Oud & Nieuw in Nederland

De leukste plekken tijdens Oud en Nieuw in NederlandZit aftellen over de grens er dit jaar niet in? Ook in eigen land zijn er meer dan genoeg feestjes!

Eerder deze week noemden we al de leukste bestemmingen voor een spectaculair Oud en Nieuw in het buitenland. Berlijn, Parijs en uiteraard Sydney stonden hoog op het lijstje. Ondanks dat de prijzen rond de feestdagen nogal eens omhoogschieten, hoeft een retourtje naar een leuke feeststad rond Oud en Nieuw helemaal niet onbetaalbaar te zijn. Het is de moeite waard om goedkope vluchten van maatschappijen als Condor in de gaten te houden als je NYE graag over de grens viert.

Oud en Nieuw in Nederland

Maar hoe leuk al die buitenlandse feestjes ook klinken, uiteindelijk brengt een overduidelijke meerderheid van de Nederlanders oudejaarsavond gewoon thuis door. Daarom vroegen wij ons af, wat is er eigenlijk in Nederland voor leuks te beleven met Oud en Nieuw?

Aftellen in Amsterdam

Zoals elk jaar staat het centrum van Amsterdam op 31 december volledig in het teken van NYE feestjes. Dure toegangskaartjes voor een kroegfeest heb je hier niet nodig, want alleen al op de Nieuwmarkt, het Leidseplein en Rembrandtplein is meer dan genoeg te doen. Vanaf een uurtje of 21:30 verandert het centrum in een groot straatfeest dat doorgaat tot in de vroege uurtjes.

Het grote aftelmoment is ook dit jaar bij het Oosterdok. Met het VOC-schip en Scheepvaartmuseum op de achtergrond is er natuurlijk ook geen mooiere locatie. Ook voor muziek is gezorgd: een DJ is aanwezig om de verwachtte achtduizend feestvierders te vermaken. De mooiste plek om de grote vuurwerkshow te aanschouwen is de Magere Brug. Je moet er wel wat voor over hebben want we kunnen ons zo voorstellen dat die plek gewild is.

NYE in het Sprookjesbos

Oud en Nieuw in sprookjesachtige sferen doorbrengen? De Efteling opent op 31 december vanaf 19:00 uur haar deuren voor een thema avond. Verspreid door het park vind je allerlei podia met optredens, het Sprookjesbos is volledig verlicht, hapjes en bubbels zijn aanwezig en veel van de attracties blijven tot middennacht open. De avond wordt uiteraard afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow. Goedkoop is het niet, avondtickets zijn er vanaf 35 euro, maar uniek is het natuurlijk wel!

Vuurwerkshow op de Erasmusbrug

Je kunt het gewoon thuis op de bank kijken door te zappen tussen RTL 5 en RTL8, maar veel indrukwekkender is natuurlijk om er zelf bij te zijn. De Erasmusbrug in Rotterdam is wederom het decor van de grootste vuurwerkshow van Nederland. Het aftellen begint al om 23:00 uur, dus bemachtig bijtijds een mooi plekje bij de Boompjeskade. Daarna nog zin in een feestje? In Rotterdam centrum zijn genoeg leuke adresjes te vinden. Een overzicht van alle evenementen vind je op de website van City Guide Rotterdam.

Beeld: Ian Schneider/Unsplash
Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

One thought on “De leukste plekken tijdens Oud en Nieuw in Nederland

”

Wat vind jij? Laat van je horen!