meest gelezen artikelen

De mooiste natuurwonderen in Zuid-Amerika

Laat je overweldigen door deze onrealistisch mooie plekken

Een rondreis door Zuid-Amerika staat bij veel reizigers hoog op het lijstje. Zonnebaden in Rio de Janeiro, Tango dansen in Buenos Aires of roti eten in Paramaribo. Maar de allergrootste trekpleister van dit continent is toch wel de natuur. Misschien wel de indrukwekkendste ter wereld. Wij zetten de mooiste natuurwonderen voor je op een rijtje.

1. Salar de Uyuni zoutvlaktes in Bolivia

Het is misschien wel een van de voornaamste redenen om naar Bolivia te gaan: Salar de Uyumi. Deze zoutvlakte is met een oppervlakte van ruim 10.000 km2 de op een na grootste ter wereld. Zo ver als je kunt kijken zie je zout; er is zelfs een hotel van gemaakt. Maar ook dieren zie je hier genoeg. Zo kom je er verschillende soorten flamingo’s tegen, vicuna’s ofwel lama’s en nandoes, beter bekend als struisvogels. Meer over de natuurwonderen van Salar de Uyuni lees je in ons artikel over de hoogtepunten van Bolivia.

natuurwonderen

2. Van Cuzco naar Machu Picchu in Peru

De route die loopt van Cuzco naar Machu Picchu in Peru wordt ook wel Inca Trail genoemd. Die naam heeft het te danken aan de eeuwenoude weg die hier is aangelegd door de Inca’s. Voor hen was dit de enige weg die leidde tot de verborgen stad Machu Picchu. Een flinke tocht, maar gegarandeerd een highlight van je reis!

natuurwonderen

3. Lencois Maranhenses in Brazilië

Anders dan de Inca Trail, is Lencois Maranhenses typisch een onbekende parel, die nog door weinig toeristen bezocht wordt. Je vindt dit natuurgebied in het noorden van Brazilië nabij de stad Sao Luiz. Het gebied bestaat uit talloze zandduinen waartussen blauwe en groene meren zijn ontstaan door de regenval. Ideaal om te zwemmen en te sandboarden!

natuurwonderen

4. Iguaçu watervallen op de grens van Brazilië en Argentinië

De Iguaçu watervallen zijn waarschijnlijk de meest bekende watervallen van Zuid-Amerika. Je kunt deze zowel vanuit Brazilië als Argentinië bereiken omdat ze precies op de grens van beide landen liggen. Een van de beste plekken om de watervallen te bekijken is Devil’s Throat, hier stort het water zich met massa’s de afgrond in. Kijk wel uit, want de kans om nat te worden is erg groot!

natuurwonderen

5. Reuzenschildpadden op het strand van Galibi in Suriname

Dat bij natuurwonderen flora hand in hand gaat met fauna, bewijst nummer 5 in dit rijtje. Het wordt in ontzettend veel landen aangeboeden als dagtripjes, maar wie echt een bijzondere kennismaking met de (Reuzen)schilpad wil hebben moet absoluut naar de kust van Suriname. Bij Galibi vind je namelijk reusachtige schildpadden die hier kalm op het strand aan het uitrusten zijn. Erg bijzonder om te zien en zeker een hoogtepunt tijdens een reis naar Suriname. Alles hierover in onze reportage over schildpadden spotten in Galibi.

natuurwonderen

Meer natuurwonderen in Zuid-Amerika

Dit lijstje met de mooiste natuuwonderen is samengesteld door de reizigers van We Are Travellers. Neem voor meer tips een kijkje op hun site!

foto’s: Psyberartist, Nicolas de Camaret, Danielle Pareira, Samantha Beddoes, Eric Molina.

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!