Duurzaam toerisme met Sleeping with the Locals

Nieuwe boekingswebsite verbindt lokale hotels in ontwikkelingslanden met avontuurlijke reizigers

Een uniek verblijf, fijne prijzen en bovendien ook nog een steentje bijdragen aan de lokale economie van ontwikkelingslanden. Verblijven in een homestay of in een klein plaatselijk hostel is wat ons betreft de allerleukste manier om door een land te reizen. Jammer is alleen dat ze vaak lastig op voorhand te vinden zijn. Daar is sinds deze week een oplossing voor met de nieuwe boekingswebsite Sleeping with the Locals.

Directe ontwikkelingshulp met Sleeping with the locals

De kleurrijke website en de prachtige foto´s zorgen er al snel voor dat de reiskriebels het overnemen. De boekingswebsite Sleeping with the Locals verbindt lokale hotels in ontwikkelingslanden met avontuurlijke reizigers, die tijdens het ontdekken van de wereld een steentje aan de lokale economie willen bijdragen. De site is bedacht door de zussen Marieke en Marileen Timmer. Marieke heeft jarenlang ervaring in het buitenland, onder meer in het toerisme en ontwikkelingswerk.

Lokale ondernemers zijn volgens haar een geweldige aanwinst voor de economie en bovendien een inspiratiebron voor andere mensen in de gemeenschap. Vaak komt het geld dat toeristen uitgeven amper tot niet bij de lokale bevolking terecht, maar daar willen de zusjes met hun concept Sleeping with the Locals verandering in brengen. Met een verblijf in een lokaal hotel dat je via deze website boekt, help je niet alleen de hoteleigenaar, maar ook alle mensen waarmee de eigenaar samenwerkt. Directe ontwikkelingshulp dus, terwijl je geniet vanuit je hangmat!

De verblijfplaatsen

Op dit moment zijn er op de website lokale hotels te vinden in India, Guatemala, Panama, Indonesië, Tanzania, Thailand, Servië, Brazilië en Sri Lanka. De verblijfplaatsen kunnen variëren van een back-to-basic hangmatje in de jungle tot een luxueus resort aan het strand. Dit aanbod wordt de komende tijd alsmaar verder uitgebreid. Heb je een tip? Laat het dan weten via de site. De zusjes Timmer zien de keuze aan lokale hotels in verschillende landen namelijk niets liever dan groeien!

Bij ieder verblijf op de site vind je niet alleen geweldige foto’s van de locatie, maar ook informatie over de stad, de hoteleigenaar en de kosten. De prijzen staan aangegeven in de lokale munteenheid, maar de site heeft ook de optie om valuta om te rekenen naar bijvoorbeeld Euro of Dollar.

Geen commissie voor hotels

Het mooie aan dit concept is dat de hoteleigenaren geen commissie hoeven te betalen aan Sleeping with the Locals. Ze kunnen zich gratis aanmelden bij de website. Als reiziger betaal je een kleine toeslag van 10%. Wij zijn enthousiast, want wat is er nou leuker dan een uniek verblijf waarmee je ook nog eens op directe wijze de locale ondernemers helpt? Bovendien weten locals als geen ander waar de verborgen pareltjes in hun stad of land te vinden zijn. Wat wil je nog meer?

Wat vinden jullie van dit nieuwe initiatief?

Header: Heidi Fin/Unsplash

Geschreven door - Jessica is (reis)journalist en belandt vaak in vreemde situaties en op bizarre plekken. Een ceremoniële dolkendans bijwonen op Bali, gered worden door natuurwachters op Sardinië of een opvangcentrum voor luiaards bezoeken bijvoorbeeld.

One thought on “Duurzaam toerisme met Sleeping with the Locals”

  1. Pingback: Duurzaam toerisme met nieuw concept Sleeping with the Locals | Jessica Lokker – Lokker Media Productions

Wat vind jij? Laat van je horen!