dicht bij huis: de mooiste stranden in Europa

Op deze plekken wil jij in je hangmat klimmen!

Wie denkt voor tropische paradijsjes naar de andere kant van de wereld te moeten reizen heeft het mooi mis. Ook op een paar uurtjes vliegen vind je plekken die je oprecht doen denken aan Caribische eilanden. We selecteerden 5 van de mooiste stranden in Europa!

Cala Luna, Italië

Italië, hoe kan het ook anders. Met een schijnbaar eindeloze kuststrook op het vasteland én tal van tropische eilanden kan het uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. Casa Luna, gelegen op Sardinië, is een strand waarvoor je even moet ploeteren. Omgeven door torenhoge kliffen staat je namelijk eerst een zware klim te wachten voordat je het strand in zicht hebt. Ben je er eenmaal, dan is het echt alles waard. Bijkomend voordeel van de afgelegen ligging: het ziet hier nooit zwart van de mensen en je vindt er vooral Italiaanse strandgangers. Zie je de pittige wandeling op de terugweg niet zitten? Er gaan ook boten van en naar Cala Luna vanaf de nabijgelegen haven.

mooiste stranden in Europa

Zlatni Rat Beach, Kroatië

Twijfel jij nog of Kroatië wel zo tropisch is? Het wemelt er van de mooie stranden en daarvan is Zlatni Rat er zeker een. Zo’n 2 kilometer ten westen van het havenstadje Bol op het eiland Brač vind je dit bijzondere stukje kust, dat ook wel de Gouden Hoorn wordt genoemd. Het strand heeft ook een kenmerkende puntvorm die continue verandert onder invloed van de natuur. Kleine tip: vermijd dit strand in de zomermaanden als er massa’s toeristen hun handdoekje neer willen leggen. Ga in plaats daarvan in het voor- of najaar!

mooiste stranden in Europa

Navagio Beach, Griekenland

Als we een top 100 konden maken met de mooiste stranden in Europa, dan zou Griekenland die ongetwijfeld domineren. Het land heeft met spierwit zand en azuurblauwe zee de meest idyllische stranden van het continent. Navagio Beach, gelegen op het eiland Zakynthos, is een van de allermooiste. Iconisch bovendien, vanwege het scheepswrak uit 1980 dat nog altijd midden op het strand ligt. Ondanks dat je het strand alleen per boot kunt bereiken zal het er nooit heel rustig zijn, want het strand is behoorlijk klein en er gaan talloze excursies naartoe. Hou je wel van wat adrenaline? Dan kan je op dit strand ook een basejump maken!

mooiste stranden in Europa

Virgin Island’s Creek, Frankrijk

Frankrijk in het rijtje met mooiste stranden in Europa? Zeker! En dan niet eens in het zuiden. Buiten de kust van Bretagne ligt het kleine Île Vierge. De natuurlijke baai die Virgin Island’s Creek, of ook wel Point of Saint Hernot wordt genoemd, is een walhalla voor natuurliefhebbers. Bezoek de baai tijdens een hike over de GR34, pak een kayak of ontdek het onderwaterleven met je snorkel.

mooiste stranden in Europa

Es Trenc, Mallorca

Een typisch voorbeeld van een tropisch paradijs dichtbij huis is Es Trenc op het Spaanse eiland Mallorca. Aan dit lange zandstrand met glashelder water waan je je oprecht op een Thais eiland of in de Caribbean. Het mooie van dit strand is dat het allemaal heel low key is. Ben je er in het hoogseizoen en is het toch druk? Wandel dan een paar minuutjes over het fijne zand totdat je op een totaal verlaten stuk terecht komt. It’s so worth it!

mooiste stranden in Europa

WIN: Hangmat of Hangstoel van Tropilex
Zie jij jezelf al heerlijk chillen in een hangmat op een van deze tropische paradijsjes? Om alvast in de stemming te komen mogen we een hangmat of hangstoel weggeven van Tropilex t.w.v. 60 euro! Tropilex is een kwaliteitsmerk dat duurzame hangmatten en hangstoelen maakt die super stevig en comfortabel zijn.

mooiste stranden in Europa

Meedoen
Lekker wegdutten in je hangmat in de tuin of op je terras? Of toch een relaxte hangstoel in de woonkamer om in weg te kruipen met een goed boek? Meedoen met de winactie is simpel: volg Stop and Stare op Facebook, laat je gegevens achter in onderstaand formulier en zoek ook alvast jouw favo hangmat uit in het Tropilex assortiment. Met je deelname schrijf je je ook in voor onze nieuwsbrief. Meedoen kan t/m vrijdag 11 maart en de winnaar krijgt automatisch bericht.
[contact-form-7 id=”2671″ title=”Winactie”]

Deze winactie is verlopen. Gracia Visscher: gefeliciteerd met je hangmat!

Beeld: D4N, NH53/Nicolaj Potanin, Anna Oates (incl. header), Frédérique Voisin-Demery, Greg Men
Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!