Stop and Stare

Ondertussen op de redactie van Stop and Stare

Gekleurde paleizen, supersterren en gadgets: waar trakteerde de maand februari ons op?

Lentekriebels? Check! De ene helft van de redactie was deze maand dan ook over de grens te vinden en de andere helft stuiterde bij het idee aan reisjes die nog komen gaan. We spraken deze maand met bijzondere reizigers, ontdekten mooie initiatieven en mochten leuke gadgets testen!

Grote en kleine reisjes

Voor Willeke brak er deze maand een langverwachte reis aan: naar Australië, waar ze de komende maanden van het studentenleven in Brisbane zal proeven. Haar eerste indruk? “Brisbane is echt een supermooie stad. Vooral South Bank is leuk, een ideale plek om te genieten van het strandje en een lekkere barbecue. En als je met een ferry meegaat over de Brisbane River heb je een prachtig uitzicht over de skyline van de stad, vooral ’s avonds!” Ze kan niet wachten om de rest van de stad en omgeving te verkennen en uiteraard houdt ze ons daarvan de komende maanden op de hoogte.

Naline startte de maand iets dichter bij huis en bezocht het Lichtfestival in Gent. Wat was het er koud! Maar de spectaculaire lichtshows op de historische gevels maakten een hoop goed. Er werd door de fanatiekelingen ook weer gewintersport. Inge was in het Oostenrijkse Nauder en genoot op een vroege ochtend van een magische afdaling in de verse sneeuw. Iris zat iets verderop in Tirol, waar ze eerder al haar reistips voor deelde.

Reisjes

Gekleurde paleizen en supersterren

Roodgekleurde straatjes, duizelingwekkende souks en met mozaïek gekleurde paleizen en Koranscholen: Jaimy bevond zich deze maand in het aanzienlijk warmere Marokko en beleefde haar eigen 1001 sprookje in Marrakech. Ze keerde terug met een hoofd vol verhalen, dus stay tuned! Onze Vlaamse Sylvie was op pad in Mons; dit jaar de culturele hoofdstad van Europa.

Ze trakteert ons later nog op alle bevindingen, maar haar eerste impressie willen we je niet onthouden: “Mons, Bergen in het Nederlands, is een ruwe diamant. Toparchitecten zoals Daniel Libeskind en Santiago Calatrava bouw(d)en er respectievelijk een congrescentrum en een nieuw station. Maar liefst vijf nieuwe musea openen er dit jaar hun deuren. Toch is er nog werk aan de winkel… Ik noteer met stip twee puike expo’s die er momenteel lopen. In het Beaux Arts Mons Museum maakte ik kennis met een Vincent Van Gogh die na twaalf stielen en dertien ongelukken beslist zich aan kunst te gaan wijden. In Les Anciens Abattoirs verkende ik met een tablet in de hand Bergense ‘Supersterren’.” Klinkt veelbelovend!

Stop and Stare

Testpanel

We werden deze maand ook ingeschakeld als testpanel. Willeke, die letterlijk naar de andere kant van de wereld vloog, was het uitgelezen proefkonijn voor de FlyFit oordopjes van Alpine. Ze beloven pijn van drukverschil en geluidsoverlast tegen te gaan. Willeke’s oordeel: “Bij het opstijgen en landen in een vliegtuig heb ik altijd best last van de luchtdruk, maar deze keer een stuk minder dankzij de FlyFit oordopjes. Heel fijn als je een lange vlucht naar Australië voor de boeg hebt! De oordopjes houden niet al het geluid tegen, maar dempen het wel- een prima vlucht gehad!

Er viel ook een echte reisgadget op de deurmat: de PowerCube. Ontworpen door een stel afgestudeerden van de TU Delft die opmerkten dat stekkerdozen meer dan eens tot de nodige frustratie leidden. Hun oplossing: een handig en compact blok met verschillende stroompunten en usb poorten. Wij kunnen ons die momenten wel herinneren dat je in je hostel aankomt met een lege telefoon, laptop en fotocamera en slechts 1 stopcontact aantreft. In de tas dus!

Stop and Stare

Go local!

Ondanks al die fijne inspiratie die online te vinden is, blijven we het heerlijk vinden om af en toe lekker op de bank door mooie tijdschriften te bladeren. Een van onze favorieten is Flow. En daarin kwamen we laatst een mooie reistip tegen. Als je aankomt in een onbekende stad kan je vaak wel een gids gebruiken. Veel leuker dan een papieren of digitale versie, is natuurlijk een gids in levenden lijve. Via Rentalocalfriend.com kan je zo’n gids huren. Altijd een local en iemand die je alle mooie plekjes in zijn of haar stad kan laten zien!

En nog zo’n leuk initiatief waar we afgelopen maand van hoorden: de iDiscover City Walks App. De fijnste manier om een stad te verkennen is wat ons betreft te voet, maar hoe bepaal je juist die ene route waarbij je alle leuke adresjes aandoet? In samenwerking met lokale partners heeft iDiscover City Walks wandelingen samengesteld in verschillende Aziatische steden. Die hoef je alleen nog maar te downloaden (gratis!) en dan heb je verder alle tijd om lekker om je heen te kijken! Win!

Stop and Stare

We kunnen nog wel even doorgaan. Zo staat Naline in de startblokken voor een trip naar Dubai. Die foto vanaf de top van de Burj Khalifa komt er aan! We verloten ook bioscoopkaarten voor de film WILD. We publiceerden eerder al een recensie van het gelijknamige boek en hebben hoge verwachtingen van de verfilming! Oh en heb je je al aangemeld voor onze nieuwsbrief? Zo niet, gauw doen dan, hieronder. Houden we je maandelijks op de hoogte van de leukste tips en verhalen en krijg je een preview van wat er komen gaat!

De leukste reistips maandelijks in je mail? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Nieuws van Stop and Stare

Het laatste nieuws 1 keer per maand in je inbox

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!