Nieuwe lijnvluchten vanaf 2015: nóg sneller naar de zon!

Komend jaar worden er door talloze maatschappijen weer nieuwe lijnvluchten toegevoegd aan het bestaande reisschema.

Altijd al naar die ene leuke bestemming gewild, maar steeds aangehikt tegen lange overstappen of (te) dure tickets? Misschien kun je vanaf volgend jaar het stof van je gedroomde bestemming afvegen.

Nieuwe lijnvluchten

Een aantal vliegmaatschappijen start in het voorjaar van 2015 namelijk met een uitgebreider assortiment rechtstreekse vluchten vanuit ons land. Dat betekent zonder overstappen nog sneller op je bestemming en grote kans dat de tickets er ook goedkoper van worden! Wij geven je per airline een handig overzicht van alle nieuwe lijnvluchten voor komend jaar.

Corendon: Groningen – Bodrum

Vanaf het bescheiden Groningen Airport Eelde vliegt het Turkse Corendon vanaf 21 april naar Bodrum. Twee keer per week legt de maatschappij een verbinding naar de populaire Turkse badplaats aan de Middellandse kust. Geen ingewikkelde overstap op deze vlucht, maar wel een tussenlanding op Eindhoven Airport om meer passagiers op te pikken. Vliegen van het hoge noorden naar het zonnige zuiden is binnenkort zo gepiept.

KLM: Amsterdam – Bogotá

Dromen over een land met jungle, prachtige stranden, een roemrucht verleden en zuurstokkleurige huizen? Word wakker en boek vanaf 31 maart 2015 bij KLM de eerste rechtstreekse vlucht van Schiphol naar Bogotá. Deze tropische hoofdstad van Colombia is hard op weg het drugsverleden van zich af te schudden en de Nederlandse maatschappij speelt daar handig op in. Gebergten, strand en natuurparken liggen na een stadstrip aan je voeten. Vanuit Bogotá vliegt het toestel nog verder naar Cali, de op twee na grootste stad van Colombia. Ideaal als startpunt voor een backpacktrip door Zuid-Amerika!

WizzAir: Maastricht – Polen en Boedapest

In oktober van dit jaar voegde WizzAir al twee nieuwe bestemmingen toe aan het toch al stevig uitdijende aanbod. De budgetairline WizzAir vliegt vanaf Maastricht nu ook naar Katowice en vanaf Groningen naar Gdansk, twee steden in Polen. In de komende lente wordt het in Maastricht nog iets drukker; Boedapest is vanaf 15 mei een nieuwe bestemming. Dit is wellicht alleen een optie als je in de buurt van Maastricht woont, want WizzAir vliegt vanaf Eindhoven Airport ook al naar de Hongaarse hoofdstad. Waarom het een goed idee is om deze bestemmig aan je wish list toe te voegen lees je in ons artikel over de mysterieuze wereld van ondergronds Boedapest.

EasyJet: Amsterdam – Zuid-Europese zon!

De Britten van EasyJet pakken het in 2015 groots aan en voegen veruit de meeste nieuwe lijnvluchten toe. Luchthaven Schiphol is het vertrekpunt voor vijf nieuwe bestemmingen, waarbij vooral het Zuid-Europese zonnetje centraal lijkt te staan; de zuidelijk Franse steden Toulouse en Nice, gondelparadijs Venetië, de subtropische smeltkroes Sardinië en Dubrovnik, de Kroatische stad met de vrolijk oranje daken. De uitbreiding heeft te maken met het stationeren van meer toestellen op Schiphol door EasyJet.

Vanaf komend jaar heb je met deze nieuwe lijnvluchten dus extra veel mogelijkheden om erop uit te gaan zonder overstappen of dure tickets. Alle vluchten zijn inmiddels te boeken op de websites van de airlines.

Header: Nils Nedel/Unsplash
Geschreven door - Huub snuift graag sfeer en schrijft ook zo. Zijn fotocamera is reisgezelschap numero één. Ziet schrijven als een primaire levensbehoefte. Hij komt graag op plekken waar de geschiedenis op straat ligt.

Wat vind jij? Laat van je horen!