must do's in Salk Lake City

Must do’s in Salt Lake City: de toegangspoort tot adembenemend Utah

Het is de hoofdstad van Utah; een van de mooiste staten van Amerika. Maar Salt Lake City is meer dan dat. Een bruisende stad aan de voet van een spectaculair berglandschap en bovendien een perfecte combinatie van stadsleven en natuur. Begin of eindig je roadtrip door het mooie Utah met een bezoek aan de must do’s in Salt Lake City en dompel je onder in de geschiedenis, cultuur en mooie parken in deze toffe stad!

Wie een bezoek brengt aan Utah kan niet om hoofdstad Salt Lake City heen. De stad is centraal gelegen tussen adembenemende natuurgebieden als Great Salt Lake en het Wasatch-gebergte. Met KLM vlieg je bovendien rechtstreeks naar Salt Lake City International Airport, je doet er dan zo’n 10 uur over. Vanaf de luchthaven pak je eenvoudig en betaalbaar de de TRAX sneltram naar de stad. TRAX Green Line Route 704 brengt je in gemiddeld 20 minuten naar het centrum van Salt Lake City. Houd een dag of twee vrij om deze stad goed te verkennen voordat je de natuur in duikt, want er is hier meer dan genoeg te beleven!

➸ Lees ook: Een roadtrip door Utah

must do's in Salk Lake City
Temple Square © Visit Utah

Temple Square

De meest populaire bezienswaardigheid in Salt Lake City is Temple Square. Het gebied van 40.000 m2 in het hart van de stad is het hoofdkwartier van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen (ook wel bekend als de Mormonen). De geschiedenis van deze bijzondere plek leidt terug naar de 19e eeuw, toen pioniers van de kerk zich er vestigden en er hun eerste kerk bouwden. Het groeide uit tot een enorm gebied dat door de kerk beheerd wordt, met in het hart de Temple, tabernacle, assembly hall en visitors centers. Daarbuiten bevinden zich inmiddels nog talloze andere interessante gebouwen, zoals de Joseph Smith Memorial Building, Museum of Church History and Art en the Family History Library.

Temple Square is toegankelijk voor bezoekers, met uitzondering van de temple zelf. Er vinden dagelijks gratis tours plaats waarbij je van alles te weten komt over dit bijzondere deel van Salt Lake City. Meer over de geschiedenis van de stad en de migranten die de stad stichtten, leer je in het Daughters of Utah Pioneers Museum, ook wel bekend als Utah Pioneer Memorial Museum.

Must do's in Salt Lake City
Het Pioneer Memorial Museum © Visit Utah Matt Morgan

Red Butte Garden

Ben je toe aan wat natuur tijdens je bezoek aan Salt Lake City? Dan is Red Butte Garden een aanrader. Deze botanische tuin bestaat uit 100 hectare land, waarvan je op de 8 kilometer aan wandelpaden de mooiste plekken ziet.

Liberty Park

Meer groen vind je in het uitgestrekte Liberty Park; een groene oase in de stad en een fijne afwisseling met alle culturele must do’s in Salt Lake City. Je vindt er op elke mooi dag veel locals die sporten of met het gezin op stap zijn en lekker picknicken. Voor vogelliefhebbers is de Tracy Aviary een aanrader. Verder bevinden zich in het park tennisbanen, jeu-de-boules banen en een openluchtzwembad. Ben je op een zondag in Salt Lake City? Grote kans dat er een spontaan muziekoptreden aan de gang is in het park!

must do's in Salk Lake City
Liberty Park © Salt Lake

➸ Salt Lake City heeft een verrassend aanbod aan restaurants en uitgaansgelegenheden, dus ook ’s avonds valt hier van alles te beleven! Op visitsaltlake.com vind je tips voor leukste adresjes.

Clark Planetarium

De staat Utah heeft maar liefst 24 zogenaamde ‘Dark Sky Preserves’. In deze reservaten wordt het nog écht donker, zonder lichtvervuiling. Dat betekent dat je er fantastisch goed sterren kunt kijken! In het Clark Planetarium met meer dan 1000m2 aan tentoonstellingen leer je het heelal beter kennen. Een leuk uitstapje voor alle leeftijden. Het planetarium is gevestigd in winkelcentrum The Gateway.

must do's in Salk Lake City
Dark Sky Preserves in Utah © Visit Utah

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!