Plan Nederland

Een unieke reis langs de Hill Tribes van Vietnam. Ga je mee?

Op unieke wijze door Vietnam met Plan Nederland

400 kilometer op een mountainbike, dwars door adembenemende landschappen, hoge bergpassen en langs onvergetelijke ontmoetingen met locals. Na Cycle for Plan Zambia komt Plan Nederland nu weer met een nieuw avontuur, ditmaal in het onontdekte noordwesten van Vietnam.

Cycle for Plan

Ook dit keer kan jij deelnemen. Je maakt een spectaculaire reis en ervaart Vietnam zoals je dat anders nooit zou doen. Ondertussen draag je bij aan een betere toekomst voor de kinderen in arme en afgelegen delen van Vietnam. Je fietst in 7 dagen door misschien wel de allermooiste regio van het land en maakt kennis met verschillende bergstammen die nog volgens de oude tradities leven.

Plan Nederland

Plan Nederland

The Hill Tribe Edition

Waarom is gekozen voor het afgelegen noordwesten van Vietnam? De Vietnamese economie groeit, maar niet iedereen plukt daar de vruchten van, en dat geldt zeker voor etnische minderheden. Eén op de zeven Vietnamezen behoort tot een etnische minderheid en het merendeel daarvan leeft in extreme armoede.

Het merendeel van de etnische minderheden leeft in extreme armoede

Deze etnische minderheden vormen zogenaamde tribes. Ze wonen in afgelegen gebieden van Vietnam, veelal in de bergen. Een groot deel van de kinderen die tot deze tribes behoren lijdt aan ondervoeding met een groeiachterstand tot gevolg. Veel van hun gaan ook niet naar de lagere school. Plan Nederland zet zich in om ook deze kinderen de kans te geven om gezond op te groeien en zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Samen met de tribes wordt gewerkt aan verbetering van gezondheid, hygiëne en onderwijs. Meer informatie over de reis en het project dat je ermee steunt lees je op de website van Plan Nederland.

Plan Nederland

Plan Nederland

Ontmoet je eigen sponsorkind

Iedere deelnemer van Cycle for Plan wordt gekoppeld aan een kind uit Lai Chau, de armste provincie van Vietnam. Het geld dat je ophaalt met je reis wordt geïnvesteerd in een beter leven voor de Hill Tribes van Lai Chau. Je bezoekt deze regio zelf en zal onderweg kennis maken met je sponsorkind!

Fiets je mee met Plan Nederland?

De reis vindt plaats van 7 t/m 19 maart 2017, waarvan je 7 dagen door zal brengen op je fiets. Iedereen kan deelnemen, maar het spreekt voor zich dat een beetje conditie mooi meegenomen is. De reis kost in totaal 1.850 euro, dat is inclusief vluchten, accommodaties en maaltijden. Je overnacht steeds in lokale guesthouses en kleinschalige hotels die op de route liggen. Daarnaast haalt iedere deelnemer 4.000 euro sponsorgeld op. Dat geld gaat rechtstreeks naar het project van Plan Nederland waarbij wordt gewerkt aan een betere toekomst voor kinderen in de bezochte regio.

Wil je je aanmelden voor deze bijzondere reis of meer informatie? Dat kan hier.

Plan Nederland

Benieuwd hoe het er op zo’n reis aan toe gaat? Een hoop avontuurlijke reizigers met een goed hart gingen je voor. Bekijk hier de beelden:

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

7 thoughts on “Een unieke reis langs de Hill Tribes van Vietnam. Ga je mee?”

 1. Zou voor mij goed zijn, even los te gaan in andere wereld!! Er zijn wat praktische probleempjes die ik zou moeten oplossen, zoals huisdieren.. maar het kriebelt wel!

  1. Nou Erik, daar kunnen we wel oplossingen voor vinden, toch? 🙂 Als je het leuk vindt, kun je ook naar een informatieavond bij jou in de buurt komen, dan kunnen we al je vragen beantwoorden. De data en locaties vind je hier: http://po.st/nEYSZl
   Groetjes, Stijn van Plan

   1. Jullie zijn lekkr vlot en sportief ingestelt , geen gel#l, gewoon doen, ben ik ook..praktische probleempjes moeten op te lossen zijn, ook even kijken of budget toelaat.. (“,)

    1. Haha, dat is de juiste instelling, toch? Budget is natuurlijk wel belangrijk, maar je hebt nog even tijd om het te bij elkaar te krijgen. 🙂 Mocht je nog vragen hebben, je weet ons te vinden!
     Groetjes, Stijn van Plan

   1. Ik laat het even bezinken, gebruik mij als springplankje hier vind het prima, het is nu eenmaal groot avontuur once-in-a-life-time (“,)

Wat vind jij? Laat van je horen!