roadtrip door de VS

Een tussenstop in Philadelphia tijdens je roadtrip door de VS

De stad van Rocky en een flinke dosis Amerikaanse geschiedenis. Een ideale tussenstop tijdens je roadtrip door Amerika.

Het centrum van Philadelphia heeft met de vele wolkenkrabbers wel wat weg van New York. Toch is ‘Philly’ met 1,5 miljoen inwoners een stuk kleiner dan de ‘Big Apple’. Wij maakten tijdens een roadtrip door de VS een tussenstop in Philadephia en ontdekten de leukste plekken in de stad.

Wereldberoemde Rocky stairs

Eén van de bekendste plekken in Philadelphia is de trap voor de ingang van het Philadelphia Musuem of Arts. De trap lijkt misschien niet zo bijzonder, maar hij is wereldberoemd geworden dankzij de bekende scène uit de film Rocky waarbij het gelijknamige hoofdpersonage de 72 treden op rent. Speel deze filmscène vooral na als je in Philadelphia bent want eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Ook ’s avonds een aanrader voor een uitzicht van een mooi verlicht Philadelphia!

roadtrip door de VS

Amerikaanse onafhankelijkheid

Een belangrijk deel uit de Amerikaanse geschiedenis speelde zich af in Philadelphia. Wil je tijdens je roadtrip door de VS meer over Amerika te weten komen, dan is een tussenstop dus echt de moeite waard. In de Independence Hall werden de Declaration of Independance, de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring en de Constitution, de Amerikaanse grondwet, ondertekend. Van maart tot en met december moet je een kaartje kopen om een tour te krijgen door de Independence Hall. In januari en februari niet. Ook op the 4th of July, Veterans Day en Thanksgiving kun je zonder toegangsbewijs naar binnen.

Tegenover de Independence Hall vind je de Liberty Bell. Deze gigantische klok is een symbool van de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog. In diezelfde buurt is in augustus een nieuw museum geopend, het Benjamin Franklin Museum. Hier kom je alles te weten over het leven van Franklin, één van de founding fathers van Amerika.

roadtrip door de VS

Farmer’s market

De beste manier om de keuken van Philadelphia te ontdekken is door wat te gaan eten op een markt. Zowel de locals als de toeristen komen hier om hun boodschappen te doen en je vindt er alle lokale streekproducten. Eén van de beste farmer’s markets in de stad is de ruim 100 jaar oude Reading Terminal Market.

Deze overdekte markt ligt aan 12th street en Arch Street. Ga bij het Hard Rock Café op Market Street de hoek om en dan loop je recht op het gebouw af. Een aantal eeuwen geleden was het gebouw nog in gebruik als treinstation, inmiddels staat de markt die erin gevestigd is al heel lang bij de bevolking bekend als dé plek om verse, lokale producten te halen.Een lokale specialiteit die je zeker moet proberen als je in Phily bent, is de cheesesteak. Een broodje met rundvlees en veel, heel veel kaas. Als je meer zin hebt in iets zoets, of na een cheesesteak nog plek hebt voor een toetje, ga dan voor een Philadelphia-style cheesecake. Deze variant is net wat luchtiger en minder zwaar dan de cheesecakes die ze in New York eten.

Kunst en horror

Het loont overigens om de stad te voet te bekijken. Onderweg zul je namelijk overal getrakteerd worden op de creatieve kant van de stad met talloze kunstwerken en muurschilderingen. Alleen daar kijk je je ogen al bij uit! Plan je je roadtrip door de VS rond Halloween, breng dat absoluut een bezoekje aan de beruchte Terror Behind the Wall in Philadelphia. Het is gevestigd in Eastern State Penitentiary, een voormalig gevangenis die sinds 1971 gesloten is. Het is een nationaal monument dat het hele jaar door geopend is voor rondleidingen, maar van eind september tot begin november is de gevangenis het toneel van het gigantische spookhuis Terror Behind the Walls. Sla het over als je bang aangelegd bent…

roadtrip door de VS

Roadtrip door de VS

Philadelphia ligt precies tussen New York City en Washington DC. Een bezoek aan de stad is ideaal te combineren met een roadtrip door VS. Vlieg bijvoorbeeld naar New York en vertrek vanuit daar met een huurauto of met de trein via Philadelphia naar Washington DC. Een andere optie is de trein: Van New York is het dan ruim drie uur naar Washington DC. Philadelphia ligt precies in het midden, zo’n anderhalf uur van beide steden verwijderd. De prijzen voor een treinkaartje beginnen vanaf 50 dollar, maar bestel ze op tijd, dan zijn ze het goedkoopst!

Meer inspiratie voor tussenstops tijdens een roadtrip door de VS? Eerder schreven we al over Florida Keys, Nashville en Miami.

Foto’s: Alonso Javier Torres, Jason Murphy
Geschreven door - Willeke is studente journalistiek en gek op reizen. Ze verloor haar hart aan Amerika tijdens een geweldig uitwisselingsjaar maar wil de rest van de wereld ook ontdekken. Het liefst reist ze zo vaak mogelijk.

Wat vind jij? Laat van je horen!