Ondertussen op de redactie

Over winterse taferelen, kerstgekte, favo steden en cadeautjes...

De afgelopen weken zijn steden over de hele wereld al langzaam omgetoverd in een winter wonderland. De kerstmarkten schieten als paddestoelen uit de grond en parken en pleinen worden gedecoreerd met miljoenen lichtjes. Ook wij kwamen al aardig in de feeststemming. In ‘Ondertussen op de redactie’ geven we je maandelijks een kleine blik op de redactie van Stop and Stare:

Kerstgekte

Elodie vertrok naar Londen, waar ze midden in de kerstgekte van Hyde Park terecht kwam. En dat in november? Voor Elodie kan het niet vroeg genoeg beginnen: “Heel de stad was versierd met kerstlichtjes en er hing een geweldig sfeertje. We hadden anderhalve dag de tijd om alles te zien en dat is zonder problemen gelukt. De Underground is zó goed geregeld en een dagkaart kost je nog geen 9 pond. Kleine tip: boek op tijd, of wees niet te kieskeurig op je hotel, want het is een dure periode om de hoofdstad van Engeland te bezoeken! Ga je met vrienden? Dan zou ik je het onlangs gerenoveerde Generator Hostel aanraden.”

Redactie

Let it GLOW

Naline zocht het dichter bij huis. Ze bezocht het openingsweekend van GLOW in Eindhoven. De lichtstad van Nederland veranderde voor een week in een platform voor kunstenaars en ontwerpers met waanzinnige lichtinstallaties als resultaat. Indrukwekkend! En het smaakte naar meer, dus staat het China Light Festival dat momenteel in Utrecht aan de gang is ook op de agenda. Houd de website in de gaten voor meer info, en we geven entreetickets weg!

Onze favorieten

Met het einde van het jaar in zicht werd er ook teruggeblikt op al het moois dat we in 2014 hebben gepubliceerd. Dat resulteerde in een aantal hele fijne Top 10-lijstjes die komende maand zullen verschijnen. Om er al vast 1 te verklappen: Berlijn topt de lijst met onze favo steden. Huub ging er afgelopen maand nog heen en was niet de enige die het direct verklaarde tot lievelingsstad. En van de leukste naar lelijkste stad: Manon bracht een bezoek aan het Belgische Charleroi, dat de twijfelachtige eer kreeg om uitgeroepen te worden tot lelijkste plek ter wereld. Manon had er ieder geval een toptijd en deed er een stadsafari door de rauwe industriële wijken.

redactie

Borrelen

En er is meer! Zo was Jessica aanwezig tijdens de Travel Pressentation in de Heineken Experience in Amsterdam. Ze kwam alles te weten over de nieuwste reistrends en borrelde er op los met collega-reisbloggers! Naline was ook in Amsterdam, maar dan in de gloednieuwe Foodhallen. De nieuwste indoor market is weliswaar niet zo groots als de markthallen in Rotterdam, maar doet je toch even wanen in de heerlijke mercado’s van Spanje met gerechtjes van over de hele wereld. Janneke trok er met haar camera op uit in de polders van Zuid-Holland. Ze deed haar voordeel met het druilerige weer en maakte sprookjesachtige beelden van de mistige landschappen. Nederland, wat ben je toch mooi!

redactie

Vernieuwende afstudeerders

Ook gingen we wederom op jacht naar bijzondere reizigers en inspirende verhalen. We hoorden over Ilse Wolf, een fotografiestudente die voor haar afstudeerproject de afzondering opzocht op het miniscule eilandje Caldey, voor de kust van Wales. Een bizar avontuur waar ze ons alles over vertelde. Ook vonden we een leuk bericht in onze inbox over Sleeping with the Locals. Wij waren direct fan en schreven een artikel over dit nieuwe concept voor duurzaam toerisme. Initiatiefneemster is Marieke Timmer, en wat bleek? Zij deed haar afstudeerproject in Mongolie, en wel bij de Tsaatan tribe. Daar wilden we natuurlijk alles over weten, dus ook daarover komende maand meer!

Cadeautjes

Ja, wij zijn er klaar voor. Laat december maar komen. En om het extra leuk te maken blikken we niet alleen terug om de mooiste verhalen en handigste tips van afgelopen jaar, maar delen we ook uit! Wat precies, dat zie je het eerste via onze Facebook en Twitter. Nu al meedoen aan een winactie? In ons artikel met de mooiste reiscadeaus verloten we een waterproof phonecase van Lifeproof, je kan nog meedoen tot 5 december!

Benieuwd naar meer nieuwtjes van de redactie? Lees hier de eerdere edities.

Foto header: Moyan Brenn

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!