Ondertussen op de redactie van Stop and Stare

Over reiskriebels, fijne uitstapjes, nieuwe ontwikkelingen en inspiratie

Iets meer dan een maand geleden ging het nieuwe Stop and Stare live. Naast de nieuwe look en de inhoudelijke veranderingen, roepen we bij deze ook een nieuwe rubriek in het leven. Met ‘Ondertussen op de redactie van Stop and Stare’, geven we je maandelijks een digitaal kijkje in het leven van de redactieleden en alle ontwikkelingen rondom de website.

Reiskriebels

Inmiddels zijn we met ruim 20 schrijvers, en met al dat reizigersbloed komt het eigenlijk nooit voor dat we allemaal tegelijkertijd in Nederland vertoeven. Zo vertrok Inge een paar weken geleden naar Corfu om daar nog wat laatste zonnestralen op te vangen en is Suzanne as we speak aan het stedentrippen in Lissabon. Uiteraard kunnen we daarover binnenkort weer de nodige tips verwachten! Naline had heimwee naar Vietnam en zocht haar toevlucht in een authentieke Chicken Lemongrass in Utrecht bij eetcafé Kimmade. Een aanrader! Ook Huub zocht het iets dichter bij huis en bezocht ter gelegenheid van de opening van de Markthal zijn lievelingsstad Rotterdam en werd er zo mogelijk nog meer verliefd op. Betty ging op pad in het Duitse Aken en Willeke kreeg groot nieuws: zij verruilt de Hogeschool van Tilburg volgend jaar voor die in Brisbane. Dat zijn de betere locaties om te studeren!

Redactie van Stop and Stare

Leuke dingen!

Er kwamen ook leuke uitnodigingen binnen! Janneke, die deze zomer al op uitnodiging vertrok naar de Auvergne, dook nu in de geschiedenis en tradities van het Oktoberfest. De bijbehorende versnaperingen vielen goed in de smaak! Jessica testte de super handige handbagage trolley van Tix.nl, waar we er ook eentje van hebben mogen weggeven. Freke en Naline bezochten de Brandbazaar van LVTPR waar ze in de watten werden gelegd met een heerlijke massage, aanschoven bij een tropische rumproeverij en enigszins tipsy de nieuwste trends en reisgadgets bewonderden.

redactie van Stop and Stare

Overdosis inspiratie

Buiten al deze fijne uitstapjes werd er ook hard geschreven! Naast de praktische reistips lees je nu steeds meer achtergrondartikelen, verhalen over mooie initiatieven en interviews met bijzondere mensen. Zo interviewde Jessica de Maleisische Zahariz, de fietsende wereldreiziger, en reflecteerde Freke op haar tijd in Bolivia en noemde daarbij de hoogtepunten maar ook de moeilijkere kant van de bestemming. Naline ontdekte de voordelen van social media toen er op een oproepje voor een interview een wel hele leuke reactie kwam van een Nederlands stel dat momenteel mooie dingen doet in Mexico. Ze is nu nog druk bezig om deze overdosis inspiratie te vertalen naar het beeldscherm, dus daarover gauw meer! Dit soort artikelen brengt ons tot de kern van wat wij met Stop and Stare willen delen met jullie: bewust reizen en stilstaan bij al het moois dat je onderweg tegenkomt.

Redactie van Stop and Stare

Bijzondere initiatieven

En daarbij horen ook lokale initiatieven. Zo kwam Wim in contact met iemand die vertelde over de soup kitchens in Zuid-Afrika. Deze soup kitchens zijn particuliere initiatieven waarbij kinderen worden geholpen met praktische dingen en daarnaast voorzien worden van een goede maaltijd zodat niets ze in de weg staat om naar school kunnen. Een initiatief waar wij direct door werden gegrepen en ons deed besluiten om om in ieder geval één soup kitchen actief te gaan steunen. Maar ook daarover later meer!

Deel jouw ideeën

Reizen is dynamisch en deze website dus ook. De komende tijd zal Stop and Stare zich dan ook blijven ontwikkelen. Heb jij goede ideeën of ken je initiatieven zoals de soup kitchens die aandacht verdienen? Laat het ons dan weten! Vind je een artikel leuk? Voel je dan vrij om deze te liken en delen, zodat nog meer mensen Stop and Stare ontdekken. Want de wereld is mooi en dat mag iedereen weten.

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!