Ondertussen op de redactie

Over chocola, lekkere adresjes, reisplannen en versterking gezocht...

Zoals we in onze kerstgroet al schreven: de afgelopen weken stonden voor ons aardig in het teken van de kerstsfeer. Er werden dan ook meer dan een paar kerstmarkten bezocht in binnen- en buitenland. Een kleine recap: Marije vertrok naar onze oosterburen en bezocht de kerstmarkt in Keulen. Onze Zeeuwse Willeke zocht het zuidelijker: zij bezocht de kerstmarkt in Antwerpen en combineerde dit met wat Christmas shopping op koopzondag. Ideaal! Iris stedentripte naar Brussel en bezocht daar de indrukwekkende lichtshow op de Markt. Ze maakte er gelijk een heel weekendje van: “Ik overnachtte in de gezellige B&B X2Brussels, bij mensen thuis. Een erg leuke ervaring!”

Lekkere adresjes

Wim reist maandelijks heel wat af binnen Nederland en kan zich inmiddels expert noemen op het gebied van goede restaurants. Hij heeft dan ook heel wat adresjes verzameld en waarom zouden we die niet delen? Om te beginnen twee van zijn favoriete Italiaanse restaurants in Amsterdam:

-YamYam: Als je niet te ingewikkeld wilt dineren maar wel echt iets lekker wilt, stap dan eens binnen bij YamYam. Snelle bediening en goed eten. Zeker de pizza’s met truffelsaus zijn een aanrader. Vergeet niet te reserveren, want het zit vaak vol!
-De Curtis: Midden in de Jordaan zit dit leuke, kleine restaurant . Verwacht hier echt Italiaans personeel, neem het gebrekkig Nederlands voor lief, en geniet van de heerlijke traditionele gerechten voor een redelijke prijs. Laat je leiden door de menukaart en waag je niet aan het zelf samenstellen van gerechten, want dat wordt hier niet gewaardeerd. Schuif je door de weeks aan , dan vind je hier een hoop locals die genieten van een goed bord Italiaans eten.

Chocola!

Ook Elodie ging op jacht naar lekkere adresjes. Ze was in België, maar haar bezoek stond niet zo zeer in het teken van kerst maar van chocola. Ze maakte voor Stop and Stare een chocoladetour door Brugge en ja, dat was zo heerlijk als het klinkt! Binnenkort verschijnt haar reportage met heerlijke adresjes, alles over een echte Belgische chocoworkshop en meer lekkers!

redactie Stop and Stare

Reisplannen

Met 2015 in zicht werden er ook aardig wat reisjes voorbereid voor komend jaar. Tijd om die bucketlist om te zetten in tickets en reisroutes! Jessica sluit 2014 af in Slowakije en Tsjechië en heeft voor komend jaar vast een lange trip door Zuid-, Midden-, en Noord-Amerika op de planning staan. Ze vertrekt pas eind maart, dus even geduld nog…

Huub liet zich inspireren door het artikel van Marije over IJsland en zette een retourtje Reykjavik op de agenda voor komende zomer. Dat is niet alles: “Komende winter wil ik Nederland ontvluchten voor een plek waar het warm, mooi en goedkoop leven is; Midden-Amerika of ZO-Azië dus. Kortom, het duurt nog lang! Maar voor die tijd maak ik vast nog wel een leuke stedentrip!”

Ook Freke hakte knopen door en boekte een ticket naar het altijd fijne Thailand: “Om dat te vieren en om alvast in de Aziatische sferen te komen heb ik heerlijke Thaise producten gehaald en een curry gemaakt. Lekker, maar niet het echte werk natuurlijk. Daarom (dag)droom ik er alvast op los tot we in februari vertrekken!”

redactie Stop and Stare

Stop and Stare goes abroad!

Er werd natuurlijk niet alleen gereisd en gedroomd! Achter de schermen wordt al een tijdje hard gewerkt aan een internationale versie van Stop and Stare. Wie nieuwsgierig is kan alvast een kijkje nemen op stopandstare.co.uk. Stop and Stare zoals jullie ons kennen, maar dan met een internationaal team van bloggers die de website, in samenwerking met de redactie van Stop and Stare NL, gaat voorzien van Engelstalige reisinspiratie en mooie verhalen. Natuurlijk gaan we op de Nederlandse website ook gewoon verder!

Reisbloggers gezocht

Met een als maar groeiende Stop and Stare, komen we eigenlijk handen te kort! Daarom zijn we op zoek naar reislustige schrijvers of schrijvende reizigers die ons team willen komen versterken. Heb jij wel wat reistips paraat en lijkt het je leuk om op vrijwillige basis mooie reiservaringen te delen met een groot publiek? Stuur een mailtje met je motivatie en een indicatie van je schrijfvaardigheid naar [email protected].

Benieuwd naar meer nieuwtjes van de redactie? Lees dan hier de eerdere edities.

Header: Heidi Fin/Unsplash
Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!