stedentrip Sydney

Tips om het meeste te halen uit een korte stedentrip Sydney

Zonder haast zoveel mogelijk ontekken in deze metropool

Reis je naar Australië, dan kun je bijna niet om Sydney heen. De wereldstad heeft een ideale ligging langs de East Coast, een gunstig klimaat en de Blue Mountains binnen handbereik. Wij geven je tips om tijdens een tweedaagse stedentrip Sydney het beste van deze leuke stad te ontdekken.

Gratis door Sydney met een local

Tijdens je stedentrip Sydney kun je een stad niet beter leren kennen dan met een enthousiaste local. In Sydney kan dit gratis. Speciaal voor reizigers biedt de stad twee keer per dag een gratis stadstour aan. Om 10:30 uur en 14:30 uur start er op het plein bij Townshall een gratis tour. De gidsen zijn te herkennen aan fel groene t-shirts en reserveren is niet nodig. Ideaal om andere reizigers te ontmoeten en je door een lokale gids te laten meevoeren door de geschiedenis van Sydney tijdens een drie uur durende tocht.

Iedere gids geeft daarnaast zijn of haar mening over de leukste straatjes, café’s en winkels in de stad en tips over wat er allemaal aan te raden is tijdens je stedentrip Sydney. Je ziet meteen het beste van Sydney zoals het wereldberoemde Opera house, de Harbour bridge en Circular Quay. Na drie uur wandelen nog wat energie over? Sluit om 18:00 uur aan voor de volgende gratis tour door The Rocks. Deze tour wordt door hetzelfde bedrijf georganiseerd en neemt je anderhalf uur lang mee door het oudste gedeelte van Sydney.

Je reist vast niet naar Sydney voor alleen een stedentripje. Wil je meer handige tips en inspiratie voor je reis door Australië? Check onze bestemmingspagina Australië, waar je heel veel handige informatie vindt over must sees, praktische zaken, budget tips en ervaringen van andere reizigers!

stedentrip Sydney

Highlights voor een stedentrip Sydney

Een van de mooiste plekjes in het centrum van Sydney is toch wel het wereldberoemde Opera House en de Sydney Harbour bridge. Hoewel je deze tijdens de stadstour al kunt zien zijn er nog een aantal manieren om het te bezichtigen. Voor het mooiste uitzicht over beide ga je naar het Mrs. Macquarie’s Point. Een park waar je heerlijk kunt luieren met prachtig uitzicht. Een andere goede manier is om een van de vele ferries te nemen richting Manly beach of Taronga Zoo zodat je vanaf het water prachtig uitzicht hebt over onder meer het Opera house en de Harbour bridge.

De Harbour Bridge beleven

De harbour bridge kun je op drie manieren beleven. De meest spectaculaire manier is om over het topje van de brug heen te lopen. Goedkoop is het niet, je betaald er $235 voor (€156). Een camera meenemen is helaas niet toegestaan. Een goedkopere manier is om de toren van de brug in te gaan voor $13 (€ 9). Helemaal gratis de brug verkennen kan gelukkig ook. Je kunt als voetganger de 1,3 km. lange brug overlopen en dan met een ferry weer terug.

TIP: Zorg dat je als je naar Australië gaat ook een creditcard bij je hebt, je zal hem daar voor veel dingen echt nodig hebben, zoals het boeken van accommodaties, autohuur en tours. Bang dat je op die manier ongemerkt veel geld uit gaat geven? Kies dan voor een prepaid credit card. De website MoneyButler heeft hiervan de opties op een rij gezet. Je stort dan zelf eerst een bedrag op je kaart, zo kan je ook geen geld uitgeven dat je (nog) niet hebt. Wij raden aan om niet voor een Visa card te kiezen maar een Master of Maestro card. Hier kan je wereldwijd mee terecht, wel zo handig voor je volgende reisjes!

stedentrip Sydney

Bondi versus Manly beach

Het je tijdens je stedentrip Sydney genoeg stad gezien? Bezoek een van Sydney’s stranden. Het bekendste stand is Bondi beach. Dit is ook het strand waar het altijd erg druk is en je de meeste toeristen zult vinden. Een absolute aanrader voor Sydney is dan ook om Manly beach te bezoeken. Manly beach is iets groter en hoewel het ook hier erg druk is vind je hier meer locals dan bij Bondi beach. De trip er naartoe over het water maakt het extra spectaculair. Een half uur durende ferry overtocht brengt je naar Manly met prachtig uitzicht over Sydney’s skyline. Een retourtje kost je $15 (€10).

Lees ook: 10 x doen aan de oostkust van Australië
stedentrip Sydney

Vervoer tijdens je stedentrip Sydney

Het openbaar vervoer in Sydney is goed geregeld en betaalbaar. Zo is bus 555 gratis voor toeristen en brengt het je vanaf het centraal station helemaal door George street tot Circular Quay. Bij Circular Quay ligt een groot station waar vandaan je alle kanten op kunt. Ook kun je vanaf hier de ferry nemen naar verschillende richtingen. Voor $23 (€15) koop je een dagpas om alle openbare vervoersmiddelen onbeperkt te kunnen gebruiken.

Slapen, eten en winkelen

Door alle gratis Sydney tips nog wat geld over? Ga winkelen op Pitt street en in Pitt street mall. Bus 555 stopt er vlakbij en hier vind je Sydney’s meest beroemde winkels. De meeste slaapplekken vind je op George street. Vooral de budget plekken zijn hier goed vertegenwoordigd en de ligging is daarnaast zeer centraal. Het meest bijzondere restaurant in de stad is Sydney’s Sky Tower en mag je bij een stedentrip Sydney eigenlijk niet missen. Een ronddraaiend restaurant met prachtig uitzicht over de stad. Een vereiste is wel dat je er goed gekleed heen gaat. Een andere leuke optie is om te eten bij een van de vele restaurantjes rond Darling harbour, die ook wat vriendelijker zijn voor je budget.

Wat zijn jouw tips voor een stedentrip Sydney?

Geschreven door - Freke heeft het reisvirus goed te pakken. Met meer dan dertig landen op de teller doet ze verslag uit alle hoeken van de wereld. Het liefst laat ze zich op reis leiden door lokale invloeden.

Wat vind jij? Laat van je horen!