kamperen in Nieuw-Zeeland

Op reis met een camper in Nieuw-Zeeland: de tips & tricks die je vooraf wilt weten!

Een droomreis, dat is het zeker. Rondreizen met een camper in Nieuw-Zeeland is gegarandeerd een ervaring om nooit meer te vergeten. Jij en je reismaatje in alle vrijheid dwars door een van de mooiste landen ter wereld. Een hele onderneming is het wel, dus waar moet je allemaal rekening mee houden? Berber reisde vijf weken lang met een camper in Nieuw-Zeeland rond en helpt je graag op weg!

Tip 1 – Het uitzoeken van een camper in Nieuw-Zeeland

Enorme bakbeesten, minicampertjes of bijvoorbeeld auto’s met uitklapbare tenten op het dak. Er zijn heel wat opties als het gaat om het huren van een camper in Nieuw-Zeeland. Allereerst is het belangrijk om te weten in welk seizoen je met een camper in Nieuw-Zeeland wil rondreizen. Als je in onze zomer gaat (hun winter), wees dan voorbereid op kou en soms grillig weer. Het is wel fijn dat de camper dan groot genoeg is om daarin te koken, eten en chillen, als het moet.

Reis je in onze winter (hun zomer), dan is de kans groot dat het je het zonnetje vaak gaat zien. Wij maakten onze trip in februari en hebben vette mazzel gehad met het weer. En dat was maar goed ook, want wij hadden echt een soort rijdend matras. Binnen zitten ging dus niet, behalve op de bestuurs- en passagiersstoel of liggend op bed. Voor ons was dit echt perfect, maar in de winter had ik iets meer ruimte willen hebben!

Onze keuze: de minicamper

Wij huurden bij Mode Car & Camper rentals en wat ben ik lovend over deze verhuurder! Wij kozen voor een Toyota Estima uit 2015 en dit was een fantastisch wagentje. Wij gaven de voorkeur aan een reizen met een compacte en kleine camper in Nieuw-Zeeland, zodat het niet zo heel veel af zou wijken van het rijden en parkeren met een gewone auto. Daarbij zijn wij beide erg lang en we wilden wel een campertje waar onze lange stelten ook in zouden passen! Het bed was lekker breed, de reviews van onze verhuurder waren top en de camper was vrij nieuw, wat ik allemaal heel fijn vond. Iedereen z’n eigen wensen, maar dit kunnen zaken zijn om even over na te denken!

camper in Nieuw-ZeelandTip 2 – Wat moet er mee?

Eigenlijk niet heel veel bijzonders, maar een absolute must is goede schoenen. Nieuw—Zeeland is echt een wandelland! Neem ook kleding voor verschillende weertypes mee. Soms beleef je vier seizoenen op één dag en dan zijn laagjes wel ideaal. Als je een camper in Nieuw-Zeeland huurt dan zit een aantal kampeerspullen meestal bij de huurdeal in. Mocht je verder nog wat nodig hebben dan haal je dat heel makkelijk bij The Warehouse, die je in elke grote plaats vindt. Hier haal je ook gasflessen voor je kookstel.

Onze camper had geen stroom en dus laadden wij onze mobiele telefoons op tijdens het rijden met een acculader voor in de auto. Als je apparatuur meeneemt dat geen USB-aansluiting heeft, is een 12V/230V omvormer ook erg handig. Het stopcontact ziet er ook anders uit in Nieuw Zeeland, dus neem een wereldstekker mee of koop ‘m bij The Warehouse. Antimuggenspray konden wij ook erg waarderen, gezien de zwermen sandflies hier en daar. Vergeet geen zaklamp/hoofdlamp en ten slotte is een navigatiesysteem voor in de auto ook wel heel handig.

camper in Nieuw-Zeeland

Tip 3 – Wees voorbereid op slecht weer


Nieuw-Zeeland ligt midden in de Stille Oceaan en het weer kan snel omslaan. Wij waren er laat in de zomer en toch kregen wij te maken met twee orkanen. Wegen sloten, stukken land werden weggeslagen en gebieden overstroomden. Houd het nieuws dus wat in de gaten, zodat je een storm kunt ontlopen. Met slechte weersvoorspellingen parkeerden wij onze camper in Nieuw-Zeeland het liefst op grind. Als je op gras staat en je de camping de volgende dag een mini meer is geworden, is het erg lastig wegrijden…

Berber heeft nog veel meer handige tips voor een rondreis door Nieuw-Zeeland. Check ook haar andere artikelen:
➸ Een 5-weekse reisroute door Nieuw-Zeeland
➸ Tips voor een budget roadtrip door Nieuw-Zeeland
Wildkamperen in Nieuw-Zeeland: dit moet je weten

Tip 4 – Schaf een SIM-kaartje aan


Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, hoe dan? Wij kochten een SIM kaartje bij aankomst op het vliegveld en bleven op die manier in contact met de wereld. Zo zoek je lastminute nog even wat dingen uit en kun je makkelijk zien welke wegen geopend zijn. Let wel: op veel plekken in Nieuw-Zeeland is er geen bereik!

camper in Nieuw-Zeeland

Tip 5 – Stock up!

Af en toe waren mijn inschattingen niet helemaal goed en zo overnachtten we wel eens met alleen een pak droge koekjes. Ook zagen we hier en daar reizigers om drinkwater vragen bij andere reizigers. Nieuw-Zeeland is een onherbergzaam land met soms in honderden kilometers geen supermarkten, tankstations of bereik. Sla dus voldoende boodschappen in en vul je drinkwater jerrycan even bij zodra het kan. Zo kom je nooit zonder te staan!

Tip 6 – Boek de ferry overtocht tijdig


Als je beperkte tijd hebt, boek dan de ferry overtocht van het Noorder- naar het Zuidereiland (of andersom) zodra je weet wanneer je ‘m wil maken. Wij boekten last-minute en afgezien van het feit dat er bijna geen plek meer was, was het ook vrij prijzig.


Geschreven door - Berber is geboren om te reizen. Ze is gek op Azië maar wil de hele wereld verkennen. Cultuur en natuur is voor haar de perfecte combinatie en andere culturen, talen, mooie foto’s en lekker eten maken haar ultiem gelukkig!

Wat vind jij? Laat van je horen!