reizen op ruilbasis

Reizen op ruilbasis: hoe verging het Nina in Nieuw-Zeeland?

Nina ruilde vaardigheden met locals

Een paar maanden geleden vertrok Nina naar Nieuw Zeeland voor haar eigen Project Skill for Skill. Voor vertrek vertelde ze alles over dit project waarbij ze ging reizen op ruilbasis en haar talenten inzette voor de locals en andersom: zij hielp dansscholen met communicatievraagstukken en in ruil kon zij danslessen volgen. Inmiddels is ze terug van haar reis, en wij zijn benieuwd: hoe verging het haar?

reizen op ruilbasis

Natuur, steden, Maori’s, stranden, roadtrips, kajakken, dolfijnen, vulkanen, meren, museums, hobbits en nog veel meer. Nieuw Zeeland is een ongelofelijk land. Natuurlijk kwam ik er niet alleen voor het reizen; onderweg heb ik drie ‘pauzes’ genomen bij dansscholen voor Project Skill for Skill. In Auckland en Wellington stopte ik bij hiphop dansscholen en in Dunedin bij een Salsa school. Voor mijn aankomst had ik contact gehad met de dansscholen en afspraken gemaakt rondom het project. Van te voren was dus globaal duidelijk wat we van elkaar konden verwachten. Maar de vraag was natuurlijk hoe dat ter plekke zou verlopen.

Iets nieuws doen, out of my comfort zone. Perfect!

Samenwerken met locals

Gelukkig verliep het allemaal goed en werkte het reizen op ruilbasis zoals ik had gehoopt. Ik hielp de dansscholen met hun communicatie en in ruil daarvoor kon ik alle danslessen gratis volgen en gebruik maken van de studio. De mensen uit Nieuw Zeeland zijn ontzettend leergierig en nieuwsgierig. Aangezien ik met dezelfde instelling daar was, werkte dat erg fijn. Meestal werkten we ’s ochtends en ’s middags aan allerlei communicatievraagstukken, zoals het opzetten van de identiteit, de website verbeteren, content voor social media, storytelling en strategie. ’s Avonds was het tijd om te dansen. Alle drie de dansscholen hadden een andere stijl dan ik gewend ben, maar dat is precies wat ik wilde. Iets nieuws en out of my comfort zone. Perfect!

reizen op ruilbasis

reizen op ruilbasis

Ontdekkingstocht

Het was geweldig om met de dansscholen samen te werken. Het is bijzonder om te zien en vooral mee te maken hoe er aan de andere kant van de wereld wordt omgegaan met iets wat je in Nederland goed kent. Soms was het wennen, maar door het gewoon te doen heb ik ook veel kansen kunnen aangrijpen op het gebied van dansen, zoals lesgeven, shows en ontzettend leuke samenwerkingen met een aantal dansers.

Het is algemeen bekend: alleen op reis gaan is een avontuur en een grote ontdekkingstocht. Je komt in onverwachte situaties terecht en leert ontzettend veel over jezelf. Echter gaf Project Skill for Skill toch nog een extraatje aan de ervaring. Ik had de kans om met locals samen te werken en heb mogen proeven aan het ‘normale’ leventje als Kiwi en als danseres. Project Skill for Skill heeft mij de extra kennis en uitdaging gegeven waarnaar ik op zoek was tijdens het reizen. Ik heb niet alleen een hele bijzondere reis gemaakt, maar kom ook nog eens met nieuwe skills thuis.

In Wellington maakte Nina deze video van een samenwerking met de Nieuw-Zeelandse Connor:

Het is zo bijzonder om met mensen samen te werken uit een andere cultuur

En nu?

Dit is niet het einde van Project Skill for Skill. Ik ben klaar om meer landen te ontdekken, nog meer samen te werken met locals en meer uitdaging op te zoeken. Het is zo bijzonder om met mensen samen te werken uit een andere cultuur en samen mooie herinneringen te creëren. Ik ben nog niet uitgeleerd en vooral nog niet klaar met reizen. Via mijn Instagram kun je al mijn avonturen volgen!

Heb je zelf ook een idee om je vaardigheden te ruilen voor bijzondere kansen in het buitenland? Heb je vragen over hoe Nina dit heeft gedaan of misschien een tip voor haar volgende (dans)avontuur? Laat hieronder een reactie achter of mail naar: redactie@stopandstare.nl.

Geschreven door - Nina is communicatieprofessional en danseres. Gebruikt haar disciplines graag om de wereld te ontdekken, zoekt altijd de uitdaging op en houdt ervan om haar verhalen te delen. Heeft een fascinatie voor mooie landschappen, lokale bewoners en fantasierijke omgevingen.

One thought on “Reizen op ruilbasis: hoe verging het Nina in Nieuw-Zeeland?”

  1. wij vinden het heel leuk om je verhaal hier te lezen, bent lekker bezig. Wij zijn benieuwd wat je volgende spannende avontuur wordt. Groet Anna en Boy. P.S. lekker geschreven verhaal.

Wat vind jij? Laat van je horen!