Palo Alto Market

Foodie en hipster heaven: de Palo Alto Market in Barcelona

Wie het kleine niet eert… loopt in dit geval iets heel tofs mis: de Palo Alto Market in Barcelona. Begonnen als het ultieme festival voor hipsters en foodies, nu een plek waar iedereen zich thuisvoelt. Een festival muy pequeña maar bommetjevol foodtrucks, gave shop-items en chill-down muziek. Absoluut een must-visit wanneer je een citytrip naar Barcelona maakt!
 
Niemand kan een vreugdedansje uitsluiten wanneer je het festivalterrein van de Palo Alto Market op stapt. Het oude fabrieksterrein in de wijk Poblenou is namelijk de perfecte plek voor een festival als deze. Eigenlijk lijkt het meer op een verborgen tuin. Een paradijs. Bloeiende bloemperken, statige palmbomen en zelfs een kruidentuin. Alles omringd door hoge muren overwoekerd door groen, in alle tinten.

Palo Alto Market

Palo Alto Market: Vrolijke foodtrucks & creative street food

De schattige foodtrucks en -caravans toveren gegarandeerd een glimlach op je gezicht. Het ziet er zo onwijs gezellig uit, zo tussen het groen. En het aanbod aan eten lijkt oneindig. Vooral veel typisch Spaanse gerechten en kleine slokjes vermut om er uitgebreid van te genieten. Maar ook Mexicaanse taco’s, Franse crêpes en fruit in alle tropische kleuren zijn aanwezig. Op het rijke palet aan smaken is aan iedereen gedacht. Dieetwensen? Daar weet hipster-Barcelona wel raad mee. Veggie-burgers, muffins zonder gluten en vegan pasteitjes sieren het aanbod.

Met het bord op schoot? Dat hoeft niet eens. Er zijn terrasjes verspreid over het hele terrein. Naast gewone tafels en stoelen lijken ook de comfortabele sofa’s, handige picknicktafels en praktische krukjes van zolder te zijn gehaald. Voel je hier vooral vrij en ga helemaal mee in de sfeer van ‘niks moet, maar er mag zoveel’. Nog een groot pluspunt aan de Palo Alto Market? De muziek! Denk aan subtiele gitaarmuziek, zangeressen met zwoele zangstemmen en zelfs wat jazz. Maar alles met een Spaanse twist. De muziek blijkt perfect gekozen bij de entourage. Op het festival vind je 3 podia waar verschillende artiesten elkaar afwisselen.

Palo Alto Market

‘Made in Barcelona’

De kraampjes zijn het absolute hoogtepunt van het festival. Winkeltjes die aansluiten op de sfeer van het geheel; een soort van creatieve lifestyle markt waar je handgemaakte en vintage spullen kunt kopen. Biologisch, ecologisch en sowieso gemaakt in Barcelona. Alle artiesten verkopen uit eigen stad, wat de spullen extra bijzonder maakt. Struin rond en laat je verleiden tot aankopen waar je geen spijt van gaat krijgen.
 
Een dagje rondhangen op Palo Alto Market festival is ronduit relaxed. Geniet van de op en top Spaanse sfeer in een klein paradijsje in Barcelona. Proef, luister en geniet!

Palo Alto Market

Een beetje meer info a.u.b.

➸ Palo Alto Market, Carrer dels Pellaires 30, Poblenou, Barcelona, Spanje
➸ Elk eerste weekend van de maand, van 11:00u – 21:00u.
➸ Ticket: online € 3,- en aan de deur € 4,-
➸ Meer info: paloaltomarket.com

Beeld header: Palo Alto Market

Geschreven door - Zolang je je ogen openhoudt, komt het avontuur vanzelf. Met dit in haar achterhoofd, beleeft Renée haar reizen en vakanties. Ervaringen omtoveren in verhalen is geen enkel probleem voor deze freelance schrijfster.

Wat vind jij? Laat van je horen!