stedentrip Luxemburg

Stedentrip Luxemburg: must sees in een verrassende hoofdstad

De hoofdstad van Luxemburg staat misschien niet bovenaan je lijstje met citytrip bestemmingen. Maar waarom niet? Luxemburg Stad is charmant, historisch en zit vol met verrassende bezienswaardigheden. Een stedentrip Luxemburg bewijst dat je voor een geslaagd weekendje weg echt niet ver hoeft te reizen!

Een stedentrip Luxemburg

Het oude centrum van Luxemburg staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En één stap op de karakteristieke straatjes met kinderkopjes en je weet waarom: met indrukwekkende gebouwen als het Groothertogelijk Paleis, het stadhuis en de Notre Dame waan je je in het Europa uit een ver verleden. Struin op je gemakje door het autovrije centrum en shop tot je erbij neervalt in de Grand Rue. Heb je dat gehad? Plof dan neer op een van de vele gezellige terrasjes en maak je op voor dag twee van je stedentrip Luxemburg. Want hoewel je in 1 dag alle must sees hier prima kunt bezichtigen, is er nog genoeg te ontdekken om een dagje langer te blijven!

Meer highlights in Luxemburg Stad

Luxemburg Stad

  MUST SEES  
   

De kazematten: ondergronds Luxemburg

Dat Luxemburg mooi is weten we, maar ver ondergronds herbergt het nog veel meer bijzonders. Over een lengte van 17 kilometer bevinden zich de gangen van de kazematten, waarvan de oudste delen dateren uit 1644, toen Luxemburg nog gedomineerd werd door de Spanjaarden. Destijds diende het gangenstelsel als schuilplaats, tegenwoordig neemt het je mee naar een stukje unieke geschiedenis. En een hele fijne bonus: bovengronds geven de eeuwenoude schietgaten je een fenomenaal uitzicht over de stad! Van maart tot begin november zijn de kazematten dagelijks te bezoeken.

stedentrip Luxemburg

Kunst en architectuur in de Europawijk

Dat Luxemburg ook een stad van uitersten is, ontdek je in de Europawijk op het Kirchberg-plateau. In tegenstelling tot het historische stadscentrum vind je hier een flinke dosis aan moderne kunst en architectuur. Toonaangevende architecten van over de hele wereld hebben hier hun sporen achtergelaten en het is een welkome afwisseling om tijdens je citytrip Luxemburg tussen de bijzondere gebouwen van de Europese Unie door te wandelen. Kunstliefhebbers mogen ook het Museum voor Moderne Kunst Grand-Duc Jean (MUDAM) niet overslaan. Je vindt er de meest uiteenlopende vormen van moderne kunst en vanuit de tuin heb je wederom een prachtig uitzicht over de stad.

stedentrip Luxemburg

Parken en tuinen

Een groot pluspunt- zeker als je je stedentrip Luxemburg in de zomer maakt- is de grote hoeveelheid groen in de stad. Pak voor je bezoek aan de Kazematten een kleine picknick in, en verorber die na afloop tussen de fruitboomgaarden aan de voet van de Bock-rots. Wandel vervolgens zeker door de vallei van de Petrusrivier, waar je je ver weg van het stadsleven waant. Onze favoriet: de voormalige kloostertuinen in de Alzettevallei. Op deze unieke plek groeien onder andere vijgen- en olijfbomen en bevind je je voor even in een stukje Mediterraans Luxemburg!

stedentrip Luxemburg

Meer tips voor je stedentrip Luxemburg

Nee hoor, dat was nog lang niet alles. Zo was onze travel writer Jessica een paar dagen op pad in Luxemburg Stad en deelt al haar must sees in dit artikel. Onze tip: plan je stedentrip Luxemburg als onderdeel van een roadtrip door de rest van het land. Met kastelen, abdijen en natuurparken is het een van de mooiste bestemmingen dicht bij huis voor een autoroute!

Beeld:© LCTO
Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!