Stop and Stare

Achter de schermen bij Stop and Stare: april editie

Roadtrippen, mooie plaatjes en heel veel liefde voor Holland. Wat hield ons deze maand bezig?

Happy King’s Day! Het feestje dat we stiekem allemaal missen als we in het buitenland zijn op de grote dag. Wonderbaarlijk genoeg is de voltallige redactie dit jaar in Nederland terwijl de straten oranje kleuren. Op Willeke na natuurlijk, die al helemaal ingeburgerd is in de Aussie lifestyle en King’s Day dit jaar in een kroeg in Brisbane doorbrengt!

Roadtrippin’

Jullie hebben Willeke’s avonturen in Australië al even kunnen volgen, met onder andere haar ervaringen en tips voor Byron Bay en de mooiste stranden in Queensland. Deze maand maakte ze een roadtrip van Brisbane via Sydney en Canberra naar Melbourne: “Stuk voor stuk te gekke steden. En door Canberra, dat toch een beetje een saai imago heeft, was ik positief verrast! Vanuit Melbourne heb ik nog een stuk van de Great Ocean Road gereden. Zo mooi! Vooral de Twelve Apostels!” Daar komen dus weer mooie verhalen aan!

Stop and Stare

Daisy was ook op pad, maar dan wat dichter bij huis. Ze ging op uitnodiging naar Luxemburg en zag naast de hoofdstad ook een stuk van de natuur, want daar heeft dit kleine Groothertogdom genoeg van. Het weer zat helaas wat tegen, maar wat een mooi minilandje is het toch! Ze deelde haar enthousiasme in het artikel over een roadtrip door Luxemburg. Een aanrader!

Stop and Stare

Vulkanen fascinatie

Maartje heeft iets met vulkanen. En als je dan ook nog eens een kei van een fotograaf bent kunnen daar alleen maar prachtige dingen uit voortkomen. Ze vertrok deze maand naar Stromboli. Wat? Stromboli, dat Italiaanse eilandje ten noorden van Sicilië: “Anderhalf jaar geleden was ik voor het eerst op Stromboli. Het eiland zat daarna constant in mijn hoofd. Het is de enige permanent actieve vulkaan van Europa en een magische plek met bijzondere eilandbewoners. Ik ben net terug van de vulkaan waar ik twee weken portretten heb geschoten en mensen heb geïnterviewd voor mijn fototentoonstelling dit najaar. In september ga ik terug, dan heb ik bijna alle seizoenen op het eiland meegemaakt en kan ik aan het boek beginnen.”

Daar komen natuurlijk nog updates over! Wil je meer werk van Maartje zien, kijk dan eens op haar website. En voor Stop and Stare pakt ze ook regelmatig haar camera. Zo maakt ze voor haar rubriek Stop, Stare & Collect elke maand een prachtige reportage over souvenirs en reisherinneringen en publiceerden we haar fotoverslag van de mooie Italiaanse Amalfikust!

Stop and Stare

Let’s just go!

Over mooie plaatjes gesproken. Daarvan komen er in mei nog heel veel meer aan. Maartje reist namelijk af naar het sprookjesachtige Jordanië waar ze oog in oog komt te staan met de verborgen stad Petra en diep in de Wadi Rum trekt. Ook Naline pakt haar koffers. Zij gaat op pad naar Zuid-Afrika op zoek naar de hidden gems van de oostkust. Jos gaat voor een stedentripje naar Luik en Jessica zit volop in de reisgidsen voor haar grote reis door Amerika! Maar al deze mooie tripjes maken we niet zonder de lente in Nederland te vieren. Daarom lanceren we in juni een special met Nederlandse citytrips! Want hoe leuk is Haarlem eigenlijk, en Arnhem en Utrecht? En wat moet je nu echt zien en doen tijdens een dagje Amsterdam? We vroegen het de kenners, stuk voor stuk bloggers die een hart hebben voor hun stad. Hou dus vast wat zonnige dagen gereserveerd om er deze zomer op uit te trekken!

Stop and Stare

Volg ons op Instagram!

Hebben jullie ons trouwens al gezien op Instagram? Kijken hoor, want daar worden mooie dingen gedeeld. We houden je live op de hoogte tijdens onze reizen én delen reisfotografie waar je heel erg blij van wordt!

Foto header: Martina

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!