stedentrip Londen

Een stedentrip Londen als een local deel II

Voorbij de iconische bezienswaardigheden, rechtstreeks naar de echt unieke plekjes

De Tower Bridge en Big Ben weet je vast al wel te vinden. Maar wie graag de massa ontwijkt en het echt Londense stadsleven wilt ervaren, kan wel wat hulp van de locals gebruiken. Eerder gaven wij al onze insider tips voor het noorden en zuiden van de stad. Nu bundelen we alle favoriete adresjes in Londen voor de rest van de wijken!

Oost-Londen

In Oost-Londen is de Hackney Wickarea een bezoekje waard. Dit gebied is door de Olympische Spelen van 2012 helemaal opgeleefd en herbergt een groot deel van Londen’s artistieke gemeenschap met de aanwezigheid van interessante industriële gebouwen. Je vindt hier onder andere Crate, een brouwerij die haar eigen bier en daarnaast ook haar eigen pizza’s maakt! Bij Crate zit je helemaal goed voor een avondje dineren tussen de locals.

Dé tent voor een simpele maar heerlijke lunch is Bagel Bake op Brick Lane. Een authentieke Joodse bagelwinkel, waar de bagels betaalbaar zijn en verkrijgbaar met allerlei beleg. Of wat dacht je anders van een stuk New York style cheesecake? De winkel is vierentwintig uur per dag open, dus de hongerige bagelliefhebber kan hier zelfs midden in de nacht terecht. Wil je je echt een local voelen? Bestel dan je bagel to go en verlaat Brick Lane om de drukte te ontvluchten.

Geïnteresseerd in live muziek? Dan is Cafe Oto de plek voor jou. Er wordt hier bijna iedere dag van de week creatieve, nieuwe muziek gespeeld. En heb je na een lange dag sightseeing nog puf over voor een lange nacht? Dan is Shoreditch de uitgaansbuurt van Oost-Londen, waar je overigens ook overdag terecht kan om de vele graffiti kunstwerken te bewonderen. Stop in het Mexicaanse El Paso voor de beste cocktails en doe de

stedentrip Londen
Benjamin Davies/Unsplash

Centraal-Londen

In het centrum van Londen vind je veel van de bekende highlights van de stad. Je hoeft dit gebied echter niet geheel te mijden als je de onconventionele toerist uit wil hangen. Er zijn talloze bijzondere restaurants, tentoonstellingen en pubs. De kunst is alleen om goed te weten waar je moet zijn- en vooral ook waar niet.

Bij Japans eten denken de meeste mensen aan sushi, maar deze Oosterse keuken heeft nog meer te bieden. Ontdek authentieke Okonomi-yaki, een soort Japanse pannenkoekjes, bij Abeno Too. De pannenkoekjes worden aan de tafel gebakken en je kunt ter plekke aangeven wat je er allemaal op wilt hebben. Een unieke ervaring, maar ga op tijd want bij Abeno is het altijd druk.

Abeno Too Londen Abeno Too Londen
Een goed restaurant in het centrum is Burger & Lobster met inderdaad alleen burgers en kreeft op het menu! Een absolute aanrader voor de liefhebber! Voor Mexicaans eten ga je naar Wahaca waar je lekkere, verse Mexicaanse tapas eet in een heerlijk chaotische sfeer.

Een pub mag niet ontbreken tijdens de stedentrip Londen

Na het eten wat drinken in een echte oud-Londense pub? Ga dan naar The Blackfriar. Alleen de locatie is al de moeite waard: de pub bevindt zich in een  oud gebouwtje te midden van uitsluitend moderne hoogbouw. Nog een ijsje toe? Ga dan in Covent Garden zeker nog even langs Scoop voor de beste gelato in Londen met geweldige smaken zoals Fiordilatte en TéVerde.

Geschreven door - Julia schrijft geregeld artikelen voor Stop and Stare over bijzondere plekken en mooie reizen die zij heeft gemaakt.

Wat vind jij? Laat van je horen!