Schaatsen op het Museumplein

Primeur voor Nederland met Ice*Amsterdam.

Kan je niet wachten om de schaatsen onder te binden? Op het Museumplein in onze hoofdstad kun je sinds vorige week schaatsen op de ijsbaan van Ice*Amsterdam. Een enorme ijsbaan wel te verstaan, inclusief activiteiten, clinics en hutspot achteraf. En nog duurzaam ook!

IceFloo
Sinds vorige week kan je Amsterdam alvast het ijs op. Niet op de grachten, maar wel op een reusachtige ijsbaan op het Museumplein. En dat is er niet zomaar een. Met de energiezuinige ‘IceFloo’ kunstijsbanen van Swedice Events heeft Ice*Amsterdam een primeur in Nederland. De vloer van de baan is gemaakt van aluminium. Deze vloer geleidt de kou heel erg goed waardoor er een minder dikke ijslaag nodig is.

De laag ijs is dunner dan gebruikelijk is voor een ijsbaan. Dit zorgt er voor dat er zo’n 25% energie bespaart wordt en dat zorgt weer voor een lagere uitstoot van CO2. “We staan midden in de stad dus is het ook belangrijk dat je minder CO2 uitstoot”, aldus Jacqueline Stokman, woordvoerster van Ice*Amsterdam. Naast de energiebesparing is de baan ook beter bestand tegen regen. De regen bevriest sneller waardoor er na een regenbui minder plassen op de baan blijven staan.

Brasserie Winters
Wat schaatsen op het Museumplein extra leuk maakt? “Het unieke aan Ice*Amsterdam is de combinatie met brasserie Winters”, aldus Jacqueline Stokman. Hier kun je na een paar uur schaatsen lekker opwarmen. In hun houten chalet met een terras naast de schaatsbaan kun je genieten van allerlei winterse gerechten, zoals stamppot en kaasfondue.

Clinics en lessen
Iedere schaatsliefhebber kan op de schaatsbaan terecht. Of je nu gewoon wat rondjes wil schaatsen of wilt ijshockeyen, het kan allemaal. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Scholen kunnen ’s ochtends terecht om samen met de hele klas te komen schaatsen. Tijdens de kerstvakantie zijn er ook lessen en cursussen voor kinderen. Maar ook volwassenen kunnen kiezen voor een (privé)les. Voor de sportievelingen worden er verschillende clinics georganiseerd in bijvoorbeeld ijshockey of curling.

Praktisch
Ice*Amsterdam is 7 dagen per week geopend van 10:00 uur tot 22:00 uur en op vrijdag tot 23:00 uur. Toegang kost 3 euro. Schaatsen kan je er ook huren voor 5 euro per twee uur. Ice*Amsterdam is er nog tot 2 februari 2014. Alle informatie over de schaatsbaan en activiteiten kan je vinden op de website van Ice*Amsterdam.

WIN!
Zin in een rondje schaatsen? Wij mogen 10 kortingskaarten verloten waarbij je het tweede kaartje gratis krijgt. 2 voor de prijs van 1 dus! Om mee te doen vul je onderstaand formulier in EN word je vriend van ons op Facebook. De winnaars krijgen woensdag 11 december bericht.

[contact-form-7 id=”2671″ title=”Winactie”]

Benieuwd naar meer leuke uitjes in december? Daarover lees je meer in dit artikel.

Geschreven door - Willeke is studente journalistiek en gek op reizen. Ze verloor haar hart aan Amerika tijdens een geweldig uitwisselingsjaar maar wil de rest van de wereld ook ontdekken. Het liefst reist ze zo vaak mogelijk.

Wat vind jij? Laat van je horen!