outdoor bestemmingen in Europa

Toffe outdoor bestemmingen in Europa voor de avontuurlijke reiziger

Oostenrijk, Zweden of de Belgische Ardennen? Stuk voor stuk bestemmingen waar je als outdoorliefhebber goed terecht kunt. Maar zoek jij voor je volgende trip toch iets originelers? Wat denk je van Bosnië, Schotland of Lapland? Laat je eens verrassen met onze favo outdoor bestemmingen in Europa!

Bosnië en Herzegovina

Het is een land met een roerig verleden, maar anno 2023 bewijst Bosnië zich als heel geschikte bestemming voor de reiziger die het graag net anders aanpakt. Het grootste deel van Bosnië bestaat uit wildernis: ongerepte natuur vol dichtbegroeide bossen, uitgestrekte vlaktes en bergen. Maar ook watervallen en rivieren zorgen hier voor heel wat vermaak in de buitenlucht. In Bosnië kan je dan ook uitstekend raften en kajakken en verreweg de meeste campings tref je pal langs een rivier. Sarajevo en Mostar vormen onderweg fijne tussenstops voor een flinke dosis cultuur en geschiedenis.

♡ Daag jij jezelf graag écht uit op vakantie? Waag je dan aan de legendarische Via Dinarica. Deze langeafstandswandeltocht strekt zich 1.260 kilometer uit van Slovenië tot aan Albanië door de Dinarische Alpen met een aantal fenomenale etappes binnen de Bosnische grenzen. Kleine bergdorpjes onderweg zorgen voor bijzondere ontmoetingen met de locals.

outdoor bestemmingen in Europa
De Kravica Watervallen in Bosnië © Carolina Fuzinato/Unsplash

TIP: Kijk jij uit naar een toffe outdoortrip maar biedt zich even geen reisgezelschap aan? Solo reizen is te gek maar fijne mensen om je heen maakt de reis nóg specialer. Bovendien vind je wellicht niet alle bestemmingen even prettig om alleen te verkennen. Een dikke aanrader zijn de groepsreizen van NoSun: lekker actief én gezellig.

Slowakije

Met maar liefst negen nationale parken zit je in Slowakije goed voor een actieve vakantie in de natuur, terwijl het tegelijkertijd een nog vrij onbekende reisbestemming is. Dat betekent dus ook: rustiger en betaalbaar! Bergliefhebbers verkennen hier op hun gemakje de hoge Tatra en lage Tatra met keuze uit talloze wandelroutes voor elk niveau. In de historische hoofdstad Bratislava is het heerlijk cultuursnuiven met opvallende paleizen, kastelen en de kenmerkende Donau die dwars door de stad kronkelt. Overigens kan je in de stad ook uitstekend een avondje uitgaan want het barst hier van de studenten!

outdoor bestemmingen in Europa
Kasteel Orava in Slowakije © Martin Katler/Unsplash

Lapland

Voor veel reizigers is Lapland één van de meest geliefde outdoorbestemmingen die op de bucketlist staat. Sprookjesachtige sneeuwlandschappen, rendieren, elanden, het noorderlicht: de lijst met onvergetelijke belevenissen is eindeloos in dit bijzondere stukje Europa. Je kunt een reis naar Lapland goed combineren met een wintersportvakantie, met naast skiën en snowboarden ook snowshoeing en sledetochten. Wist je dat Lapland ook in de zomer een geweldige bestemming is? de sneeuw en het noorderlicht ontbreken dan, maar die maken plaats voor prachtige avonturen onder de magische middernachtzon. Lees onze belevenissen tijdens een zomervakantie in Fins Lapland!

outdoor bestemmingen in Europa
De Schotse Hooglanden © Bjorn Snelders/Unsplash

Schotland

We noemden het al vaak als favoriet voor een roadtrip, maar Schotland is óók een van de tofste outdoor bestemmingen in Europa als je het ons vraagt. Schotland is ruig, uitgestrekt en voert je mee van de onovertroffen Hooglanden naar knusse dorpjes waar de taal bijna onverstaanbaar is en de whisky rijkelijke vloeit. Voor wandelliefhebbers zijn er prachtige (meerdaagse) wandelroutes in Schotland uitgestippeld die je het mooiste van de ongerepte natuur laten zien. Een regenbui moet je in dit land op elke dag van het jaar incalculeren, maar ook met grijze luchten en dreigende wolken in dit land een plaatje om te zien. Natuurlijk mag een stedentrip Edinburgh niet ontbreken tijdens een reis naar Schotland!

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!