redactie van REIZEN Magazine

De bucketlist van REIZEN Magazine

Waar moet je dit jaar heen voor een onvergetelijke reis? Deze reisexperts maakten een bucketlist voor je!

Misschien valt ‘ie bij jou al wel maandelijks op de deurmat: REIZEN Magazine, het grootste reisblad van Nederland. En achter dit mooie magazine zit een redactie van grootse reizigers, van journalisten die alle hoeken van de wereld al hebben bereisd en precies weten welke bestemmingen je in de gaten moet houden. Hun favorieten voor dit jaar? Dit zijn ze:

Lofoten

Een wonderschone eilandenarchipel in Noord-Noorwegen. Bergen staan hier pootje te baden in de oceaan als badgasten aan de Côte d’Azur. Op de Lofoten ligt je zeekayak op bounty witte stranden en wandel je hoog boven het koude zeewater over de mooiste bergpaden. Tip: Lofoten in de winter, een van de beste plekken om het poollicht te zien!

redactie van REIZEN Magazine

Krakau

Vlieg voor een grijpstuiver naar de Poolse koningsstad Krakau, vol keldercafe’s, Trabanten en stomende Jazz. Rond de Rynek in het centrum wemelt het van de studentenkroegjes  en snuisterijenwinkels. Ga iets verderop zeker even naar de Joodse wijk, onder andere de fabriek van Schindler’s List bevindt zich in Krakau. Ook interessant: Nowa Huta, de communistische wijk. Zeker doen: ga op stap (in Trabant) met Crazyguides.

Honduras, El Salvador & Nicaragua

In Midden-Amerika krijgt de vrede weer een kans. Maak een avontuurlijke bus- en bootreis door drie landen van bountystranden, dwars door de jungle, langs vulkanen tot aan de Pacific. Zeker doen: vulkaanboarden in Nicaragua.

redactie van REIZEN Magazine

Berlijn

Dankzij – of ondanks – WOII is de stad nog lang niet af. Rondom de Reichstag (overleefde alle geweld) en de Potsdamer Platz (etalage van moderne architectuur) bouwt en fietst Berlijn zich de 21ste eeuw in. Met overal fietspaden trap je zo van de East Side Gallery naar de neonreclames op Kurfürstendamm.

De Voerstreek

Een Vlaamse enclave onder de rook van Maastricht. Als Zuid-Limburg, maar dan onaangeraakt. Rollende heuvels, de kabbelende Voer en in elke kroeg een gastvrije uitbater (die soms liever Frans praat, want de Voerstreek was ooit Franstalig). Ook een ideale wandelstreek!

redactie van REIZEN Magazine

Borneo

Je hoeft geen Redmond O’Hanlon te zijn om de jungle van Borneo in te gaan. Oren en ogen open zetten en je vergapen aan neushoornvogels, orang-oetans en krokodillen. Plus: als toetje een paar dagen relaxen op een bounty strand (duikbril mee!)

Campania & Basilicata

Vlieg voor weinig naar Napels en huur daar voor minimaal 1 week een auto. En dan niet voor de (terecht) beroemde en dus drukke Amalfikust, maar voor een ontdekkingsroute door Campania en Basilicata. Naar onbekend werelderfgoed, M.C. Escher-dorpen, tongstrelend eten, het Parco Nazionale del Pollino, Griekse tempels en nog veel meer.

Foto’s: Nelson Minar (incl. header), Gido/Brian Johnson, Gido/Guiseppe Milo

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!