reizen door de Verenigde Staten

Reizen door de Verenigde Staten met het openbaar vervoer

Bij reizen door de Verenigde Staten denk je vaak aan een roadtrip, het liefst in een cabrio of camper. Amerika leent zich ook als geen ander land voor een vakantie waarbij je lekker rondtoert. Maar voor iedereen onder 21, iedereen zonder rijbewijs of groot budget, zijn er genoeg alternatieven om te reizen door de Verenigde Staten met het openbaar vervoer!

Reizen door de Verenigde Staten met de bus

Logisch als je wat sceptisch bent, maar reizen door de Verenigde Staten kan echt prima met de bus. Bovendien is het heel betaalbaar en soms zelf ronduit goedkoop. De steden met grote universiteiten hebben over het algemeen het beste bussysteem.

reizen door de Verenigde Staten

Tussen die steden reis je dus het meest eenvoudig terwijl je in sommige andere steden zoals Los Angeles vooral veel geduld moet hebben met lange reistijden. Over het algemeen geldt dat van stad naar stad reizen heel goed te doen is. Er zijn veel verschillende busmaatschappijen waarmee je op deze manier rond kan reizen. Allemaal hebben ze hun voor- en nadelen. De belangrijkste tips en opties voor je op een rijtje:

Megabus

Bij Megabus is de goedkoopste optie een busreis van Atlanta, GA naar Nashville, TN. Je betaalt dan tussen de $5 en $20. Als je flexibel bent met je data, zijn er zelfs busreizen van $1! Megabus rijdt voornamelijk aan de oostkant van de VS, maar Californië en Nevada zitten ook in het systeem dus check alle routes op de website om te kijken wat de mogelijkheden voor je zijn. Tijdens de busreizen kan je gebruik maken van gratis WiFi en er zitten meer dan genoeg stopcontacten in de bus- handig!

Greyhound

Greyhound stopt voornamelijk in populaire steden. Een ticket Atlanta, GA naar Nashville TN heb je hier vanaf $20. Gratis WiFi en stopcontacten heb je bij deze maatschappij alleen in de Greyhound Express bussen.

reizen door de Verenigde Staten

Trailway

Trailway heeft een van de meest uitgebreide netwerken en rijdt in bijna heel de VS. Tickets zitten iets onder de prijs van Greyhound en in tegenstelling tot de andere maatschappijen biedt Trailway ook complete busreizen aan waarbij je verschillende plekken aan kunt doen met 1 ticket.

Boltbus

Maak je een reis door het noordoosten of de westkust van de VS dan zit je bij Boltbus het beste. Deze maatschappij rijdt alleen in die specifieke regio’s. Voor een ticket van New York naar Washington DC ben je ongeveer $15 kwijt. Ook hier heb je in alle bussen gratis WiFi en stopcontacten en tickets zijn te koop via de website.

Daarnaast heb je om te reizen door de Verenigde Staten ook busbedrijven die alleen in een bepaalde staat rijden, zoals Redcoach Florida.

reizen door de Verenigde Staten

Reizen door de Verenigde Staten per trein

Een andere optie is reizen met de trein. Het is duurder dan de bus, maar ook veel sneller. De Amtrak treinen gaan op en neer tussen de beide kusten en steken dwars het land over waarbij je meerdere routes kunt nemen van oost naar west. De treinverbindingen tussen New York, Boston, Philadelphia en Washington DC zijn een hele fijne en snelle manier om te reizen tussen de steden.

Ze kennen hier geen OV-chipkaart, in plaats daarvan koop je kaartjes bij het loket of de automaat. In afgelegen gebieden komt er een conducteur langs om persoonlijk je kaartje te knippen. Let op dat je vaak kaartjes koopt voor een bepaalde tijd, als je die trein mist moet je een nieuw kaartje kopen. Kaartjes voor langere routes kun je online kopen, met opties op een slaapcabine.

Op zoek naar meer tips en inspiratie voor een reis door Amerika? Check onze bestemmingspagina!

Tips voor het reizen door Amerika:

➸ Probeer je bus- en treinkaartjes zoveel mogelijk online te kopen via de website van de vervoerder. Reis je volledig op de bonnefooi, dan kan dit lastig zijn, maar
het is echt de moeite van het plannen waard. Bij sommige maatschappijen scheelt het je wel tot 60% van de ticketprijs!

➸ Wie naar Amerika reist, heeft een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) nodig. Je kunt deze online aanvragen bij de Amerikaanse Immigratie Dienst. Let wel op dat je dit alleen kunt doen met een creditcard. Een makkelijker alternatief is je ESTA online aanvragen via een Nederlandse visa service. Bij eVisa application services kost dit 25 euro en je hebt dan de voordelen van meerdere betaalmogelijkheden en een Nederlandse klantenservice.

➸ Amerika is het land van de creditcard, dus zorg dat je er eentje op zak hebt als je de reis gaat maken. Ook als je niet kiest voor een huurauto maar met het openbaar vervoer rond gaat reizen, is het nog steeds enorm handig, bijvoorbeeld voor het boeken van overnachtingen.

➸ Houd er rekening mee dat bushaltes soms in de middle of nowhere of aan grote afgelegen parkeerplaatsen liggen. Kom je niet midden in een stad aan, zorg dan dat je genoeg geld voor een taxi hebt of regel als het kan dat iemand je komt ophalen.

reizen door de Verenigde Staten

Geschreven door - Betty werkt in de theaterwereld, maar droomt altijd over lange reizen. Ze wisselt cultuur rijke steden graag af met mooie landschappen en mengt zich het liefst tussen de lokale bevolking.

2 thoughts on “Reizen door de Verenigde Staten met het openbaar vervoer”

  1. Logisch als je wat sceptisch bent, maar reizen door de Verenigde Staten kan echt prima met de bus. Bovendien is het heel betaalbaar en soms zelf ronduit goedkoop. De steden met grote universiteiten hebben over het algemeen het beste bussysteem.

Wat vind jij? Laat van je horen!