kerst in de zon

De mooiste stranden op Curaçao

De mooiste, gezelligste én fijnste stranden op het paradijselijke eiland

Je bent aangekomen op een paradijs, compleet met zon, zee en de onvermijdelijke hagelwitte stranden. Het enige waar jij je tijdens je vakantie op Curaçao nog druk om hoeft te maken is waar je zal gaan zonnebaden. Het eiland is rijk aan afgelegen baaitjes, maar ook aan massale party stranden. Jij en je bikini kunnen dus echt alle kanten op. Wij bezochten de fijnste stranden op Curacao!

Snorkelen op Playa Lagun

Mooie foto’s maken? Dat kan op het fotogenieke Playa Lagun, dankzij de ligging tussen de kliffen. Dat maakt het ook gelijk een van de beste stranden op Curaçao als het gaat om snorkelen. Behalve een scala aan felgekleurde vissen is de kans op het spotten van zeeschildpadden hier ook relatief groot!

stranden op Curaçao

Feesten op Mambo Beach

Het strand zal je hier niet voor jezelf hebben, maar deze plek heeft weer andere voordelen. Mambo Beach is een van de populaire stranden op Curaçao en er bevinden zich veel beach bars en hotels. Heb je zin in een feestje, dan moet je hier zijn. Cocktailtje in je hand en dansen maar met die voetjes in het zand!

Grote en Kleine Knip

De klassieke stranden op Curaçao mogen niet ontbreken tijdens je bezoek. Deze helderblauwe baaien zijn gelegen bij Westpunt, de naam zegt het al, op het meest Westerlijke puntje van Curaçao. Deze stranden liggen vlak bij elkaar en worden in het weekend druk bezocht door de locals. Dankzij de rotspartijen is op Grote Knip cliff jumping een populaire activiteit onder de lokale jongeren. Durf jij je er aan te wagen?

stranden op Curaçao

Rust op Cas Abao

Geef jij de voorkeur aan rustig en kleinschalig? Loop dan Cas Abao niet voorbij. De zee lijkt bijna een resultaat van PhotoShop met de onwerkelijk blauwe kleur. Alles hier is lekker low key: geen grote loungebars maar een simpele strandtent is wat je hier aantreft. Maar geef toe, wat heb je met een dergelijk uitzicht nu eigenlijk nog meer nodig?

Klein Curaçao

Een beetje valsspelen is het wel, want voor de stranden van Klein Curaçao moet je toch echt de boot nemen. Klein Curaçao is een piepklein eilandje zo’n 10 kilometer ten zuiden van Curaçao. Zoek je het toppunt van paradijs dan vind je dat op dit onbewoonde eilanden. Behalve de witter dan witte zandstranden is dit ook een perfecte plek om te duiken, snorkelen en surfen. Een ideaal uitstapje tijdens een weekje op Curaçao!

stranden op Curaçao

Voorbij de stranden op Curaçao

Je kan je makkelijk een week vermaken met uitsluitend strandhoppen op dit mooie eiland. Gooi je meest fashionable strandoutfit en een paar bijpassende teenslippers in je koffer en  je bent klaar voor zo’n heerlijke strandvakantie!  Met een gemiddelde temperatuur van 31 graden heb je veel meer ook niet nodig. Meer zien van Curaçao? Dat kan natuurlijk ook! Wist je bijvoorbeeld dat je ook prachtige wandelingen kan maken op Curaçao en overige eilanden? Sylvie deelt haar favo hikes in De mooiste eilandwandelingen op Nederlandse bodem. En Elodie liep stage op Curaçao en onderzocht de vooroordelen over dit eiland. Want hoe veilig of onveilig is het er nou echt? Haar bevindingen lees je in het artikel over de veiligheid op Curaçao.

Foto’s: Laszlo IlyesSergio Leenen (incl. header), Shiagi

Geschreven door - Anne reist het liefst zonder plan en vertrouwt daarbij op haar instinct. Een eigenwijze wereldreiziger die alles doet wat ze niet laten kan, met behoefte aan adrenalineboosts. Tegen alle adviezen in alleen naar Brazilië, bijvoorbeeld! Op de bucketlist: Antartica.

One thought on “De mooiste stranden op Curaçao”

  1. Wat er echt bij moet voor de toeristen is Klein Curaçao, dat is echt prachtig. Kom je alleen met de boot, zijn verschillende trips die daar een aantal per week heen gaan. Als je gaat snorkelen is er bijna garantie op het zien van een zeeschildpad en dat is echt magisch!
    Cas Abao was overigens mijn favoriet, makkelijkst met de strandbedjes, over het algemeen niet zo druk, goed te parkeren, etc.
    Nog een heel belangrijke tip: Huur een auto! Zonder auto kom je nergens op het eiland, ook niet bij deze strandjes. En je kunt natuurlijk een landkaart kopen om je weg te vinden. Je kunt ook een ‘chippie’ prepaidsimkaart aanschaffen. Ik geloof dat je die voor 35 gulden hebt inclusief 20 gulden tegoed. Je moet minimaal 20 gulden tegoed hebben om voor 1 gulden per dag op internet te kunnen en dan kun je met Google Maps gemakkelijk navigeren naar je plaats van bestemming! Hopi bon!
    Zie hier mijn foto’s van Curaçao: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.762978867061672.1073741841.620198444673049&type=1

Wat vind jij? Laat van je horen!