Reizen én studeren in Amerika? Kies voor een taalreis of uitwisselingsjaar!

Op het vliegtuig stappen en heel zeker weten dat je een onvergetelijk avontuur tegemoet gaat. Dat is wat er gebeurde met onze redacteurs die naar Amerika vertrokken om te studeren. Een land dat tot de verbeelding spreekt en ideaal is om te proeven van het internationale studentenleven terwijl je je Engels verbetert. Welke locatie of studievorm je ook kiest: wie gaat studeren in Amerika komt gegarandeerd terug met een waanzinnige ervaring, verbeterde taalkennis én nieuwe vrienden voor het leven.

“Ik voelde me me sterk, onafhankelijk, een vrouw van de wereld.” Het zijn de woorden van Renée, die naar New York City vertrok om haar Engels bij te spijkeren. Studeren in Amerika bleek een van de tofste dingen die ze ooit gedaan heeft. Een studie doen over de grens is een ideale manier om aan je taalvaardigheid te werken, maar bijvoorbeeld ook om onafhankelijk te reizen zonder dat je echt het gevoel van een soloreis hebt. Want in je eentje zo’n verre reis maken, dat kan best spannend zijn. Kies je er voor om te studeren in Amerika, dan kan je dat regelen via speciale organisaties die alles voor je regelen en zorgen dat je eenmaal ter plekke nergens omkijken naar hebt.

studeren in Amerika

“Mijn gastgezin nam me mee naar American football games en vierde traditionele feestdagen met me zoals Thanksgiving en 4th of July”

High School Amerika

Heb je net je diploma op zak en droom je ervan om een jaar Nederland te verlaten voordat je verder studeert? Een uitwisselingsjaar is daarvoor ideaal. Stop and Stare’s Willeke ging je voor, tijdens een uitwisselingsjaar in Parkville, Missouri. Een jaar lang dompelde zij zich onder in het Amerikaanse studentenleven tijdens haar high school Amerika ervaring. Eerlijk is eerlijk, je brengt natuurlijk heel wat uren door in een klaslokaal tijdens zo’n jaar, maar het gaat er toch heel wat anders aantoe dan op de Nederlandse middelbare school. Willeke: “Je leert de Amerikaanse cultuur echt kennen doordat je bij een Amerikaans gastgezin verblijft en daar naar school gaat. Zij nemen je mee naar American football games en vieren traditionele feestdagen met je zoals Thanksgiving en 4th of July. Verder is het een hele goede manier om goed Engels te leren doordat je 24/7 Engels moet praten, thuis en op school. Amerikaanse high schools bieden bovendien veel verschillende vakken aan die je op Nederlandse scholen niet hebt, zoals (televisie)journalistiek, drama en mode. En je leert via activiteiten en uitjes van je organisatie vaak ook heel veel andere studenten vanuit de hele wereld kennen!”

➸ TIP: Gebruik net als Willeke je schoolvakanties voor het ontdekken van Amerika! Hier lees je al haar reistips.

studeren in Amerika

Taalstudie in Amerika

Welke leeftijd en achtergrond je ook hebt, een taalstudie kan je werkelijk altijd doen. Je kunt bovendien ook helemaal zelf kiezen of je dit voor een paar weken wilt, of dat je bijvoorbeeld liever voor Gap Year gaat waarbij je een heel jaar in Amerika studeert. Je kunt verblijven bij een lokale familie, of voor wat meer vrijheid kiezen door op een campus of in een appartementje te wonen met andere studenten. Je zult merken dat je Engels met sprongen vooruitgaat, want je bent niet langer woordjes aan het stampen in een saai klaslokaal maar dompelt je daadwerkelijk onder in het lokale leven op je bestemming.

Renée koos er dus voor om een taalreis te maken naar New York City met organisatie EF (Education First), waarbij ze twee maanden lang studeerde en keihard genoot van het leven in deze metropool. Haar motivatie? Het bedrijf waar ze al 6 jaar voor werkte ging steeds meer met internationale professionals werken. Steeds meer werk moest daarom in het Engels gebeuren en dat maakte haar onzeker. Ze besloot haar baan op te zeggen en iets aan die onzekerheid te doen. Het bleek de beste keuze ooit, want eenmaal in Amerika verbeterde haar Engels razendsnel en had ze ondertussen de tijd van haar leven. Benieuwd naar het hele verhaal van Renée over studeren in Amerika? Dat lees je hier.

studeren in Amerika

Liever Engels studeren in Canada?

Ken je Amerika al of studeer jij gewoon liever Engels op een andere bestemming? Dan is Canada een perfecte optie. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Australië is het accent hier een stuk neutraler, wat het een ideale bestemming maakt om te studeren in het buitenland. Bovendien zorgen de internationale steden, de ruige natuur en indrukwekkende wildlife gegarandeerd voor een onvergetelijke reis. Zo kun je een studie in een wereldstad als Toronto of Vancouver bijvoorbeeld perfect combineren met een rondreis waarbij je meer van Canada ontdekt. Tijdens je studie maak je al een start met het leren kennen van de cultuur en het dagelijks leven, daarna kan je je kennis gelijk in praktijk brengen als je on the road bent in dit mooie land!

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!