Een idioot groene roadtrip

Review: Een idioot groene roadtrip

1 journalist, 1 hond, 1 elektrische tuktuk, 4500 kilometer en 5 landen.

Hoe kunnen we genieten van andere landen, zonder deze te verwoesten? Die vraag stelde reisjournaliste Aranka zichzelf. Om aandacht te vragen voor duurzaam toerisme reed zij in drie maanden tijd van Amsterdam naar Faro in een elektrische tuktuk. De avonturen van die reis zijn te lezen in haar boek ‘Een idioot groene roadtrip’.

Vanaf haar 19e reisde Aranka van der Pol de hele wereld over. Maar na verloop van tijd merkte ze op dat landen steeds meer op elkaar begonnen te lijken en internationale hotel- en foodketens het straatbeeld overnamen. Dat reizen ook op een verantwoorde manier kan besloot ze te bewijzen met een nogal unieke roadtrip.

Tuktuk
1 journalist, 1 hond, 1 elektrische tuktuk, 4500 kilometer en 5 landen. Dat is ‘m, in het kort. In Amsterdam stapte Aranka op haar duurzame vervoermiddel, die om de 50 tot 80 kilometer opgeladen moest worden, en zette koers naar het zuiden. Vanuit Nederland reed ze via België, Frankrijk en Spanje naar Portugal. De mensen die ze onderweg ontmoet, de bijzondere plekjes en groene adresjes die ze tegenkomt, heeft ze allemaal gebundeld in dit unieke, grappige en inspirerende reisboek.

Unieke adresjes
In ‘Een idioot groene roadtrip’ word je mee op pad genomen. Langs bijzondere ontmoetingen, maar vooral door de natuur. Van Amsterdam naar het Gooi en van de Cote d’Azur naar Porto. Overal zoekt ze naar rust, ruimte en onontdekte plekjes die de massa’s omzeilen. De avonturen van ieder land worden afgesloten met extra informatie over de bestemming en een handige lijst met unieke adresjes. Allemaal hebben ze iets groens. De ene keer overnacht ze op een Biodynamische boerderij, de andere keer in een klooster of een hip design hotel.

Groene kabouters
Het mooiste aan het boek is nog wel dat het niet gericht is aan groene kabouters of geitenwollensokken. Iedereen die graag bewuster wil reizen haalt inspiratie uit de tips en verhalen. Aranka en haar hond nemen je mee naar verlaten dorpjes en indrukwekkende steden, naar natuurgebieden en onontdekte plekjes. De tips die ze je onderweg meegeeft zijn ontzettend bruikbaar en na ieder hoofdstuk is je lijstje met notities weer langer geworden.

Een ideaal naslagwerk dus voor je eigen reisplannen. Maar bovendien een inspiratie voor reizen in het algemeen. Je krijgt niet alleen een hoop leuke adresjes cadeau, maar ook tips om zelf duurzamer te reizen. En dat dat geen straf is bewijst ze wel met deze waanzinnige -en inderdaad idioot groene- roadtrip.

WIN!
Ook inspiratie opdoen uit Aranka’s roadtrip? Wij mogen 3 exemplaren van het boek weggeven! Meedoen doe je door onze Facebookpagina te liken en onderstaand formulier in te vullen. Winnaars krijgen vrijdag 6 juni om 17:00 uur bericht.

[contact-form-7 id=”2671″ title=”Winactie”]

Roadtripboek

Een idioot groene roadtrip
Auteur: Aranka van der Pol
Fotografie: Eric Verhoeven
ISBN: 9789082189803
Prijs: €19,95
Online te bestellen via eenidiootgroeneroadtrip.nl

Deze winactie is verlopen. Houd de website in de gaten voor nieuwe acties!

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!