Sequoia National Park

Een roadtrip door de VS: Sequoia National Park

Een roadtrip door Amerika is bij veel reizigers het ultieme item op hun bucketlist. Een bezoek aan een van de vele nationale parken hoort daarbij absoluut op de route. In de schaduw van grote broer Yosemite ligt Sequoia National Park. Veel minder druk en dankzij de gigantische bomen én wilde beren, zeker zo bijzonder!

Ja, je hebt ook grote bomen in Yosemite, maar niet zoals in Sequoia National Park. Dit is namelijk hét gebied van de immense Sequoiabomen die tussen de 500 en 1500 jaar oud zijn. Ze zijn vernoemd naar Sequoya, een Indiaanse Cherokee-opperhoofd, om hem te eren voor het bedenken van het fonetisch alfabet van de Cherokee-indianen.

Sequoia National Park

Giant Forest

In het park kun je verschillende hikes doen waarbij je op de route door uitgeholde bomen loopt, in de stam van deze reuzen kunt kruipen en de ringen van omgevallen bomen kunt tellen. De ene is nog breder en hoger dan de andere en elk heeft een eigen naam. De bekendste boom is General Sherman; in volume de grootste ter wereld en vermoedelijk een van de oudste levende bomen ter wereld. Het staat in een deel van het park dat Giant Forest heet, omdat hier vijf van de grootste tien bomen ter wereld staan.

Deze joekels van bomen zijn zelfs bestand tegen vuur. Je zal tijdens een hike veel bomen tegenkomen die van binnen uitgehold zijn door brand en toch door blijven groeien. Brand komt overigens regelmatig voor tijdens de hete zomers van Zuidwest-Amerika, waardoor delen van bomen verbranden en de grond in het park vruchtbaar wordt.

Roadtrippen door de VS? Check hier al onze tips!

Sequoia National Park

Beren spotten

Juist omdat het park kleiner is dan Yosemite en je tijdens een hike niet zo hoog de bergen ingaat, is het Sequoia National Park een goed gebied om (vooral tijdens de lente) beren te spotten. De beren die hier leven zijn Amerikaanse zwarte beren, hoewel hun vachten vaak bruin, kaneelkleurig of zelfs blond zijn. Zorg ervoor dat je het advies van de rangers gelezen hebt voordat je gaat hiken. Heb je het geluk om een beer te zien, dan weet je op die manier wat je moet doen: genieten en vooral niet (weg)rennen!

➸ Tip: voordat je het park ingaat, rijd je door het dorp Three Rivers. Stop hier bij Anne Lang’s Emporium om de lunch in te slaan. De sandwiches worden hier vers voor je gemaakt en ze zijn (op de Amerikaanse manier) rijkelijk belegd. Neem een verse koffie en wacht op de veranda terwijl de kolibries om je heen zoemen. Een goed begin voordat je het park bezoekt.

Sequoia National Park

Memorabele uitzichten

Niet alleen vanwege de enorme bomen en de kans op beren is Sequoia National Park een aanrader. Je vindt er ook waanzinnig mooie uitzichtpunten waar je bij helder weer kilometers ver kunt kijken. Een view point om te onthouden is Moro Rock: je moet er 400 treden voor beklimmen, maar dan heb je wel een spectaculair uitzicht over ondermeer de beroemde bergketen ‘Great Western Divide’.

Tip: combineer je bezoek aan Sequoia National Park met Kings Canyon National Park. De twee parken grenzen direct aan elkaar en vullen elkaar perfect aan. Zo vind je bij Kings Canyon een gedeelte van de Sierra Nevada, maar ook meren, watervallen en diepe kloven.

Sequoia National Park

Van plan om naar Amerika te gaan? Bovenstaande tips komen van de experts van Riksja Travel. Neem een kijkje op de website om met bouwstenen je eigen droomreis naar Amerika samen te stellen!

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!