Moreton Island

Moreton Island: een paradijsje nabij Brisbane

Dolfijnen spotten, sandboarden, snorkelen en wrakduiken in een azuurblauwe zee

Moreton Island is één van de grootste zandeilanden van Australië en met haar lange witte stranden en helderblauwe zee is het de ideale strandbestemming in het zuiden van Queensland. Moreton Island ligt op ongeveer veertig kilometer van de kust en is via een ferry vanuit Brisbane te bereiken in iets meer dan een uur. De ferries varen dagelijks heen en weer tussen Brisbane en het eiland en vertrekken al vroeg in de ochtend waardoor je het meeste uit je dag kunt halen.

Moreton Island

Sandboarding

Midden op het eiland vind je grote zandvlakten en duinen die heel geschikt zijn voor sandboarden. Dit is te vergelijken met snowboarden maar in plaats van een sneeuwpiste ga je met je board van een duin naar beneden. Omdat vrijwel het hele eiland uit zand bestaat en er geen goede aangelegde wegen zijn kun je je eigenlijk alleen over het eiland verplaatsen met een Four Wheel Drive. Het is dan ook aan te raden om een tour te boeken als je wilt gaan sandboarden op Moreton Island. Ervaring is niet vereist, je kunt het zo avontuurlijk maken als je wilt!

Snorkelen en wrakduiken

Het diepblauwe en heldere water rondom Moreton Island maakt het een perfecte locatie om te duiken en snorkelen. Duikers gaan meestal naar de noordkant van het eiland waar zich een koraalrif bevindt, de enige in de buurt van Brisbane. Het Curtin Artifical Reef aan de westkant van Moreton is ook een aanrader voor duikers. Niet te missen tijdens een bezoek aan Moreton Island zijn de Tangalooma Wrecks. Deze scheepswrakken liggen vlakbij de kust waardoor je er heel makkelijk naartoe kunt zwemmen. Het is dus ook mogelijk om de wrakken met je snorkel te ontdekken!

Moreton Island

Walvissen en dolfijnen spotten

Van juni tot november migreren in de wateren bij Moreton Island walvissen. Ze komen regelmatig zo dichtbij het eiland dat je er niet eens het water voor op hoeft. Scheelt je ook een hoop dollars voor een tour! Ga in plaats daarvan naar de vuurtoren Cape Moreton. Vanaf daar heb je het beste uitzicht om niet alleen walvissen, maar ook dolfijnen te zien. Bij het Tangalooma Island Resort kun je dolfijnen van nog dichterbij zien. Elke avond bij zonsondergang biedt het resort de mogelijkheid om zelf dolfijnen te voeren.

Moreton Island

In de buurt van Moreton Island

Bezoek je het paradijselijke Moreton Island, combineer het dan met de andere hoogtepunten uit de regio. Gebruik bijvoorbeeld Brisbane als uitvalsbasis en blijf daar een paar dagen om de highlights te ervaren. Maak van daaruit een uitstapje naar het mooie schiereiland Stradbroke Island. Hou je van surfen en het echte strandleven? Reis dan een stukje naar het noorden richting de Sunshine Coast. Een kustlijn die zijn naam eer aan doet! Meer tips en tussenstops tijdens een reis door Australië vind je op onze bestemmingspagina Australië.

Foto’s: Moreton Island Adventures (incl. header), Mapu, Behzad K

Geschreven door - Willeke is studente journalistiek en gek op reizen. Ze verloor haar hart aan Amerika tijdens een geweldig uitwisselingsjaar maar wil de rest van de wereld ook ontdekken. Het liefst reist ze zo vaak mogelijk.

Wat vind jij? Laat van je horen!