Roadtrip door de VS: Nashville

Een reis naar het muzikale hart van de States.

Nashville, de stad waar Elvis Presley ooit zijn liedjes opnam en countrymuziek een manier van leven is. Wie van country houdt moet ooit een bezoek brengen aan deze legendarische stad in de Verenigde Staten. Wie er niet van houdt ook, want Nashville is een ideale stop tijdens een roadtrip door de States.

Onderweg in de auto naar deze stad in het hart van de VS kom je vast in de sfeer. Radio aan of Country CD’tje op en het landschap door de staat Tennessee aan je voorbij zien gaan. Dit is op en top Amerika. Eenmaal in Nashville is de Country Music Hall of Fame een goed begin. In dit museum kun je de hele geschiedenis van Country muziek herbeleven, inclusief leuke relikwieën zoals oude jukeboxen, gitaren en de jurken van Dolly Parton.

Een andere aanrader is The Music Row district, een gebied in downtown Nashville waar je alle opname studio’s en kantoren van muziek labels vindt. Hier staat ook de RCA studio B, waar muzikanten zoals Elvis Presley hun albums opnamen. Maar zelfs als je gewoon door de stad loopt zie je overal de muziek terug komen, zoals in de fietsenstalling in de vorm van een oude microfoon.

Live muziek en Country Line Dancing
In Nashville is overal live muziek. Vanaf ’s middags tot ’s avonds laat hebben bijna alle bars live muziek. De echte liefhebbers kunnen het beste The Blue Bird Cafe opzoeken, waar door de jaren heen veel country talent is ontdekt. Mocht je liever gaan line dansen dan is de gigantische club Wild Horse Saloon een aanrader. Waar overigens ook dansles wordt gegeven, zodat je weet wat je moet doen op de dansvloer.

Belle Meade Plantation
Even genoeg van de Country tunes? Als je in de Mid-West van de Verenigde Staten bent, is het ook leuk om een oude plantage te bezoeken. De beroemdste plantage in Nashville is de Belle Meade Plantation, waar wedstrijdpaarden werden gefokt. Deze plantage aan de buitenkant van de stad is te bereiken met de auto en stadsbus (deze gaat één keer per uur, dus even goed plannen). Als je de plantage bezoekt, krijg je een rondleiding over het hele terrein en eindig je met een wijnproeverij. Er is ook een restaurant op het terrein waar je heerlijk kunt lunchen.

Eten, drinken, slapen
Als je in Nashville bent kun je in één van de vele hotel slapen die in alle delen van de stad staan. Wil je een goedkopere optie, dan is het Music City Hostel een goede optie. Er rijden veel bussen in Nashville en in de buurt van het hostel, dus alles is goed bereikbaar. Eten en drinken doe je het beste in de vele bars en restaurants met live muziek. Zo is Honkey Tong Central een leuke optie met drie verdiepingen en uitzicht op Broadway. Eet hier ook vooral tator tots, gefrituurde aardappel balletjes. Mocht je de muziek even zat zijn, ga dan eten in het hippe Tavern. Naast heerlijk eten kun je hier als toetje smores bestellen. Je krijgt dan een mini kampvuurtje op tafel waarboven je marshmallows kunt roosteren. Die doe je vervolgens tussen stukjes chocolade en crackers, en tast toe!

Centennial Park en Vanderbilt University
Ook al staat Nashville bekend om de Country muziek, er is meer dan alleen muziek. Ga bijvoorbeeld eens de mooie, groene campus van Vanderbilt University bekijken. Je kunt hier vrij rondlopen en het immense American football stadium bekijken. Vanaf daar loop je zo Centennial Park in. In dit park staat ook een enorm Parthenon, nagebouwd naar Grieks Model, met een giganstische kunst collectie. Wil je meer kunst zien, dan is het Frist Center for Visual Arts ook een aanrader. Gratis voor studenten op donderdag- en vrijdagavonden!

WIN!
Maak jij plannen om te gaan roadtrippen door de VS of rij jij binnenkort in één ruk door naar een wintersportoord? Lange autoritten brengen risico’s met zich mee. De reisexperts van Sinotive hebben daarom de SleepPeep in hun assortiment van handige reisartikelen. Met deze gadget voorkom jij dat je in slaap valt tijdens het rijden. Wij mogen er 3 weggeven! Like ons op Facebook en vul onderstaand formulier in. De winnaars krijgen vrijdag 31 januari om 17:00 uur bericht.

Deze winactie is verlopen. Houd de website in de gaten voor nieuwe acties!

Geschreven door - Betty werkt in de theaterwereld, maar droomt altijd over lange reizen. Ze wisselt cultuur rijke steden graag af met mooie landschappen en mengt zich het liefst tussen de lokale bevolking.

Wat vind jij? Laat van je horen!