Stop and Stare

Achter de schermen bij Stop and Stare: maart editie

Beach life, vakantieherinneringen, extravagante steden en reizigers gezocht!

“Spring is nature’s way of saying ‘Let’s party!'” En een feestje maakten we er inderdaad van. Tijd voor terrasjes, open ramen, zomerse drankjes en korte jurkjes. Maar ook tijd voor het plannen van zonnige weekendjes weg en de springbreak! Er werd deze maand al genoeg gestrooid met ideeën voor fijne tripjes, waar we jullie de komende weken op zullen trakteren natuurlijk. Nu eerst een nieuw kijkje achter de schermen bij Stop and Stare!

Aan zon kwamen we deze maand eigenlijk al niet te kort. Naline werd vorige week nog wakker met 30 graden en een uitzicht op de Burj Khalifa. Niet slecht! “Dubai is groots, imponerend en extravagant. Wie luxe zoekt die kan het hier krijgen, wie liever voor een low key overstop in Dubai gaat kan zich kostelijk vermaken door met een traditionele Abra de Dubai Creek te doorkruisen en rond te dwalen in het oude centrum Deira. Behoefte aan wat ruimte tussen alle skyscrapers? De stad is omgeven door niets dan woestijn, dus lekker rondscheuren met een jeep is een welkome afwisseling!” Komende week meer verhalen uit Dubai!

Stop and Stare

Beach life!

Ook Freke zat deze maand met haar blote voeten in het zand, en wel Thailand. Drie weken lang genieten van zon, zee, strand en natuurlijk de mooie onderwaterwereld! “Ik reisde van Bangkok naar phuket en Koh Phi Phi. Daar verbleef ik op een privé stand, ver weg van het massatoerisme! Daarna door naar Koh Lanta om te duiken en via Krabi en Hua Hin weer terug naar Bangkok waar ik natuurlijk nog even de beroemde weekend markt heb bezocht!”

Vorige maand deelden we al de eerste ervaringen van Willeke tijdens haar study abroad in Brisbane. Inmiddels is ze gesetteld en de omgeving aan het verkennen. Zo bezocht ze Byron Bay en doet ze momenteel uitgebreid onderzoek naar de fijnste stranden in Queensland. Vervelende klus! Stradbroke Island en de Gold Coast staan komende maand op het programma. En daar kunnen wij dan weer ons voordeel mee doen, want uiteraard deelt ze haar bevindingen!

Stop and Stare

Citytrippen

We hadden ook weer genoeg stedentrips op de agenda staan. Onze Vlaamse Sylvie
bezocht de culturele hoofdstad van dit jaar: Mons. Ze deed zich er te goed aan heel wat kunst en cultuur en schreef er een fijn reisverslag over! Suzanne en Huub bezochten het altijd leuke Berlijn en Jaimy koos voor een paar dagen Kopenhagen. Een fijne stad met een gezellige hippie vibe en meer dan genoeg winkels, bezienswaardigheden en foodie hotspots om je dagen te vermaken!

Vakantieherinneringen aan de muurStop and Stare

Naline worstelde zich afgelopen maand eindelijk door een stapel foto’s heen van een reis door Azië. En stiekem is het gewoon hartstikke leuk om al die momenten nog een keer te beleven. “Buiten een mooi foto album van mijn reis door Vietnam en Cambodja, wilde ik graag een foto laten afdrukken om in huis te hangen. Ik kwam terecht bij Posters.nl waar je foto’s kan laten afdrukken op allerlei bijzondere materialen zoals aluminium of hout. Ideaal als je iets wilt hebben wat bij je foto of je interieur past! Heb je geen eigen foto, dan kan je kiezen uit posters met onder andere prachtige natuurfotografie. Inmiddels heb ik op hout een herinnering aan het onvergetelijke Angkor aan de muur hangen!”

Bijzondere reizigers op Stop and Stare!

Afgelopen jaar spraken we tientallen mensen van over de hele wereld. Reizigers die niet zomaar op vakantie waren, maar die van hun reis een soort missie hadden gemaakt. Via interviews en foto’s namen we een kijkje in hun mooie, indrukwekkende en soms bizarre ervaringen. Zo fietst Henk momenteel naar Singapore, reisde Reinier door Afghanistan en ging Marc op wereldreis zonder ook maar één keer het vliegtuig te pakken. En eigenlijk krijgen we nooit genoeg van dat soort verhalen. Daarom zoeken we bijzondere reizigers die ook hun verhaal willen delen op Stop and Stare. Ben of ken jij zo iemand? Laat dan van je horen via redactie@stopandstare.nl!

Benieuwd wat we eerder meemaakten op de redactie? Hier vind je de overige edities!

Foto header: Mark Fisher

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!