oostkust van de Verenigde Staten

Een roadtrip langs de oostkust van de Verenigde Staten

Metropolen, natuurgebieden en stranden

Amerika ontdek je het best door de auto te pakken. Lekker op eigen gelegenheid de weg op en je verplaatsen tussen de talloze hoogtepunten die het land te bieden heeft. Routes zijn er genoeg en doorkruizen alle staten. Welke kies je? We noemen de highlights van een roadtrip langs de oostkust van de Verenigde Staten!

Washington DC

Er liggen tal van grote steden aan de oostkust van de Verenigde Staten. Niet te missen is natuurlijk hoofdstad Washington DC. Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan één van de maar liefst 19 musea van het Smithsonian, waaronder het American History Museum en het Air and Space Museum. Ook het Witte Huis en het Congresgebouw mag je niet overslaan bij een bezoekje aan de hoofdstad. Het is een aanrader om ’s avonds na zonsondergang een rondje te maken langs de vele monumenten, waaronder het indrukwekkende nationale monument voor de Tweede Wereldoorlog. In de schijnwerpers van de stadsverlichting is Washington DC namelijk nog mooier en indrukwekkender dan overdag.

oostkust van de Verenigde Staten

Philadelphia

Vanaf Washington DC rijd je in ongeveer zes uur naar New York City. Onderweg kun je een tussenstop maken in Philadelphia. De highlights zijn in principe binnen een dag (of voor cultuurliefhebbers twee) te bezichtigen. Beklim bijvoorbeeld de beroemde trappen voor het Philadelphia Museum of Arts en bezoek de Independence Hall. Voor een heerlijke lunch ga je naar één van de food markets (onze favoriet: de Reading Terminal Market!). De plaatselijke specialiteit in Philadelphia is de cheesesteak: een broodje met rundvlees en veel, heel veel kaas. Meer over deze stad lees je in ons artikel over een tussenstop in Philadelphia.

New York

New York, de stad waar je met gemak een week non-stop kan rondstruinen zonder je een seconde te vervelen. Trek minimaal 2 dagen van je roadtrip uit om de meest beroemde landmarks in deze metropool te bezichtigen. Heb je meer tijd? Check dan onze itinerary voor 4 dagen New York en pak ook de minder bekende wijken mee!

oostkust van de Verenigde Staten

GOOD TO KNOW:

➸ Amerika is een makkelijk land om te bereizen en ook autorijden zorgt over het algemeen niet voor grote verschillen met Nederland. (Voor wie vreest links te moeten rijden: in tegenstelling tot wat veel mensen denken, rijden ze in de Verenigde Staten gewoon rechts!) Wel een belangrijk verschil om rekening mee te houden: in Amerika kan je op de grote wegen zowel rechts als links ingehaald worden.

➸ Niet onbelangrijk: Om Amerika in te komen heb je een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) nodig. Als je een creditcard hebt, kun je dit document online aanvragen bij de Amerikaanse Immigratie Dienst. Je kunt er ook voor kiezen om het door een Nederlands visum bureau te laten regelen. Zo kun je bij E-visum.nl je ESTA aanvragen voor € 29,95 én via iDEAL betalen.

➸ Als je een auto wil huren in Amerika, kan je eigenlijk niet zonder credit card. Bij veel verhuurbedrijven krijg je anders simpelweg geen auto mee. Dit geldt overigens ook voor veel andere zaken; zo is het bij het boeken van je accommodatie ook een groot voordeel als je over een credit card beschikt.

Niagara Falls & White Mountains

Even genoeg van de stedelijke omgeving? Naast drukke, grote steden kan je langs de oostkust van de Verenigde Staten ook heel veel natuur te bewonderen. In het noorden vormen de Niagara Falls de grens tussen de Verenigde Staten en Canada. Deze imposante en indrukwekkende watervallen moet je een keer met eigen ogen gezien hebben. Om de watervallen van écht dichtbij mee te maken, kun je mee met de Maid of the Mist. Een andere aanrader om te bezoeken is het berggebied White Mountains dat een kwart van de staat New Hampshire en een deel van Maine inneemt. De bekendste berg in dit gebied is de Mount Washington die met 1917 meter de hoogste berg is in het noordoosten van de VS.

oostkust van de Verenigde Staten

Hit the beach!

Voor een dagje zonnen aan het strand tijdens je roadtrip langs de oostkust van de Verenigde Staten hoef je echt niet speciaal naar Florida te rijden. Er zijn namelijk nog veel meer mooie stranden te vinden aan deze kant van de States. Bij Virginia Beach in Virginia en Myrtle Beach in South Carolina vind je lange zandstranden waar je heel goed neer kunt strijken voor een relaxte dag, of langer! Virginia Beach is elke zomer het toneel van de East Coast Surfing Championships, een evenement dat ook voor recreanten toegankelijk is, maar alleen al als bezoeker een groot spektakel is.

oostkust van de Verenigde Staten

Nantucket

Vertoeven op een eiland tijdens je roadtrip? Jazeker! Nantucket is een eiland dan behoort tot de staat Massachusetts. Buiten het hoogseizoen heeft het eiland iets meer dan 10.000 inwoners maar tijdens de zomermaanden verblijven er vijf keer zo veel mensen op dit mooie stukje land. Er zijn verschillende stranden – voor ieder wat wils. Surfside Beach en Children’s Beachs zijn wat rustiger en daarmee heel geschikt voor gezinnen, terwijl Madaket Beach ruigere golven kent en daardoor ideaal is om te surfen. Daarnaast staat het laatstgenoemde strand bekend om de prachtige zonsondergangen. Genieten maar!

Gaat jouw reis naar een ander gedeelte van de Verenigde Staten? Neem dan een kijkje op onze bestemmingspagina Amerika voor tips in alle andere gebieden!

Geschreven door - Willeke is studente journalistiek en gek op reizen. Ze verloor haar hart aan Amerika tijdens een geweldig uitwisselingsjaar maar wil de rest van de wereld ook ontdekken. Het liefst reist ze zo vaak mogelijk.

Wat vind jij? Laat van je horen!