zomer in Parijs

Must do’s in Parijs deze zomer + WIN

De leukste plekken en evenementen voor een zomers bezoek aan de Franse hoofdstad

Het voor- en najaar heeft in veel gevallen de voorkeur voor een stedentripje Parijs. De temperatuur is aangenaam en je struikelt er niet over de massa toeristen die gebonden is aan de schoolvakanties. Maar, het mag gezegd worden: er zijn genoeg voordelen aan de zomer in Parijs. De stad staat tijdens de zomermaanden namelijk bol van de evenementen. We zetten een aantal van de leukste dingen op een rijtje voor een bezoek aan Parijs in de zomer!

Dansen aan het water

Om maar gelijk een cliché te onderstrepen: Parijs heeft de titel ‘stad van de liefde’ echt niet voor niets gekregen. Waar anders verzamelen honderden stelletjes zich bij het water als de avond valt voor een romantische dans? Als je Parijs in de zomer bezoekt dan zie je bij zonsondergang het park Jardin Tino Rossi langzaam veranderen in een filmdecor. Aan de oever van Port Saint-Bernard wisselen tango’s, salsa, traditionele Franse Breton maar ook moderne klanken zich af. Flesje wijn mee en genieten maar!

Parijs in de zomer

Parijs in de zomer vanuit de lucht

Nee, niet vanaf het veel te drukke view platform van de Eiffeltoren! Ga voor een andere blik op de stad naar Parc André Citroën en klim in de grootste hot-air balloon ter wereld. Je wordt 150 meter de lucht in gelaten voor een birds eye view van de stad. Goed nieuws; het tochtje kost je ook maar 12 euro.

Afkoelen in de Catacomben

De temperatuur kan in Parijs in de zomer aardig oplopen. Even afkoelen? Dat kan hier vrij rigoureus, namelijk door af te dalen onder de grond. Onder de stad bevinden zich de beruchte catacomben van Parijs met kilometers aan gangenstelsels en miljoenen schedels en botten. Een beetje luguber is het wel, maar tijdens de wandeling van twee kilometer kom je een hoop te weten over de verhalen die achter deze plek schuilgaan. Van begraafplaats tot wilde feesten en hoofdkwartier van het Franse verzet; er heeft zich op deze plek heel wat afgespeeld. Reden genoeg om de 120 traptreden af te dalen in ondergrond Parijs!

Picknicken in Parc des Buttes-Chaumont

Van de kille catacomben naar het tegenovergestelde, want een bezoek aan Parijs in de zomer is niet compleet zonder een picknick in het park. En dat het liefst in het mooie en relatief rustige Park des Buttes-Chaumont. Je hebt vanaf hier een waanzinnig uitzicht over Parijs en je kan je er rustig een paar uur vermaken met het bekijken van de waterval, grot, tempel en het meer!

Parijs in de zomer

Het oude Parijs in de verstopte passages

Zomer in Parijs betekent ook de onvermijdelijke stroom aan toeristen. Hou je van shoppen, maar wil je de massa’s omzeilen? Sla dan de bekende winkelstraten en typische shopwijkjes over en bezoek in plaats daarvan de verborgen passages van Parijs. Meer dan 100 jaar geleden bestonden er ruim 200 van deze arcades, speciaal voor de bourgeoisie. Tegenwoordig zijn er nog zo’n 20 over en naar de meesten moet je goed zoeken, dus doe je huiswerk! Enkele aanraders zijn Passage Brady, ook wel bekend als Little India vanwege de boetiekjes met Indiase invloeden, De Passage Choiseu die tot een van de best bewaarde arcades behoort en vlakbij de Bibliothèque nationale is gelegen, en tot slot de Passage l’Homme; een artistieke enclave waar je je waant in een dorpje in de Provence.

Parijs in de zomer

Open-air cinema

Nachtleven heeft Parijs te over. Maar tijdens een zwoele zomeravond is buiten blijven eigenlijk veel leuker dan jezelf in een overvolle club wringen. Van 22 juli tot 23 augustus kan je met je kleedje plaatsnemen in park La Villette voor een open-air cinema. Elke dag wordt er een andere film getoond en de toegang is helemaal gratis!

Zonnebaden op Paris Plage

Stadsstranden zijn hip en Parijs had dat in 2002 al door. Elke jaar worden in juli en augustus wegen afgesloten langs de Seine en verschijnt een zomers tafereel compleet met zandstrand, palmbomen en ligbedjes. Je hebt zelfs keuze uit drie locaties: Seine/Pont de Sully, vlakbij Port de la Gare Metro en Bassin de Villette. Zwemmen in de Seine mag niet, maar er is gezorgd voor meer dan genoeg mogelijkheden om af te koelen. Spring in de fonteinen, huur een kayak of haal een koel drankje bij de pop-up barretjes en geniet van het mooie Parijs in de zomer!

Parijs in de zomer

WIN: retourtje Parijs voor twee personen!

Zie jij jezelf al liggen op Paris Plage deze zomer? We mogen iemand blij maken met twee retourtjes Parijs van iDBUS! De tickets zijn geldig tot 31 december 2015 en de opstapplaats is Amsterdam of Rotterdam. Meedoen? Like ons op Facebook en laat in onderstaand veld je naam en mailadres achter! De winnaar wordt bekend gemaakt in de nieuwsbrief van juni.

[contact-form-7 id=”2671″ title=”Winactie”]

 

Foto’s: Florent Darrault/Jean Robert Thibault, Evan Bench, Jean Marc Digne/Joe deSousa, Moyan Brenn (Header)

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

Wat vind jij? Laat van je horen!