Review: Reizende Sterren

Een ode aan de Nederlandse karrende keukens en smaaknomaden.

Het bomvolle terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam tijdens het Weekend van de Rollende Keukens heeft het bewezen: streetfood is hot. Als het dat nog niet was, dan wel met de komst van het boek ‘Reizende Sterren’. Een ode aan de Nederlandse karrende keukens en smaaknomaden.

Denk jij bij streetfood vooral aan de food markets van Bangkok? Je hebt het mis. Ook Nederland heeft een levendige streetfood cultuur. En met het ene na het andere food festival deze zomer komen de gezellige eettentjes op wielen steeds meer in de aandacht te staan.

NachoMacho

Nederland is inmiddels zo’n 180 mobiele keukens rijk. Schrijfster en food lover Monica Abdoel ging op zoek naar de verhalen achter deze culinaire hoogstandjes op wielen. Van NachoMacho tot de Wafelbus en van de Piepermobiel tot Joeri Tandoeri. Stuk voor stuk bijzondere verhalen van ondernemers met een passie voor lekker en verantwoord eten, op unieke en innovatieve wijze gebracht aan de mensen.

Reizende sterren: een kookboek vol waardevolle recepten

Tussen al deze verhalen vind je portretten van mensen die iets hebben betekend voor streetfood in Nederland, maar ook achtergrondverhalen over bijvoorbeeld festival de Rollende Keukens en wist je dat ons land zelfs een vereniging voor streetfood heeft? Een oprecht kijkje in de keuken van de Nederlandse streetfood cultuur dus. Als kers op de taart geeft elke ‘reizende ster’ het recept weg van zijn signature dish. Waardevolle recepten, gebracht door inspirerende ondernemers en gebundeld in dit unieke boek.

Review + WIN: Reizende sterren Review + WIN: Reizende sterren
Om het af te maken is het boek voorzien van schitterende illustraties die het echt een feestje maken om dit boek te krijgen en te lezen. De omslag is zelfs voorzien van een speciaal soort krijtbord laagje waardoor je het boek helemaal eigen kan maken. Een ode aan de streetfood cultuur van Nederland en een aanwinst voor iedere keuken!

 

Titel: Reizende Sterren
Auteur: Monica Abdoel
Illustrator: Bart Illustration
Prijs: 29,95
ISBN: 9789491525278

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!