Stop and Stare

Behind the scenes bij Stop & Stare #9

Kijk je mee naar wat we deze maand allemaal beleefden?

Al die mooie bestemmingen, tips en fijne reisjes. Maar wie zitten er eigenlijk achter de verhalen van Stop and Stare? In ‘Behind the scenes’ geven we je een kijkje in het leven van onze travel writers. Recaps van reisjes waar we al over schreven, vooruitblikjes op wat er komen gaat, persoonlijke reistips en memorabele momenten die we je niet willen onthouden. Kijk je mee?

Paradise please!

Paradijselijke plaatjes vulden de afgelopen weken onze Instagram. Want terwijl het hier al aardig op herfst begint te lijken, vingen wij heel wat zon! Liv pakte het goed aan en ging eilandhoppen in de Cycladen. De wat? Die heerlijke eilandjes bij Griekenland! Vanuit Athene hopte ze naar Syros en Tinos. We kunnen er kort over zijn: alles wat eindigt op -os is hier een klein stukje paradijs. “Vanuit de drukte in Athene ben je binnen een paar uur per veerboot op een prachtige stille plek. Het adembenemende Syros en Tinos hebben mij enorm verrast: wat een prachtige eilanden! Aardige mensen, fantastisch eten, kleurrijke huizen en heerlijk weer.” Voor de lange versie van het verhaal moet je zeker terugkomen, want Liv schrijft binnenkort meer over deze mooie bestemming!

Stop and Stare

Verrast door Colombia

Jessica en Jaimy reizen momenteel samen door het mooie Colombia.  Wat begon in Bogotá ging verder naar onder andere Barichara en Guatapé. Je hebt de foto’s misschien al voorbij zien komen: van een street art tour per fiets door Bogotá tot een paardrijtocht in Villa de Leyva en paragliden boven de Chicamocha cañon. De mooie herinneringen stapelen zich nu al op en ze hebben nog wel even te gaan! Jessica: “Colombia is een ontzettend veelzijdig land. Er zijn zo veel diverse natuurgebieden, van woestijnen tot hoge bergen, van mooie stranden tot geweldige natuurparken en van grote levendige steden tot idyllische kleurrijke dorpjes. Hoewel er nog steeds een oorlog heerst is het inmiddels een stuk veiliger om in Colombia te reizen dan bijvoorbeeld vijf jaar geleden. De Colombianen zijn een van de meest vriendelijke en behulpzame volken die we hebben ontmoet.”

Stop and Stare

Fotogeniek Navarra

Naline ontsnapte naar de zon in het Noord-Spaanse Navarra. Heb je haar travel diary van deze reis al bekeken? De regio bleek een enorme verrassing te zijn, met de meest diverse landschappen, heerlijke wijnen en fotogenieke stadjes. Foto’s werden er dan ook genoeg gemaakt! “Ik sleep op reis altijd mijn spiegelreflex mee, maar stiekem sta ik toch altijd weer met die iPhone in mijn handen. Een smartphone op reis is voor mij onmisbaar, ik heb mijn ogen daarom gericht op de gloednieuwe iPhone 6s die een nóg betere camera heeft. Goed voor belachelijk mooie foto’s én 4K videos, dat vind ik dus echt te gek. Naar Navarra ga ik zeker terug, want het nabijgelegen Bilbao staat hoog op mijn lijstje. Perfect excuus om er een roadtripje Navarra aan vast te plakken!”

Stop and Stare

Paris is always a good idea

Daisy ging op haar beurt los met een selfiestick in Parijs. Het werd een bliksembezoekje want in 36 uur tijd zag ze alle highlights van de stad. Eindresultaat: een super gezellig zussenweekend en spierpijn van top tot teen! Janneke’s reis vergt daarentegen iets meer voorbereiding, zij staat op het punt om naar Australië en Nieuw-Zeeland te vertrekken! “Wandelschoenen: check, camper: check, reisroute: check, heel veel spaargeld: check. Bij zo’n verre reis komt nog best het een en ander kijken. In Australië gaan we op bezoek bij vrienden en familie, dus daar hoeven we weinig voor te regelen, maar in Nieuw-Zeeland is dat anders.

Stop and Stare

Onze reis begint in Christchurch op het Zuidereiland in een knalgroen- met paarse camper. De reisroute was een hele puzzel, want Nieuw-Zeeland heeft zóveel moois te bieden. Ik heb de route voor het Zuidereiland uitgestippeld en mijn vriend is ‘de baas’ over het Noordereiland. En dan geld, heel veel geld. Australië en Nieuw-Zeeland zijn geen goedkope landen en we willen ook niet al te lowbudget reizen. Zo is het eerste prijzige uitje in Nieuw-Zeeland al geboekt: zwemmen met Dolfijnen!” Updates en foto’s volgen uiteraard zodra ze in Nieuw-Zeeland is!

En verder…

Hoewel Maartje momenteel in Tokio vertoeft (zie sushi spam op Instagram…), speelden haar avonturen zich afgelopen maand voornamelijk in Amsterdam af. In de Amsterdamse Academische Club opende op 4 september namelijk haar foto-expositie met beelden die ze maakte op het vulkaaneiland Stromboli. De expo is nog t/m 18 december open, even langsgaan dus!

Finn Lough

Volg ons naar Ierland + win een reis!

Heb je al meegedaan aan onze Finn Lough Challenge? Eind deze maand zitten we in een stukje onontdekt Noord-Ierland. Wat we daar gaan doen? Geen idee, dat mag jij namelijk bedenken. Vul jouw uitdaging in op challenge.finnlough.com en de inzending met de meeste stemmen gaan wij uitvoeren én wint een reis naar dit mooiste plekje van Ierland!

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!