kerst in de zon

Onze favoriete reistips voor Thailand

Een reis naar Thailand op de planning? Wij raken niet uitgeschreven over deze topbestemming!

Thailand is een van de meest populaire reisbestemmingen ter wereld. Meer dan 21 miljoen mensen van over de hele wereld vieren jaarlijks hun vakantie in dit veelzijdige land. En met honeymoonwaardige eilanden, talloze historische bezienswaardigheden, een immens populaire keuken en een hoofdstad waar je je nooit hoeft te vervelen, kan dat ook niet anders. Wij raken niet uitgeschreven over dit fijne land, of het nu gaat om een relaxvakantie of low budget backpacktrip. Dit zijn onze reistips voor Thailand op een rijtje:

Wat je absoluut wilt doen in Bangkok

Met meer dan 8 miljoen inwoners is Bangkok met recht een doolhof te noemen. De Thaise hoofdstad is het beginpunt van bijna iedere reiziger die Thailand aandoet en zo’n eerste bezoek kan nogal heftig zijn. In onze top 5 dingen die je echt wilt doen in Bangkok, scheppen wij alvast wat orde voor je in de chaos. Wat dacht je van de immense Chatuchak market of een uitstapje naar de oudste wijk van Bangkok? En op welke rooftopbar drink je een cocktailtje met het allerbeste uitzicht?
Meer over onze must-sees in Bangkok

reistips voor Thailand

Vrijwilligerswerk in het Elephant Nature Park

Wat zijn het toch waanzinnig mooie dieren. Olifanten komen op veel plekken in Thailand voor, maar helaas worden ze lang niet altijd met respect behandeld. In bijna elk toeristisch plaatsje worden olifantenritjes of mahout trainingen aangeboden. Vaak een echte tourist trap die je absoluut wilt vermijden. Hoe kom je nu op een goede manier in contact met dit nationale symbool van Thailand? In het Elephant Nature Park worden olifanten opgevangen en verzorgd. Je kan er het park bezoeken, maar een nog leukere optie is om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Dat kan voor een dag, maar ook voor meerdere weken. Je bent dan echt verantwoordelijk voor de verzorging van de dieren en maakt kennis met ze op een unieke en respectvolle manier.
Meer over vrijwilligerswerk in het ENP

Duiken op Koh Tao

Het heeft prachtige stranden en een heerlijke hippie vibe, maar menig reiziger bezoekt Koh Tao vooral voor wat anders: het behalen van de PADI. Koh Tao is een enorm populaire bestemming op je duikbrevet te halen. Geen wonder, want er is een eindeloos aanbod aan duikscholen en de prijs ligt hier beduidend lager dan op veel andere duikbestemmingen. Wij vertellen in onze reistips voor Thailand alles wat je moet weten als je overweegt om op dit paradijselijk eilandje een duikcursus te gaan volgen!
Meer over duiken op Koh Tao

reistips voor Thailand

Langs het dodenspoor in Kanchanaburi

Thailand is enorm rijk aan cultuur en natuur, maar het heeft ook een roerige geschiedenis. Onder de reistips voor Thailand hoort daarom ook een bezoek aan een van de confronterende plekken die je meer inzicht geven in de historie van het land. In de Tweede Wereldoorlog werkten duizenden krijgsgevangen in Kanchanaburi aan de Birma spoorlijn, inmiddels ook bekend als de Dodenspoorlijn. Tijdens de bouw ervan stierven ruim 100.000 dwangarbeiders. Bij een bezoek aan dit gebied kan je een deel van het dodenspoor volgen landgs onder meer de War Cemetery, het JEATH Museum en beroemde Bridge on the river Kwai. Geen vrolijk bezoekje, maar wel eentje die je meer inzicht geeft in wat het land heeft doorstaan.
Meer over een bezoek aan het dodenspoor

Kwai1

Go hippie in Pai

Het is misschien wel dé backpackersbestemming van het hele land. Onmisbaar in het rijtje met favoriete reistips voor Thailand is natuurlijk Pai. Dit hippiedorpje in de buurt van Chiang Mai heeft een gigantische aantrekkingskracht op iedereen die zich even in de wereld van vrijheid blijheid wilt wanen. Lekker schommelen in je hangmat, luisteren naar fijne muziek bij het kampvuur en rondtoeren door de prachtige omgeving met je scooter: op Pai word je op slag verliefd.
Meer over een verblijf in Pai

Een gids naar het lekkerste streetfood

Het staat in de top 3 van populairste wereldkeukens: de menukaart van Thailand is razend populair. Aan goede restaurant zal het je tijdens je reis niet ontbreken, maar veel leuker en goedkoper is streetfood. Bangkok spant daarin de kroon. Nog onbekend met de termen Pad Thai, Khao Niaw Ma Muang en Khanon Krok? We maken je graag wegwijs in de wondere wereld van Bangkok’s allerlekkerste streetfood!
Meer over streetfood in Bangkok

reistips voor Thailand

Nog meer reistips voor Thailand?

Je rondreis aan het plannen? Dan hebben we nog meer fijne reistips voor Thailand klaar staan! Op de landenpagina van Thailand vind je nog meer bestemmingen, praktische info, reiservaringen en video’s. Neem gauw een kijkje!

Foto’s: Praveen (header)

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

Wat vind jij? Laat van je horen!