Project Skill for Skill

Project Skill for Skill: Op ruilbasis je droomreis maken

Nina reist met haar eigen project door Nieuw-Zeeland

Je baan en alle zekerheid opzeggen voor de reis van je leven. De wereld ontdekken, bezig zijn met de dingen die je leuk vindt, samenwerken met locals en nieuwe uitdagingen aangaan. Klinkt goed toch? Nina besloot eind 2015 haar droomreis waar te maken met haar eigen project Skill for Skill: het ruilen van talent!

Een goede baan als campagne coördinator op een communicatieafdeling en een grote passie voor dansen met leuke carrière kansen. Ik had niets te klagen, maar leefde ik mijn droom? Dat niet. Ik was nieuwsgierig naar meer. Eind 2015 heb ik daarom mijn baan opgezegd en besloten om mijn eigen plan te trekken. Ik had zoveel ideeën en dromen dat ik het zonde vond om ze niet te gebruiken. Ik wilde een nieuwe omgeving, verschillende opdrachtgevers en vooral out of my comfort zone gaan.

Project Skill for Skill

Ik wilde me focussen op wat ik écht wil- dan maar met iets minder geld en zekerheid

Radicaal anders

Een baan opzeggen lijkt op het eerste oog een radicale beslissing. Zou ik dat nou wel doen? Maar ik heb toch een goede baan? Het neemt wel veel risico’s met zich mee, hè? Klopt allemaal, maar nog veel belangrijker: ik ben jong, ambitieus en zit nog nergens ‘aan vast’. Ik wilde me focussen op de dingen die ik echt wil- dan maar met iets minder geld en iets minder zekerheid. De stap nemen om mijn baan op te zeggen gaf me de vrijheid om na te denken over dat wat ik het allerliefste wil: dans, communicatie én reizen combineren. De absolute nummer 1 op mijn reis-bucketlist is Nieuw-Zeeland. Mooie landschappen, prachtige natuurparken, de Maori’s, een levendige danscultuur en natuurlijk de Lord of the Rings-filmlocaties. De bestemming was dus al gauw duidelijk, maar hoe kon ik dit combineren met dans en communicatie? Daarvoor heb ik Project Skill for Skill in het leven geroepen.

Project Skill for Skill

Project Skill for Skill

Mijn project draait om het ruilen van talent en brengt daarvoor twee partijen met verschillende vaardigheden samen. Door middel van een afspraak kan er gebruik gemaakt worden van elkaars talent om samen verder te leren. Het doel is groei, ontwikkeling en zelfontplooiing. Je gaat een uitdaging aan om van elkaar te leren in een nieuwe omgeving.

Daarmee was de tweede stap genomen, het idee waarmee ik rond moet gaan komen tijdens mijn reis was geboren. Nu nog het plan. Ik heb een aantal dansscholen in Nieuw-Zeeland gemaild met de vraag of zij skills willen ruilen. Voor gratis danstrainingen en lessen om nog meer te leren, wilde ik hun helpen met allerlei communicatievraagstukken. Ik maak gebruik van hun skill (dansen) en zij maken gebruik van mijn skill (communicatie). En dat lukte! Drie dansscholen in Nieuw-Zeeland pakten deze kans met beide handen aan.

Project Skill for Skill

Leef je droom

Mijn wens groeide uit tot een idee, die ik omzette in een uitvoerbaar plan. De komende 3 maanden reis ik door Nieuw-Zeeland als dansende communicatieprofessional. Mijn dromen zijn dansen, communicatie en Nieuw-Zeeland, maar daar kan je natuurlijk zo je eigen invulling aan geven. Ben jij klaar voor een extra uitdaging in je werk, wil je van je passie je werk maken en staat reizen daarbij centraal? Alles is mogelijk, zo heb ik ontdekt. Wat vind jij leuk? Wat kan je goed? Wat zou je willen leren? Hoe kan je dit combineren met reizen? Ga aan de slag, brainstorm over jouw ideeën, schrijf het op, slaap er een nachtje over, doe research over de locals, bedenk een creatief plan om ze te benaderen en denk na over jouw toekomst en wat jij wil bereiken. De beste tip die ik je kan geven, is DOEN! Jouw droomreis creëer je zelf!

Via Stop and Stare en mijn Instagram kun je de komende maanden al mijn ervaringen volgen in Nieuw Zeeland. Wil jij ook je eigen plan trekken in het buitenland of juist in Nederland? En heb jij hier nog vragen over? Stuur een mailtje naar [email protected] en ik help je graag verder!

Beeld: Nina Dumoulin, Sine Forma (dans)
Geschreven door - Nina is communicatieprofessional en danseres. Gebruikt haar disciplines graag om de wereld te ontdekken, zoekt altijd de uitdaging op en houdt ervan om haar verhalen te delen. Heeft een fascinatie voor mooie landschappen, lokale bewoners en fantasierijke omgevingen.

Wat vind jij? Laat van je horen!