winterzon in Egypte

Naar de winterzon in Egypte: dit is waarom!

Zoek je een bestemming om de winterdip te vermijden? Europa blijft dan toch een risicootje, terwijl de Caribische eilanden je weer een jetlag opleveren. Gelukkig is er een bestemming met zongarantie, waar je niet lang voor hoeft te vliegen en ook lekker het avontuur kan opzoeken. Egypte is waar je moet zijn!

Zongarantie

Naar de winterzon in Europa vliegen blijft het altijd een risico, want ook op de Canarische eilanden of in de verste uithoek van Griekenland kan het in de winter druilerig zijn. Ga je liever voor zekerheid? In Egypte geniet je in de winter gewoon van (gevoels)temperaturen tussen de 20 en maar liefst 30 graden. Ideaal voor bijvoorbeeld een vakantie naar de zon in februari.

Sla die jetlag maar over!

Egypte klinkt misschien ver weg, maar je kan er met een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol al in zes uurtjes zijn. De bekendste badplaatsen van Egypte, zoals Hurghada en Sharm el Sheikh, hebben een eigen airport waardoor je bij aankomst op de luchthaven zo in je hotel bent.

winterzon in Egypte
Het plateau in Hurghada © Adrian Dascal/Unsplah

Zon, zee én avontuur

Wil je wel zon, maar niet een week lang liggen zonnebaden? In Egypte bevind je je echt in een totaal andere wereld. Zo kan je prima kiezen voor een last minute all inclusive resort en toch volop Egypte ervaren. Combineer luie stranddagen bijvoorbeeld met een jeep tour in de woestijn en ga op bezoek bij de bedoeïenen. Houd er wel rekening mee dat deze badplaatsen leven van toerisme; een beetje moeite doen loont dan ook als je echt een lokale ervaring wilt. Zoek je wat extra avontuur, ga dan niet mee met een tourgroep mee maar regel een eigen jeep met chauffeur.

Ook de lokale keuken in Egypte is echt de moeite waard. Pak een taxi naar het centrum en zoek naar de kleine straatjes. Twijfel je? Tripadvisor is your best friend om even te checken of je geen tourist trap binnenloopt en met een gerust hart kunt genieten van echt goede lokale gerechten. Last but not least: Egypte staat natuurlijk bekend als een van de top duikbestemmingen ter wereld! Je kunt je hier dagenlang vermaken bij de fenomenale riffen. Ook wrakduiken is hier populair.

winterzon in Egypte
Niet te missen in Sharm el Sheikh is de Mustafa moskee © Omar Ahmed/Unsplash

Betaalbaar naar de winterzon

Ook niet onbelangrijk: Egypte is nog altijd een topbestemming qua prijs-kwaliteitverhouding. Resorts zijn er in alle soorten en maten, maar ook voor een echt luxe hotel leg je hier een heel redelijke prijs neer. Daarbij zijn de ticketprijzen, alleen al vanwege de relatief korte vliegafstand, heel schappelijk. Boek je last minute dan kan je soms voor nog geen 250 euro een retourtje boeken!

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!