Sao Paulo

Op stap in de Braziliaanse metropool São Paulo

Een ontdekkingstocht door de betonnen jungle van het zuidelijk halfrond

Elke dag worden hier 21 miljoen mensen wakker, waarmee São Paulo tot de grootste steden van beide Amerika’s behoort. De Braziliaanse metropool is dan misschien niet de mooiste stad van het zuiden, verrassend is hij wel.

Eerste indruk van São Paulo

São Paulo zal moeten werken aan haar eerste indruk, want voor de meeste mensen is deze stad nogal angstaanjagend. Niet alleen vanwege de gigantische omvang, maar ook vanwege het enorme aantal wolkenkrabbers en het kleine beetje groen dat hier te vinden is. Deze stad staat niet direct bekend om haar toeristische trekpleisters, vriendelijke mensen of mooie stranden. Maar ben je bereid om voorbij de vooroordelen te kijken, dan ontdek je een stad met een levendige cultuur en gastvrije bevolking.

Sao Paulo

Kloppend hart

São Paulo is het kloppend hart van de zakenwereld in Zuid-Amerika. De straat waar het allemaal gebeurt is Avenida Paulista, het Wallstreet van Sampa. Loop je hier doorheen, dan waan je je even in New York. Uiteraard zoeken de zakenmensen ook hun vertier, dus is er geen tekort aan enorme bioscopen, winkelcentra en musea. ’s Avonds verandert de stad in een groot paradijs vol nachtelijke avonturen. Hier vind je de beste restaurants, de meeste luxueuze bars en de hipste nachtclubs.

Just say yes

Maar ook zonder een dikke portemonnee kan je een geweldige avond beleven: in de meeste cafe’s krijg je een garaffa de cerveja, oftewel een zuidelijk biertje van 600 ml voor rond de drie euro. En dan zit je ook nog eens tussen de locals, die staan te trappelen om een praatje met je te maken en je de stad te laten zien. Want toeristen zal je niet veel zien in Sampa, vandaar dat de Paulistas graag uitgebreid de tijd nemen om je van top tot teen te bestuderen. Dat kan zorgen voor wat ergernissen, maar ook voor mooie kansen. Ze nemen je graag mee op sleeptouw door hun betonnen jungle. Dus biedt de kans zich aan, zeg ja!

Meer lezen over São Paulo en omgeving? Tussen São Paulo en Rio de Janeiro ligt een idyllische kuststrook. Daarover lees je alles in het artikel De parel van de Costa Verde.

Geschreven door - Anne reist het liefst zonder plan en vertrouwt daarbij op haar instinct. Een eigenwijze wereldreiziger die alles doet wat ze niet laten kan, met behoefte aan adrenalineboosts. Tegen alle adviezen in alleen naar Brazilië, bijvoorbeeld! Op de bucketlist: Antartica.

Wat vind jij? Laat van je horen!