Review: Reizende Sterren
Een ode aan de Nederlandse karrende keukens en smaaknomaden.
Het bomvolle terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam tijdens het Weekend van de Rollende Keukens heeft het bewezen: streetfood is hot. Als het dat nog niet was, dan wel met de komst van het boek ‘Reizende Sterren’. Een ode aan de Nederlandse karrende keukens en smaaknomaden.
Denk jij bij streetfood vooral aan de food markets van Bangkok? Je hebt het mis. Ook Nederland heeft een levendige streetfood cultuur. En met het ene na het andere food festival deze zomer komen de gezellige eettentjes op wielen steeds meer in de aandacht te staan.
NachoMacho
Nederland is inmiddels zo’n 180 mobiele keukens rijk. Schrijfster en food lover Monica Abdoel ging op zoek naar de verhalen achter deze culinaire hoogstandjes op wielen. Van NachoMacho tot de Wafelbus en van de Piepermobiel tot Joeri Tandoeri. Stuk voor stuk bijzondere verhalen van ondernemers met een passie voor lekker en verantwoord eten, op unieke en innovatieve wijze gebracht aan de mensen.
Reizende sterren: een kookboek vol waardevolle recepten
Tussen al deze verhalen vind je portretten van mensen die iets hebben betekend voor streetfood in Nederland, maar ook achtergrondverhalen over bijvoorbeeld festival de Rollende Keukens en wist je dat ons land zelfs een vereniging voor streetfood heeft? Een oprecht kijkje in de keuken van de Nederlandse streetfood cultuur dus. Als kers op de taart geeft elke ‘reizende ster’ het recept weg van zijn signature dish. Waardevolle recepten, gebracht door inspirerende ondernemers en gebundeld in dit unieke boek.




Titel: Reizende Sterren
Auteur: Monica Abdoel
Illustrator: Bart Illustration
Prijs: 29,95
ISBN: 9789491525278